ANGRENDE MANN: Bill Clinton nektet først for å ha et seksuelt forhold til praktikanten Monica Lewinsky. Etter at bevis om forhold ble lekket til pressen, sto han frem som en angrende synder. Her fra pressekonferansen da han Clinton ba nasjonen om unnskyldning i 1998.
Foto: Richard Ellis (Getty Images) ANGRENDE MANN: Bill Clinton nektet først for å ha et seksuelt forhold til praktikanten Monica Lewinsky. Etter at bevis om forhold ble lekket til pressen, sto han frem som en angrende synder. Her fra pressekonferansen da han Clinton ba nasjonen om unnskyldning i 1998.

Politikk

Historiens største utro-skandaler

Slik ble politikerne tatt med buksene nede.

Politikk og sex henger sammen som sennep og ketchup, og opp gjennom årene har det vært mange mektige menn som har vært involvert i mindre heldige utroskapsskandaler.

Bortforklaringer og angrende menn er som oftest utfallet. Her er noen av historiens mest beryktede utroskapsskandaler.

John F. Kennedy


Få politikere har vært mer beundret og sagnomsuste enn den amerikanske gullgutten og presidenten John F. Kennedy.

Ryktene skal ha det til at Kennedy skal ha uttalt at han "måtte ha sex hver dag, hvis ikke får jeg hodepine". Listen over presidentens kvinnelige affærer er lang og inneholder kjente skuespillerinner som Marlene Dietrich, Angie Dickinson og Marilyn Monroe. Spesielt den påståtte affæren til sistnevnte er en dårlig bevart hemmelighet og ryktet om en utenomekteskapelig eskapade toppet seg da Monroe sang bursdagssangen til presidenten under en fest.


Visstnok skal også Kennedys kone Jackie Kennedy ha hatt sine sidesprang for å ta igjen på ektemannen.

John F. Kennendy ble drept i et attentat i Dallas i 1963.

Larry Craig


Det er ingenting pressen elsker mer enn å ta politikere i løgn. Folkevalgte som har stått dag ut og dag inn å proklamert én ting, men bak lukkede dører gjør de egentlig noe helt annet.

En slik politiker er amerikanske Larry Craig.

Craig var kjent i hjemstaten Idaho som en gift og konservativ republikaner kraftig imot likekjønnetekteskap. Han hadde blant annet massiv støtte blant anti-homo bevegelser og det ble, ikke overraskende, en flau affære da Craig ble arrestert på en flyplass i Minnesota i 2007 for å ha forsøkt å sjekke opp en annen mann.

- IKKE HOMOFIL:  Larry Craig ble arrestert og dømt for å være involvert i "upassende oppførsel" på et herretoalett, men hevdet i etterkant at han ikke var homofil.


Toalettet på flyplassen hadde i lenger tid opplevd klager for upassende oppførsel og en politispaner fikk i oppgave å undersøke klagene.

Da var under et spaneroppdrag at Craig kom inn på toalettet og stilte seg opp utenfor og kikket inn gjentatte ganger på avlukket politimannen satt i. Politikeren satte seg så i nabobåsen og gjorde flere tegn som spaneren noterte i politirapporten som "typisk for en mann som forsøker å sjekke en annen mann", skrev VG den gangen.

Craig ble satt i jern og ført til politistasjonen hvor han sa seg skyldig i "upassende oppførsel" og betalte en bot på 575 dollar for å slippe ti dager i fengsel.

Alt gikk rolig for seg helt til pressen fikk nyss om hendelsen og skapte store overskrifter. Til tross for å ha blitt tatt med buksene hevdet Craig at han ikke var homofil og mente at han "kun betalte boten for da trodde han saken ville forsvinne ut av verden".

Det gjorde den ikke.

Bill Clinton

Det er ikke mulig å ha en liste over politisk sexskandaler og ikke ha med den mest kjente av dem alle, Bill Clinton og Monica Lewinsky.

I 1998 sprakk nyheten om at Clinton skulle ha hatt et seksuelt forhold til praktikanten Lewinsky. Den daværende presidenten gjorde som alle mektige personer gjør når de ble avslørt: han nektet for hele hendelsen.


