HISTORY CHANNEL mener at dette bildet viser Fred Noonan og Amelia Earhart.
HISTORY CHANNEL mener at dette bildet viser Fred Noonan og Amelia Earhart. Foto: National Archives

Ny utvikling i Amelia Earhart-mysteriet

History Channel ser ut til å ha bommet med sin dokumentar.

NEW YORK (Side3.no): I forrige uke offentliggjorde History Channel et bilde som angivelig skulle vise Amelia Earhart på en kai etter at hun forsvant i Stillehavet 2. juli 1937, mens hun forsøkte å fly jorden rundt.

Side3 omtalte også bildet, som ble funnet i et tidligere hemmelig arkiv hos amerikanske myndigheter.

Eksperter mener at bildet viser Earhart og hennes navigatør Fred Noonan på en kai i Marshalløyene, men to bloggere sier ifølge CNN at de har funnet det samme bildet i en japansk bok fra 1935, altså to år før de forsvant.

Boka er tilgjengelig i et digitalt nasjonalarkiv i Japan. Den er datert «Showa 10», som er det tiende året av keiserdømmet til Showa, som vi andre kjenner som 1935.

DETTE BILDET er fra en bok som skal ha blitt utgitt i 1935.

Ekspertene som uttalte seg til History Channel, mente at Earhart skal være kvinnen som sitter med beina utfor kanten med ryggen til kameraet, mens Noonan står med ansiktet mot kameraet, helt til venstre, og lener seg på stolpen der. Ekspertene mente at han kunne identifiseres av hårfestet og nesa.

- Min følelse er at dette er svært overbevisende bevis for at dette er Noonan, sa Ken Gibson, en ekspert på ansiktsgjenkjennelse.

Den ene bloggeren som oppdaget boka fra 1935, poengterer imidlertid at fraværet av japanske soldater på kaia også tyder på at det ikke er fra 1937.

- Livet på Marshalløyene var i endring. I 1937 var det krig mot Kina og japansk militæraktivitet på Marshalløyene, men det er ikke en eneste japaner på bildet. Hvis dette var fra 1937, ville det ha vært japanske soldater der, sier Matt Holly ifølge CNN.

History Channel sier i en twittermelding at kanalens etterforskere nå studerer saken på nytt og lover å være åpne om hva de finner.

- Historisk nøyaktighet er det viktigste for oss og våre seere, presiserer kanalen.

Den offisielle teorien til amerikanske myndigheter er at Earhart og Noonan gikk tom for drivstoff og styrtet i Stillehavet.

Promotion med annonselenker

Dette er mannen kvinner vil ha!

Promotion med annonselenker

Dette er mannen kvinner vil ha!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.