VERSTE OPPLEVELSER: Det er mye piloter opplever som vi bak i flyet aldri får høre om - heldigvis. Illustrasjonsbilde.
VERSTE OPPLEVELSER: Det er mye piloter opplever som vi bak i flyet aldri får høre om - heldigvis. Illustrasjonsbilde. Foto: Michael H??bner All Over Press

Flytrafikk

Her er pilotenes skrekkhistorier passasjerene aldri fikk vite

Strømbrudd, nesten-krasj og flammer i motoren.

Dersom du har flyskrekk, burde du kanskje stoppe å lese videre i denne artikkelen.

Nettforumet Reddit stilte nemlig spørsmålet til sine lesere som er flyvere om hva deres mest skremmende opplevelse i luften er, uten deres passasjerers viten. La oss bare si at det er alarmerende mye man ikke får med seg mens man sitter fastspent blant skrikerunger og medpassasjerer bak i flyet.

Under følger noen utdrag fra nettråden.

Noen ganger er det best å leve i uvitenheten.

Les også: De verste katastrofene i flyhistorien


GOD KONTAKT: Det er viktig å ha god kommunikasjon med flytårnet, hvis ikke kan det fort oppstå farlige situasjoner. Her fra flyplassen i Edinburgh, Skottland.


Fikk klarsignal

"Flygekontrolltjenesten ga flyet mitt klar avgang til å ta av på rullebane 35 (nord) på Grand Forks International Airport samtidig som de ga klarsignal til et lignende fly til å ta av på rullebane 26 (vest). Disse to rullebanene krysser hverandre og våre to fly krasjet nesten 500 feet AGL (Above ground level). Det andre flyet var så nære at jeg kunne se ansiktsuttrykket til piloten klart og tydelig."

Slå av høyttaleren

"En kamerat av meg var på en flight med Icelandair, da flyet fikk motorproblemer over Skottland og måtte returnere til flyplassen i Glasgow. Passasjeren var ikke helt uvitende om problemene - visstnok ristet flyet kraftig og ut av den ene motoren sto flammene, samt at de hadde snudd i luften.

Dessverre fikk ingen av passasjeren leve i uvitenhet om hvor mye problemer de faktisk befant seg i, da piloten ved et uhell meldte "mayday, mayday" over høyttaleranlegget i stedet for til kontrolltårnet. "

Les også: «Boeing-ansatt: - Jeg ville ikke flydd med disse flyene»

Andre verdenskrig

"Denne er kanskje litt annerledes, men fortsatt veldig skummel. Bestefaren min fløy bombefly under andre verdenskrig. Under et oppdrag var det en annen pilot som rotet til formasjonen og endte opp med å slippe bomber samtidig som han fløy over de andre flyene. Bestefar fortalte at han kunne se bomber suse forbi han på både høyre og venstre siden."

Strømbrudd

"Pilot av en Airbus 320 her. Skulle akkurat starte på nedstigningen under en flyging til Asia, da vi plutselig mistet all strøm. Alle skjermer gikk i svart, inkludert standby instrumenter og nødutstyr.


ALDRI STRØMBRUDD: Ifølge en pilot som flyr Airbus 320 skal flyet aldri kunne oppleve et strømbrudd. Men det gjorde han.


For å sette det litt i perspektiv: Airbus har bygget flyet slik at det aldri skal oppleve å miste all strømkraft. I tillegg til batterier, eksisterer det tre strømgeneratorer, samt en nødgenerator om bord. Tanken er at flyet skal ha strømkraft selv om man mister begge motorene, går tom for drivstoff og auxiliary power unit er i gang. Dette er en scenario piloter ikke opplæres i for det skal aldri kunne skje.

Les også: Tør du fly etter dette?

Etter noen av skjermene kom tilbake igjen, ga systemet oss tolv forskjellige advarsler om feil med systemet om bord. Vi klarte å lande trygt, og ingen av passasjerene oppdaget noe foruten at lysene forsvant et øyeblikk fra kabinen.

En analogi på denne historien vil være å kjøre i 100 kilometer i timen på motorveien da du plutselig opplever at alle vinduene dine dekkes til, du mister kontrollen over speedometeret og alle elektriske systemer slutter å fungere. Det er heller ingen respons når du trykker inn noen av pedalene."

Les også: Jeg kan hacke fly via skjermen i stolen

Nytt vindu

"Jeg var på vei hjem på en flyvning sist måned. Akkurat da vi lander og treffer bakken, spretter plutselig hele vinduet på co-pilotens side ut av rammen og forsvinner. Heldigvis klarer vi å holde hodet kaldt og ingen ble skadet. Jeg har tidligere klaget på dårlige mekanikerne som blir ansatt på mindre flyplasser. Ingen av passasjerene fikk med seg hva som hadde skjedd."

Likte du denne artikkelen? Lik oss på Facebook og få med deg neste gang flygere letter på sløret i flybransjen.
Shopping med annonselenker

30% rabatt på stilfull solskjerming

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.