MISS USA: Kára McCullough.
MISS USA: Kára McCullough. Foto: Pg / Splash News NTB scanpix

Hun er USAs vakreste - og atomforsker

Nå får hun kritikk for flere av svarene hun ga under Miss USA-kåringen.

NEW YORK (Side3.no): Kara McCullough ble natt til mandag den 66. vinneren av Miss USA, da hun ble utpekt som vinneren foran Chhavi Verg fra New Jersey og Meridith Gould fra Minnesota.

Dette er andre år på rad hvor vinneren representerer Washington DC. Deshauna Barber vant i fjor.

25 år gamle Kara McCullough jobber som forsker hos det statlige atomenergibyrået NRC, etter å ha utdannet seg innen atomkjemi i Sør-Carolina.

- Hvis du hadde vært vitenskapslæreren min, hadde jeg fulgt bedre med i timen, forkynte skuespilleren Terrence Jenkins, som var programleder for kåringen sammen med en annen skuespiller, Julianne Hough.

MISS USA: For andre år på rad ble missekåringen vunnet av deltakeren fra USAs hovedstad. Her er Kara McCullough på scenen i Las Vegas.

McCullough uttalte at hun håper å inspirere kvinner som er interessert i teknologi og matematikk.

Svarene hennes på et par av spørsmålene som deltakerne fikk, gikk imidlertid ikke like godt hjem i sosiale medier. På spørsmålet om tilgang til rimelig helsetjenester bør anses som en rettighet eller et privilegium, svarte hun «definitivt er privilegium».

- Som offentlig ansatt mottar jeg helseforsikring, og jeg ser at for å ha det, må du ha jobber, sa McCullough ifølge The Washington Post.

ENKELTE AV SVARENE til Kara McKullogh skapte oppstandelse i sosiale medier.

Responsen kom raskt i sosiale medier, hvor dette temaet igjen viste seg å være polariserende.

Mange reagerte også på hennes svar på hvorvidt hun anser seg selv som en feminist, og hun poengterte at hun heller liker å tenke på seg selv som en «ekvilist», altså en likeverdig.

- Jeg ønsker ikke å tenke på seg selv som en beinhard «å, jeg liker ikke menn»-type, men jeg vil påpeke at kvinner er like verdige som menn når det kommer til muligheter på arbeidsplassen.

KÅRINGEN ble holdt på Mandalay Bay i Las Vegas.

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.