UFO-forsker Max Spiers (39) blir funnet død på en sofa i Warzawa dager etter et han sender en tekstmelding til moren sin om at han er i trøbbel.
UFO-forsker Max Spiers (39) blir funnet død på en sofa i Warzawa dager etter et han sender en tekstmelding til moren sin om at han er i trøbbel. Foto: SWNS.com Southwest News / Bulls

Max Spiers

UFO-ekspert dør etter kryptisk tekstmelding

«Hvis noe skjer med meg, etterforsk».

Den britiske ufologen Max Spiers (39) sendte en tekstmelding til sin mor noen dager før han døde tidligere i 2016. Meldingen var kortfattet: "Gutten din er i trøbbel. Hvis noe skjer med meg, etterforsk".

39-åringen ble funnet død i Warzawa i juni.

Ifølge polske myndigheter døde Spiers av naturlige årsaker, men moren Vanessa Bates (63) stiller spørsmål ved konklusjonen, skriver den britiske avisen Telegraph.

- Han var i svært god form. Alt jeg har er en polsk dødsattest hvor det står at han døde av naturlige årsaker. Men han ble ikke obdusert, så hvordan vet de det?

- Gravde på mørke plasser

Ifølge moren var Max Spiers i Polen for å holde foredrag.

- Han bodde sammen med en kvinne han ikke hadde kjent lenge, og hun fortalte meg at hun fant ham død på sofaen. Men jeg tror Max hadde begynt å grave på noen mørke plasser, og jeg er frykter at noen ønsket ham død.

Morens kommentarer har fått det til å gå hett for seg blant konspirasjonsteoretikere.

Scott C. Waring i UFO Sightings Daily benytter sjansen til gi følgende kommentar til avisen Metro:

- Dette er høyst besynderlig. Det ser ut til at UFO-forskere nå er utpekt som mål, mest sannsynlig for å bremse informasjon til offentligheten.

- Vi går ikke rundt og dreper UFO-forskere

Forfatter og journalist Max Pope etterforsket UFO-fenomener for det britiske utenriksdepartementet på begynnelsen av 90-tallet. Han forsøker å roe gemyttene på Twitter.

- Dødsfallet til Max Spiers var en tragedie, men som tidligere leder av UFO-prosjektet til de britiske myndigheter, kan jeg love at vi ikke går rundt og dreper UFO-forskere.

Bates sier til Telegraph at hun ikke får ut mer informasjon om sønnen fordi hun "absurd nok ikke har hans skriftlige godkjenning".

En nærmere undersøkelse av dødsfallet til Max Spiers skal såvidt være i gang hos rettslegen i North East Kent, skriver avisen.

Kilder: Telegraph, Metro, Twitter, Southwest News / Bulls.

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.