EN 51-ÅRING er arrestert for å ha tatt med seg dokumenter fra NSA.
EN 51-ÅRING er arrestert for å ha tatt med seg dokumenter fra NSA. Foto: Patrick Semansky AP / NTB scanpix

STJAL DOKUMENTER:

- FBI arresterte «en ny Edward Snowden» i hemmelighet

51-åringen jobbet for samme konsulentfirma som Edward Snowden.

NEW YORK (Side3): I august gikk det føderale etterforskningsbyrået FBI til arrestasjon av en 51 år gammel mann ved navn Harold T. Martin III. Ifølge The New York Times skjedde det «i hemmelighet».

Grunnen til at FBI ikke ønsker oppmerksomhet rundt dette, kan være at dette er andre gang på tre år som en ansatt fra firmaet Booz Allen Hamilton angivelig har stjålet hemmeligstemplet informasjon under et konsulentoppdrag for National Security Agency (NSA).

Arrestert i august

Hvis dette høres kjent ut, er det nok fordi den forrige som jobbet for Booz Allen Hamilton og stjal hemmelige dokumenter under et oppdrag for NSA, heter Edward Snowden.

Du vet, han det lages filmer om. Han som ifølge Julian Assange i Wikileaks er «en helt fordi han avslørte en snikende dannelse av en overvåkingsstat» og som ifølge tidligere speaker John Boehner i Representantenes hus er «en forræder».

Denne gang er det altså Harold T. Martin III som beskyldes for å ha stjålet dokumenter. Det kommer fram i en tiltale som ble offentlig først denne uka. Martin anklages i tiltalen for tyveri av myndighetseiendom og for uautorisert oppbevaring av hemmeligstemplede dokumenter.

51-åringen ble arrestert av FBI 27. august. En av hans naboer, Murray Bennett, sier ifølge The New York Times at to dusin føderale og bevæpnede agenter i militæruniformer tok seg inn i Martins hus den dagen, og deretter eskorterte ham ut iført håndjern.

Myndighetene oppgir i tiltalen mot Martin at det ble funnet dokumenter på tusenvis av sider i PC-er og andre elektroniske apparater i hjemmet hans og bilen hans, og at en stor andel av dette var av hemmeligstemplet art.

- Ingen bevis

The New York Times skriver at det fortsatt er uvisst om han har lekket informasjonen, overgitt den til en tredjepart eller om han kun har lastet den ned.

- Vi har ikke sett noen bevis, men det vi vet er at Hal Martin elsker sin familie og sitt land. Det er ingen bevis for at han hadde intensjoner om å svikte sitt fedreland, sier advokatene til Martin i en uttalelse til The New York Times.

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.