Holmes egentlige navn var Herman Webster Mudgett.
Holmes egentlige navn var Herman Webster Mudgett. Foto: Politiet / Wikimedia Commons

Seriemorder fra 1800-tallet gravd opp i USA

Tannundersøkelser bekrefter at levningene fra en grav i Philadelphia tilhører Dr. H.H. Holmes, en av de første kjente seriemorderne i USA.

Seriemorderens siste hvilested ble gravd opp etter forespørsler fra hans etterkommere og er godkjennelse fra en dommer. Dette skal brukes i TV-serien «American Ripper» som sendes på History Channel.

Holmes egentlige navn var Herman Webster Mudgett. Han er kjent for hotellet han åpnet under verdensutstillingen i Chicago i 1893.

Hotellet var bygget som en slags labyrint av vindusløse rom, hemmelige ganger, falske gulv og et hvelv. Her skal mange av ofrene han ha dødd av oksygenmangel eller gass.

I kjelleren ble likene dissekert og vasket, før Holmes solgte skjelettene til medisinskoler. Det er uvisst hvor mange han drepte, men det var drapet på hans forretningspartner som førte til at han ble dømt til døden i 1896.

Holmes ble etter egne instruksjoner lagt i en grantrekiste, som deretter skulle fylles med sement. På grunn av den spesielle gravleggingen, var kroppen og tøyet hans godt bevart da liket ble gravd opp.

– Klærne hans var i nesten perfekt stand og barten satt fortsatt fast på skallen, sier Samantha Cox, som gjorde den rettsmedisinske undersøkelsen.

(©NTB)

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.