Dessverre for sjarmøren i det ovale kontoret hadde Lewinsky delt en rekke intime detaljer med en venninne, som igjen hadde tatt hemmelige opptak av sine telefonsamtaler med Lewinsky. Da disse ble delt med pressen, falt fasaden ganske raskt.

MER ENN VENNER: Monica Lewinsky var bare i tidlig 20-årene da hun ble involvert i en skandale med den daværende amerikanske presidenten som skapte overskrifter verden over.


Clinton ble tiltalt, ikke for å ha hatt et seksuelt forhold til Lewinsky, men for å ha løyet til Kongressen. Han ble frifunnet.

Silvio Berlusconi

SKANDALEMAKER: Den tidligere italienske statsministeren Silvio Berlusconi har hatt sin del med skandaler.Den tidligere "kongen" av Italia, statsminister Silvio Berlusconi, la aldri skjul på sin elsk for vakre kvinner under sine ni år ved makten i støvellandet. Ofte involvert i personlige skandaler på begge sider av loven toppet det hele seg da han i 2009 og 2010 ble beskyldt for å ha arrangert større sexfester med venner og kjente der kvinner, ofte langt under 18 år, skal ha deltatt. 

Festene ble holdt i luksusvillaen til den tidligere gifte statsministeres og ble døpt "bunga, bunga", da mye av "moroa" foregikk i eget "bunga-bunga"-rom. 

BUNGA, BUNGA : Karima El Mahroug skal ha vært en av jentene som underholdt på Silvo Berlusconis "bunga, bunga-fester". El Mahroug skal ha vært under 18 år da hun deltok på festene. Er fra operaen i Wien i 2011.


Berlusconi ble først dømt til syv års fengsel for å ha utnyttet offentlige verv og seksuell omgang med mindreårige, men ble senere frikjent.

Den tidligere statsministeren skal ha en privat formue på over 68 milliarder norske kroner, og har tidligere blitt dømt for skatteunndragelse.

Anthony Weiner

Om navnet ditt er Anthony Weiner er det nesten skrevet i stjernene at du på et eller annet tidspunkt i livet bli involvert i en sexskandale som inneholder et eller flere bilder av en penis.

Det var nettopp det som skjedde med den amerikanske politikeren Anthony Weiner. Ikke helt god med sosiale medier, klarte den gifte Weiner å legge ut et nakenbilde av seg selv på Twitter. Planen var egentlig å sende bildet som en privatmelding til en 21 år gammel kvinne i Seattle, men du vet, teknologi og så videre.

Bildet ble snappet opp av mediene og politikeren gikk for den klassiske "ikke min penis, Twitter-kontoen min har blitt hacket"-taktikken. Den forklaringen holdt vann i cirka 10 dager, da flere personer hevdet å være i besittelse av flere seksuellt eksplisitte bilder av den ivrige politikeren. Da Weiner innså at slaget var tapt, holdt han en pressekonferanse hvor han gråtkvalt innrømmet å ha sendt bildene og være involvert med seks forskjellige kvinner på nett.

Avsløringen ble døpt "Weinergate" av amerikansk presse og talkshowverter og humorprogrammer i USA fråtset i skandalen.

TWITTER-KONGEN: Anthony Weiner var ikke helt heldig da han skulle bruke Twitter og endte opp med å legge ut nakenbilder av seg selv. Her fra pressekonferansen i 2011 der han innrømmet tabben. Han trakk seg fra alle verv, men gjorde comeback noen år senere. Weiner måtte trekke seg på ny da en ny sexting-skandale ble kjent.


Rosinen i pølsa kom da Weiner to år senere ble på ny avslørt i å sende seksuelle bilder av seg selv til kvinner han traff på nett. Denne gangen hadde politikeren i det minste gjort et svakt forsøkt på å skjule sin egen identitet og hadde sendt bildene under dekknavnet "Carlos Danger".

(Kilder: Time, Wikipedia, Dagens Næringsliv, VG,USNEWS, Youtube, History and Headlines)

Lik oss på Facebook og få flere saker i feeden din.

Promotion med annonselenker

10 vinterjakker du kjøper under Black Week

Promotion med annonselenker

Black Week-tilbudet gutta virkelig digger

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.