JACK THE RIPPERS ANSIKT? Er det dagboken til denne mannen, bomullshandleren James Maybrick, som ble funnet i Liverpool? I så fall kan han ha avslørt identiteten til seriemorderen kjent som Jack the Ripper: Ham selv.
JACK THE RIPPERS ANSIKT? Er det dagboken til denne mannen, bomullshandleren James Maybrick, som ble funnet i Liverpool? I så fall kan han ha avslørt identiteten til seriemorderen kjent som Jack the Ripper: Ham selv. Foto: Wikimedia Commons

Seriemorder

Dagbok kan ha avslørt Jack the Rippers identitet

Jack the Ripper klarte å skjule sin sanne identitet så lenge han levde. Men noe tyder på at han likevel ikke var i stand til å holde de brutale gjerningene for seg selv, og at han delte sine forbrytelser med en dagbok.

I nesten 130 år har verdens forskere, journalister, historikere og kriminalinteresserte bakset med særlig ett spørsmål:

Hvem var Jack the Ripper?

Les også: Politiet famlet i blinde i jakten på psykopatisk seriemorder

Men identiteten bak mannen som spredte frykt og redsel i Londons gater i 1888, da han drepte minst fem kvinner på de mest bestialske måter, har forblitt et mysterium.

Til nå.

Med vennlig hilsen Jack the Ripper

En gammel dagbok har pekt forskere i retning Jack the Rippers sanne identitet. Ifølge eieren av dagboken ble den funnet i Liverpool under et soveromsgulv som tilhørte den velstående bomullsforhandleren James Maybrick.

Dagboken inneholder detaljerte beskrivelser av drapene på fem kvinner i London og på én enkelt kvinne i Manchester.

Les også: Amatører sto bak verdens første flykapring

Og så skriver forfatteren:

Jeg gir dere navnet som alle kjenner meg for, så historien kan fortelle hva kjærlighet kan gjøre med den fødte gentleman. Med vennlig hilsen, Jack the Ripper.

Hovedmistenkt

Der fins mer enn hundre bøker med teorier om Jack the Ripper, og både forfattere, kirurger og forstyrrede personer har vært mistenkt for å stå bak de makabre forbrytelsene.

Også James Maybrick har tidligere vært i forskernes søkelys. Dagboken ble nemlig funnet allerede i 1992, men den gangen ble det raskt sådd tvil om dagbokens ekthet.

Tegning av James Maybrick sammen med kona Florence, cirka 1889.

Les også: Sjakalen Carlos: Fra idealist til pengegrisk terrorist

Historiker og nåværende eier av dagboken, Robert Smith, mener kritikerne tar feil. Han har forsket på temaet i årevis og hevder i en ny bok å ha bevist at dagboken er ekte.

"James Maybrick er den mest sannsynlige forfatteren. Det er ingen tvil om at han nå er hovedmistenkt", sier han til den britiske avisa The Telegraph i en lengre artikkel.

Artikkelen er publisert i samarbeid med magasinet Historie. Les også:

München-massakren gjorde OL til et mareritt

Britiske husmødre var iskalde arsenikkmordere

Fryktet snikmorder-sekt måtte kjempe for livet

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.