KAOS: En video publisert av Vice News, skal vise IS egne bilder fra slagmarken. Videoen er ikke et finpusset klipp fra propagandaavdelingen, men viser soldater uten erfaring. Det har fått sosiale medier til å gjøre narr av terrorgruppen.
KAOS: En video publisert av Vice News, skal vise IS egne bilder fra slagmarken. Videoen er ikke et finpusset klipp fra propagandaavdelingen, men viser soldater uten erfaring. Det har fått sosiale medier til å gjøre narr av terrorgruppen. Foto: Skjermdump/Vice News

Den islamske stat

Videoen IS ikke vil du skal se

En video propagandaavdelingen neppe har godkjent. NB! Advarer mot sterke bilder.

Propaganda-maskineriet til Den islamske stat har ofte fått mye oppmerksomhet i vestlige medier. Velregisserte og gjennomtenkte videoer fra frontlinjen og treningsleire har vist at terrorgruppen skyr ingen midler for å lokke til seg nye medlemmer.

Men nå har Vice News publisert en video som IS' propagandaavdeling ikke vil se blidt på, skriver Indy100. I et seks minutter langt klipp får vi virkelig se kaoset som utspiller seg på slagmarken og den manglende erfaringen IS-soldater har.

Se klippet lenger ned i saken.

Klippet viser hvordan IS-soldater havner i harde kamper med peshmerga-soldater. De tre IS-soldatene forsøker å besvare ilden, men sliter, mye takket være en soldat med navnet Abu Hajaar.

Hajaars medsoldater virker ikke å være veldig imponert over hans soldatevner, noe de også gir han klar beskjed om gjennom hele klippet.

Les også: Selvmordsbomber gikk i luften for tidlig - drepte åtte terrorister

Les også: «IS-dust» postet selfie, utslettet av luftangrep

Det pansrede kjøretøyet soldatene sitter i blir etterhvert truffet av en rakett. Soldatene forlater bilen, og klippet blir svart i det én av soldatene skriker ut at han har blitt skutt.

Se klippet lenger ned i saken.

Les også: Hevntørstig 60-åring gikk amok, drepte syv IS-krigere

Til tross for at videoen viser krig, død og kaoset som rår under strid, har personer på sosiale medier ikke klart å dy seg i å gjøre narr av IS-soldatene. Spesielt Abu Hajaar får gjennomgå:

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Indy100 trekker paralleller mellom klippet og den britiske komedien «Four Lions». Filmen er fra 2010 og handler om fire inkompetente britiske jihadister som forsøker å planlegge et terrorangrep.

NB! Advarer mot sterke bilder.Onsdag kom nyheten om en selvmordsbomber gikk i luften for tidlig, noe som drepte åtte terrorister:

Shopping med annonselenker

Opptil 50 prosent rabatt på alt fra høst- og vinterkolleksjonene

Shopping med annonselenker

Spar opp til 50% på høst- og vinterkolleksjoner!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.