Foto: 20th Century Fox

Kate Upton

Kate Upton som bikini-nonne setter sinnet i kok

Kate Upton hisser opp katolikkene.

Denne uken hadde komedien «The Three Stooges» premiere i USA, men det er ikke alle som ler når slapstickhumorens fedre nå er vekket til live igjen.

Det er bikini- og undertøysmodellen Kate Upton (19) i rollen som søster Bernice som hisser på seg katolikkene. Det er ikke fordi hun som vanlig har lite på seg, men fordi den avslørende badedrakten helt klart gir assosiasjoner til nonnedrakten.

Badedrakten omtales blant annet som «nun-kini» ...

- Spesialister på grovheter

- På 1950-tallet unngikk Hollywood støtende innhold, og viste respekt overfor religion. I dag er de spesialister på grovheter og rakker ned på kristendommen, og spesielt katolisisme, sier den katolske talsmannen Bill Donohue til Hollywood Reporter.

- Nonnene i filmen er faktisk omsorgsfulle heltinner. Og når det kommer til tøyvalget til denne nonnen, tror jeg vi gjorde publikum en tjeneste ved å la Kate Upton og ikke Larry David bære «nun-kinien», sier en talsmann fra 20th Century Fox.

Donohue er heller ikke spesielt begeistret for navnet til en av de andre rollene i filmen, søster Mary-Mengele, som spiller på den beryktede nazilegen som eksperimenterte på jøder under andre verdenskrig.

- Denne filmen sier mye om hvordan kulturen er endret, og det er ikke oppløftende, hevder Donohue.

Ler av kritikken

20th Century Fox, som står bak filmen, tar imidlertid ikke kritikken spesielt tungt.

- «The Three Stooges» har gjentatte ganger bevist at latter er en universell medisin, og nonnene i filmen er faktisk omsorgsfulle heltinner. Og når det kommer til tøyvalget til denne nonnen, tror jeg vi gjorde publikum en tjeneste ved å la Kate Upton og ikke Larry David bære «nun-kinien», spøker talsmannen.

Dette er ikke første gang kirken lar seg provosere av lettkledte kvinner. Denne tolkningen av «Den siste nattverd» fra arrangørene av skjønnhetskonkurransen «Miss Bumbum Brazil» fikk kirken til å se rødt før jul 2011.

Upton er ikke det eneste kvinnelige trekkplasteret i filmen. Sofia Vergara har en rolle i filmen og den litt eldre garde vil nok sette pris på Jane Lynch i rollen som abbedisse.

Kometkarriere

Kate Upton debuterte som modell for alvor i 2011-utgaven av Sports Illustrated Swimsuit Issue - som «Rookie of the Year» - «Årets nykommer», og fór som en komet til forsiden av årets bikininummer.

Sports Illustrated Swimsuit Issue har vært en årlig utgivelse siden 1964, og å havne på forsiden av magasinet regnes av enkelte som et tegn på å gå fra modell til supermodell.

Ble modell på dagen

Upton ble født 10. juni 1992 i St. Joseph, Michigan, men vokste opp i Melbourne, Florida. Som 16-åring dro hun på audition for modellbyrået Elite Model Management, og signerte kontrakt den samme dagen. Hun flyttet etter hvert til New York og begynte å jobbe for modellbyrået IMG Models.

Upton stod modell for Garage og Dooney & Bourke, og var også 2010-11-ansiktet til Guess, men modellkarrieren tok for alvor av da hun ble kåret til «Årets nykommer» av Sports Illustrated i februar 2011, forøvrig kun ikledt maling ...

Siden har hun jobbet for blant andre Victoria's Secret og Jenna Leigh, og har frontet magasiner som FHM, Complex og Esquire. Esquire kåret Upton til «Sommeren kvinne» 2011. GQ utropte henne til «Årets kropp» så sent som i desember 2011.

Kate Upton prydet forsiden av Sports Illustrated 2012 Swimsuit Issue.

Fra modell til supermodell

Sports Illustrated Swimsuit Issue har vært en årlig utgivelse siden 1964. Å havne på forsiden av magasinet regnes av enkelte som et tegn på å gå fra modell til supermodell, ifølge Wikipedia.

Magasinet krediteres dessuten med å ha gjort bikinien til en legitim klesdrakt.

Det var redaktør Andre Laguerre som kom på ideen å gi ut et nummer med en vakker kvinne i bikini på forsiden. Målet var å øke salgstallet i de normalt trege vintermånedene. Det første nummeret hadde den ukjente frisøren Babette March på forsiden, men siden har modeller som Elle Macpherson, Rachel Hunter, Heidi Klum, Tyra Banks og Marisa Miller hatt æren.

Fremdeles er det mestselgende bikininummeret magasinet fra 1989 som markerte 25-årsjubileet.

Sports Illustrated har publisert alle coverne fra 1964 og frem til i dag på nettsiden sin, med lenker til alle artiklene som har stått på trykk. Vel verdt å bruke litt tid på.

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.