Vitenskap

Her blir kjente myter revet i fillebiter

Om du tror disse tingene, tar du helt feil.

Ble du som ung fortalt at du måtte vente 20 minutter før du kunne svømme etter et måltid eller at vikinger brukte hjelm med horn?

Eller kanskje du var overbevist om at man måtte vente 24 timer før man kan melde noen savnet eller at sukker gjør ungene hyperaktive.

Om noen av disse påstandene befinner seg i ditt mentale arkiv, kan det være lurte å ta en titt på denne oversikten. Journalist og forfatter David McCandless har tatt seg tid til å avklare en rekke godtatte myter som eksisterer.

I den såkalte infografikken har McCandless tatt for seg disse mytene og organisert dem etter farge (oransje = mat og natur = grønn, for eksempel) og størrelse. Størrelsen på grafen indikerer hvor mange ganger påstanden har blitt søkt etter på Google. 

Grafikken er en del av McCandless nye bok "Information is Beautiful", som tar for seg flere kjente myter og bryter dem ned ved hjelp av grafer og statistikker.


Likte du denne artikkel? Les også:
Likte du denne saken? Lik oss gjerne på Facebook:

Promotion med annonselenker

Vinterskoene du trenger til norske forhold

Annonsebilag

Vinn billetter: Vil du se dette vidunderet live?

Blogg.no

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

Les også


Til Nettavisen Til Side3

Redaktør: Lars Wærstad - Telefon: 02060

Ansvarlig redaktør: Gunnar Stavrum

Ønsker du å annonsere på Side3? Klikk her

Ansatte: http://blogg.nettavisen.no/category/ansatte/

Personvernpolicy

Informasjonskapsler (cookies)