BRENDAN DASSEY-sagaen fortsetter.
BRENDAN DASSEY-sagaen fortsetter. Foto: Netflix

Wisconsin anker opphevelse av Dassey-dom

Delstatsadvokaten i Wisconsin anker opphevelsen av drapsdommen mot Brendan Dassey, kjent fra den populære dokumentarserien «Making a Murderer.

Dommeren i en føderal domstol i Milwaukee fastslo i august at den gang 16 år gamle Dassey hadde blitt lurt av etterforskerne til å tilstå. Han innrømmet i avhør at han hjalp onkelen, Netflix-seriens hovedperson Steven Avery, med å voldta og drepe Teresa Halbach i 2005.

Den føderale domstolen opphevet drapsdommen mot Dassey og beordret samtidig at han løslates innen 90 dager med mindre saken ankes.

Fredag ble det klart at den øverste juridiske rådgiveren i Wisconsin, republikaneren Brad Schimel, anker avgjørelsen. Dermed forblir 26-åringen i fengsel inntil videre.

Schimels anke inneholder ingen formelle argumenter for hvorfor drapsdommen mot Dassey skal opprettholdes. Men delstatsadvokaten påpeker i en pressemelding at to domstoler har opprettholdt Dasseys tilståelse, og Halbachs familie støtter ankebegjæringen.

Dasseys advokat Steve Drizin sier han er skuffet over beslutningen om å hale ut saken.

- Vi ser fram til å fortsette å forsvare hans rettigheter i domstolene, sier Drizin.

Dokumentarserien «Making a Murderer» ble ekstremt populær da Netflix slapp den på tampen av fjoråret og har skapt en bevegelse som krever at også Avery får en ny rettssak. (©NTB)

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.