Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Foto: David Mcnew Getty Images

Undercover

Har sex med prostituerte for skattebetalernes penger

Og jobben hans er faktisk veldig viktig.

Han er 60 år gammel, skilt og har pensjonert seg fra sin opprinnelige jobb. Men australske "John" har funnet seg en ny karriere: Han har sex med prostituerte, for skattebetalernes penger. 

Det er i et intervju med news.com.au at "John" forteller om sitt spesielle yrke. Den eldre mannen har naturlig nok valgt å være anonym, og kallenavnet er nok ikke tilfeldig. En "John" er nemlig slang for en horekunde.

Og det er i bunn og grunn det han er. "John" besøker nemlig massasjesalonger, hvor han så forsøker å kjøpe seksuelle tjenester. For skattebetalernes penger, altså. 

Utrolig, men sant

Det hele høres ut som en fiskehistorie av de sjeldne, men det finnes faktisk en god og troverdig grunn til denne praksisen. 

"John" er bare én av flere menn som oppsøker massasjesalonger med dette formålet. Hensikten er å avsløre ulovlig sexsalg hos massasjesalongene. Og for å få samlet mest mulig bevis til en eventuell rettssak, er det ikke nok at "John" får tilbud om seksuelle tjenester - han gjennomfører faktisk "handelen".

LES OGSÅ: Prostitusjon, utpressing og narkotika

Avkriminalisert

Det er vanskelig å se for seg at noe slikt kunne skje her i Norge, men så er også forutsetningene helt annerledes. I den australske delstaten New South Wales, hvor "John" og hans kolleger opererer, ble salg av sex lovlig på 90-tallet. Det kreves imidlertid lisens for å selge sex, og "John" er ute for å avsløre de som driver uten lisens.

Som regel er det flere som han ute i samme ærend på samme tid, slik at de skal kunne bevise at det foregår et organisert sexsalg med flere prostituerte i lokalet.

LES OGSÅ:Så mange menn kjøper sex utenlands

Nøktern

I myndighetenes øyne utfører "John" et viktig arbeid for å begrense ulovlig sexsalg, og alt det måtte medføre av menneskehandel og dårlige forhold for de involverte jentene. 

Selv ser han ikke ut til å reflektere så mye over akkurat den biten. Til news.com.au uttaler han at jobben ikke gjør han rik, "men jeg får jo betalt for å gjøre noe de fleste andre betaler i dyre dommer for".

Promotion med annonselenker

10 vinterjakker du kjøper under Black Week

Promotion med annonselenker

Black Week-tilbudet gutta virkelig digger

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.