Foto: Ikonos (GeoEye Satellite Image)

Har de endelig løst gåten?

Bildene Google Earth fanget opp fascinerer ennå.

I fjor dukket bilder tatt av Google Earth som fanget oppmerksomheten til en hel verden.

Mystiske mønster og strukturer ble oppdaget i den kinesiske Gobi-ørkenen i grenseområdene mellom provinsene Gansu og Xinjiang i Kina.

Et av mønstrene er drøyt 900 meter på tvers og cirka 1,6 kilometer langt.

De mystiske bildene førte til en enorm debatt på internett og konspirasjonsteoretikerne fråtset i forskjellige teorier om hva hensikten var bak de mystiske strukturene i ørkenen.

Området hvor mønstrene ble oppdaget ligger om lag 160 kilometer fra Kinas romfartssenter i Jiquan, noe som satte fart på spekulasjoner om at Kina hadde sitt eget Area 51.

Bloggere mente blant annet at det var mønster for å signalisere til utenomjordiske skapninger.

En teknikker ved Mars Space Flight Facility ved Arizona State University la i fjor fram teorien om at mønstrene er til for å kalibrere Kinas spionsatellitter, noe som kunne virke sannsynlig med tanke på at et stort militært anlegg ikke ligger langt unna området.

Teorien ble dessverre avslått av mange, fordi mønstrene rett og slett er for store.

Nå melder Daily Mail at mysteriet er løst.

Gruver

Det er den italienske geologen Ameliia Carolina Sparavigna, en assisterende professor i fysisk ved universitetet Politecnico i Torino, som hevder å ha løst gåten. Hun mener at de fremmede mønstrene er «helt klart menneskeskapt» og mener at de uvanlige mønstrene er resultatet av kineserens søken etter nikkel i ørkenen.

Den assisterende professoren var også den som oppdaget de uvanlige mønstrene i fjor, og mener at hun når har løst gåten.

Ifølge Sparavigna har hun klart å datere bildene tilbake til 2004, ettersom mønstrene ikke eksisterer på tidligere bilder fra Bing eller Nokia kart.

Sparavignas teori er ikke usannsynlig, spesielt ikke siden kinesiske myndigheter for ikke lenge siden bekreftet at de har funnet over 1,28 millioner tonn med nikkelmalm i regionen. Professoren mener at området som mønstrene er oppdaget ble skapt på ledning etter nikkelmalmen, og er rester etter gruveganger og borehull skapt av kinesiske studenter som praktiserer og finpusser sine søketeknikker i ørkenen.

Kinesiske myndigheter har aldri kommentert bildene og har heller ikke bekreftet teorien til den assisterende professoren.

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.