Foto: Scanpix/Ola Næss

Husker du Marius Müller?

Norges kanskje fremste gitarist ble bare 40 år.

Marius Müller ble født den 20. august 1958. Som niåring var han på sommerferie ved Sjusjøen ved Lillehammer med familien. På ferien fikk han høre Jimi Hendrix og «The Wind Cries Mary.» Senere sa han i et intervju med Aftenposten følgende:

- En sanseopplevelse som gjorde at jeg bestemte meg for å gjøre noe med livet mitt.

Han staret sitt første band som tolvåring på Manglerud og han ble profesjonell gitarist allerede som sekstenåring. Han ble hyret inn av folk som Jahn Teigen, Alex og Olav Stedje som gitarist før han platedebuterte selv i 1981 med «Den du veit.»

Albumet lå 21 uker på VG-lista med en fjerdeplass som beste plassering, og singelen med samme tittel klarte en 3.plass på singellisten.

Året etter fulgte han opp med albumet «Er'e så nøye 'a.» Albumet ble ikke en like stor salgssuksess som sin forgjenger, men var fire uker på VG-lista.

Det tredje albumet på tre år kom i 1983 da «Marius» kom ut, et album som inneholdt blant annet «Carmen.» I 1985 kom så «The Big Beat.»

Soloalbum nimmer fem kom i 1987 og het «Boom Boom.»

I 1990 dannet så Marius Müller gruppa Funhouse, som tilsammen ga ut fem album (deriblant et livealbum).

Müller ga også ut et soloalbum under tiden i Funhouse, albumet Seks var hans sjette soloalbum og kom i 1995.

I tillegg til musikken jobbet Müller som radiovert (Herreavdelingen og Happy Hour). Han spilte også en liten rolle (i tillegg til å spille på gitar) i filmen Prima Veras saga om Olav den Hellige og i filmen Showbiz.

Marius Müller døde den 14.mars 1999. Bilen hans ble funnet i veikanten og selv om gjenopplivning ble prøvd var han død. Müller ble 40 år gammel.

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.