Tidligere Miss Venezuela, Alicia Machado, fotografert under en pressekonferanse i 2006. Under TV-debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton natt til tirsdag ble hun et hett tema.
Tidligere Miss Venezuela, Alicia Machado, fotografert under en pressekonferanse i 2006. Under TV-debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton natt til tirsdag ble hun et hett tema. Foto: Yuri Cortez AFP

«Miss Piggy»

Her er kvinnen Trump kalte «Miss Piggy»

Clinton utnyttet Trumps slengbemerkninger mot kvinner for alt det var verdt i TV-debatten.

OSLO (Nettavisen): - Hun har et navn, Donald. Hun heter Alicia Machado, nå er hun amerikansk statsborger og du kan vedde på at hun skal stemme i november, sa Hillary Clinton da hun tok et stikk på Donald Trump i TV-debatten.

Les også: Derfor blir Rosie O’Donnell angrepet av Donald Trump gang på gang

Donald Trumps nedsettende slengbemerkninger om kvinner ble tema mot slutten av den direktesendte debatten mellom de to utfordrende i presidentkampen.

Og TV-lysene var knapt slukket før Clinton-kampanjen fulgte opp med med en ny video - med Alicia Machado i hovedrollen.

Alicia Machado (helt til venstre) avbildet sammen med Donald Trump i 1997, året etter at hun vant Miss Universe-konkurransen. De to andre kvinnene er Brook Lee og Christie Woods.

Hun  er fra Venezuela, vant Miss Universe-konkurransen i 1996, ble avbildet med en smilende Donald Trump året etter og opplevde at han kalte henne  «Miss Piggy», angivelig fordi hun hadde lagt på seg etter konkurransen.

Etter den episoden slet hun med anoreksi og bulimi i årene som fulgte, fortalte hun til Inside Edition tidligere i år.

- Noe av det verste han har sagt var om en kvinne i en skjønnhetskonkurranse. Han elsker skjønnhetskonkurranser, han støtter dem og henger rundt med dem. Han kalte en kvinne «Miss Piggy». Så kalte han henne «Miss Housekeeping», fordi hun var latina (fra Latin-Amerika). Donald, hun har et navn, sa Clinton i debatten mens Trump forsøkte å avbryte henne.

«Hvor har du det fra?» spurte Trump mens Clinton fortsatte og fortalte at «Miss Piggy» er Alicia Machado og at hun nå er blitt amerikansk statsborger.

Machondo var den første Miss Universe etter at Trump kjøpte rettighetene til skjønnhetskonkurransen. I den nye valgkampreklamen fra Clinton-kampanjen forteller Machondo at hun var redd for Trump, at han kalte henne stygg og feit. Hun sier hun følte seg ydmyket av Trump, som inviterte reportere med da Machondo skulle trene.

I et opptak i videoen ser vi Trump kommentere hennes vektøkning overfor reportere og si at «Dette er noen som liker å spise».

Hun forteller at hun etter avtalen skulle hatt 10 prosent av inntektene fra de kommersielle jobbene hun gjorde i kjølvannet av konkurransen, men at hun aldri fikk betalt.

Les også: Carl I. Hagen mener Donald Trump ligner på ham

4. august delte Alicia Machados dette bildet på sin Facebook-konto og skrev sin hjertens mening om Donald Trump, der hun spør om det er en dårlig spøk at han stiller som presidentkandidat:

Se bilder fra Alicia Machados Instagram-konto:

It's a beautiful day ! 🌹💋

Et bilde publisert av Alicia Machado (@machadooficial) lørdag 24. Sep.. 2016 PDT

https://www.facebook.com/alicia.machado.7587/posts/10154235675673463

Et bilde publisert av Alicia Machado (@machadooficial) onsdag 03. Aug.. 2016 PDT

Alicia Machado jobber i dag som skuespiller, sanger og entreprenør og markedsfører sitt eget kosmetikkmerke. Bildene over er hentet fra hennes Instagram-konto.

Promotion med annonselenker

Fritid- og treningsplaggene du trenger

Promotion med annonselenker

Siste sjanse: Opptil 60 prosent rabatt hos Boozt

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.