BRENDAN DASSEY-sagaen fortsetter.
BRENDAN DASSEY-sagaen fortsetter. Foto: Netflix

Wisconsin anker opphevelse av Dassey-dom

Delstatsadvokaten i Wisconsin anker opphevelsen av drapsdommen mot Brendan Dassey, kjent fra den populære dokumentarserien «Making a Murderer.

Dommeren i en føderal domstol i Milwaukee fastslo i august at den gang 16 år gamle Dassey hadde blitt lurt av etterforskerne til å tilstå. Han innrømmet i avhør at han hjalp onkelen, Netflix-seriens hovedperson Steven Avery, med å voldta og drepe Teresa Halbach i 2005.

Den føderale domstolen opphevet drapsdommen mot Dassey og beordret samtidig at han løslates innen 90 dager med mindre saken ankes.

Fredag ble det klart at den øverste juridiske rådgiveren i Wisconsin, republikaneren Brad Schimel, anker avgjørelsen. Dermed forblir 26-åringen i fengsel inntil videre.

Schimels anke inneholder ingen formelle argumenter for hvorfor drapsdommen mot Dassey skal opprettholdes. Men delstatsadvokaten påpeker i en pressemelding at to domstoler har opprettholdt Dasseys tilståelse, og Halbachs familie støtter ankebegjæringen.

Dasseys advokat Steve Drizin sier han er skuffet over beslutningen om å hale ut saken.

- Vi ser fram til å fortsette å forsvare hans rettigheter i domstolene, sier Drizin.

Dokumentarserien «Making a Murderer» ble ekstremt populær da Netflix slapp den på tampen av fjoråret og har skapt en bevegelse som krever at også Avery får en ny rettssak. (©NTB)

Promotion med annonselenker

Pulsklokker: Her får du Polar, Suunto og Garmin billig

Promotion med annonselenker

Det beste tilbehøret du kan kjøpe i høst

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.