DETTE FOTOGRAFIET er muligens av Amelia Earhart og hennes makker Fred Noonan.

Amelia Earhart

Nyoppdaget fotografi tyder på at Amelia Earhart overlevde flystyrten

Den nyeste teorien er at hun ble tatt til fange av japanerne.

NEW YORK (Side3.no): I mai 1932 ble Amelia Earhart den første kvinnen som fløy alene over Atlanterhavet, da hun reiste fra Harbour Grace i Newfoundland til Londonderry i Nord-Irland. Turen tok 14 timer og 56 minutter.

Tre år senere skrev hun historie igjen, da hun – nok en gang i en Lockheed Vega – ble første kvinne som fløy solo fra Hawaii til fastlandet i USA.

Så satte hun ut på den mest ambisiøse flyturen av alle – jorden rundt. Planen var å følge ekvator mens hun gjennomførte verdens lengste sammenhengende flytur.

Earhart forsvant i Stillehavet 2. juli det året, like ved Hawaii.

Det er altså over 80 år siden. Nå har det dukket opp et bilde som ekspertene tror kan være et bevis for at hun overlevde sin siste flytur og i stedet ble tatt til fange av japanerne.

Bildet ble funnet i en hemmelig mappe hos Nasjonalarkivet i USA. Det antas å stamme fra 1937.

- Når du ser analysene som er gjort, mener jeg at det ikke er noen tvil, sier tidligere FBI-topp Shawn Henry til NBC News.

I 1937 SATTE Amelia Earhart ut på sin verden-rundt-reise. Dette bildet er fra 20. mai det året.

Analytikere mener at bildet ser autentisk ut og at det viser Amelia Earhart sammen med sin navigatør Fred Noonen på en havn.

Amerikanske myndigheter erklærte Earhart og Noonan for døde i 1939 og konkluderte med at de hadde styrtet i Stillehavet. Den nye teorien er at de kan ha blitt blåst ut av kurs, men altså overlevd flyturen.

Etterforskerne som har studert bildet i forbindelse med en Amelia Earhart-spesial som skal sendes på History Channel, tror at bildet ble tatt av en person som spionerte på japansk militæraktivitet for USA.

FRED NOONAN kjennes igjen på det karakteristiske hårfestet og nesa, mener ekspertene.

Bildet er merket Jaluit-atollen, som er en del av Marshalløyene og på den tiden tilhørte Japan.

Earhart skal være kvinnen som sitter med beina utfor kanten med ryggen til kameraet, mens Noonan står med ansiktet mot kameraet, helt til venstre, og lener seg på stolpen der.

Han kjennes igjen på hårfestet, nesa og tennene, mener ekspertene.

- Min følelse er at dette er svært overbevisende bevis for at dette er Noonan, sier Ken Gibson, en ekspert på ansiktsgjenkjennelse som har studert fotografiet.

Et annet tegn på at dette skal være Amelia Earhart, er at det japanske skipet i bakgrunnen ser ut til å taue på noe som ser ut til å være 38 fot langt – akkurat samme lengde som Earharts fly.

NBC News påpeker at lokalbefolkningen i flere tiår har hevdet at de så Earharts fly styrte og at hun og Noonen ble tatt til fange og fraktet bort med dette japanske skipet.

- Vi tror at Koshu (skipet som angivelig tauer flyet på bildet, red.anm.) fraktet henne til Saipan og at hun døde der i japansk fangenskap, forteller Gary Tarpinian, produsenten bak History Channel-spesialen.

Ifølge NBC News antar man at personen som tok fotografiet, ble henrettet for å være spion.

Japanske myndigheter opplyser til NBC News at de ikke har noen dokumentasjon på at Earhart har vært i fangenskap hos dem.

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.