#NOBRACLUB: Et Australsk merke har også blitt et emneord på Instagram hvor kvinner kaster BH-en i stor stil.

#nobraclub

Kvinner kaster BH-en på Instagram under taggen #nobraclub

Emneordet #nobraclub tar av på Instagram.

Selv om det i praksis ikke ble brent særlige mange BH-er i Norge på 70-tallet, var den sterke feministiske bevegelsen som vokste fram opptatt av å frigjøre kvinnekroppen.

For mange var BH-en et symbol på hvordan kvinners kropper skulle snøres inn og skjules, og følgelig var det en del som enkelt og greit sluttet å bruke den.

Les også: Disse reklamene hadde skapt sjokkbølger i dag

I dag holder ikke det. Skal det tas et standpunkt, må det selvsagt være synlig i sosiale medier. Og skal vi tro nettsiden Maxim kaster kvinner BH-en i stor stil på bildedelingstjenesten Instagram i ly av taggen #nobraclub.

Blant influenserne finner vi blant annet Sports Illustrated Swimsuit Issue-modell Tabria Majors.

No Bra Club er i utgangspunktet et australsk klesmerke som selger topper, og ser ut til å kombinere en dose politikk med det eldste trikset i boka.

Og det fungerer åpenbart.

I skrivende stund er det 12.000 personer som har publisert bilder på Instagram med taggen #nobraclub. Her er et lite utvalg:

A post shared by Samantha Brooke (@samibrookie) on

Et innlegg delt av Laura (@whoisamiable)

Hvorvidt #nobraclub faktisk har en politisk undertone skal vi la være usagt, men med 12.000 innlegg på Instagram kan det tenkes at kampanjen har vokst seg større enn bare et reklamestunt.

Den minner en god del om den mer kjente #freethenipple-kampanjen.

«Free the nipple» er en likestillingsbevegelse som fokuserer på dobbeltmoralen rundt at kvinners brystvorter blir sensurert, men ikke mannens. Regissøren av filmen «Free the Nipple», Lina Esco, krediteres med å ha sparket det hele i gang.

Målet med kampanjen er ikke at kvinner skal kunne gå toppløs hvor enn de måtte føle for det, men å strippe samfunnet for seksualiseringen av kvinnens overkropp, og forsøker å sette fokus på hykleri og inkonsekvens i kulturen og rettsystemet.

SELGER POLITISK BUDSKAP: Plager brystvortene mine deg?

Til syvende og sist vil kampanjen avkriminalisere toppløshet for kvinner, styrke kvinner i alle vestlige land og bidra til global likestilling mellom kjønnene.

Kvinnelige aktivister argumenterer for at de risikerer å bli arrestert for uanstendig adferd, mens menn antagelig ikke blir arrestert dersom de går toppløse. Så sent som i mai i år ble tre "Free the nipple"-demonstranter arrestert for offentlig nakenhet i New Hampshire.

En rekke kjendiser har støttet kampanjer, som Zara Larsson, Cara Delevingne, Miley Cyrus, Chelsea Handler, Khloe Kardashian - og nå Anette-Marie Antonsen.

Kilde: Maxim, New York Post, Kampdager.no.

Promotion med annonselenker

Derfor sverger familien til denne bilen!

Promotion med annonselenker

Derfor er denne bilen perfekt for norske forhold

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.