Glamourmodell kastet ut av Instagram fordi bildene er «for utfordrende»

Elle Johnson har fått kontoen stengt opp til tre ganger i løpet av en uke.

Vi har alle vært der - bildedelingstjenesten Instagram suspenderer kontoen din fordi bildene du legger ut er for sexy.

Om du ikke har opplevd det, kan den amerikanske bikinimodellen Elle Johnson fortelle deg traumene det medfører. Den barmfagre skjønnheten forteller til Daily Mail at hun har blitt kastet ut av Instagram en rekke ganger fordi selskapet mener hun bryter deres retningslinjer med bildene hun legger ut av seg selv.

Etter å ha blitt utestengt for tredje gang på en uke i begynnelsen av mai, hevdet modellen at Instagram driver med "følelsesmessig vanntortur". Hun sammenligner også behandlingen hun får av Instagram med United Airlines brutale behandling av en passasjer i april.

"Kastet ut av Instagram igjen. De behandler modeller som United (Airlines red. anm.) behandlet Dr. Dao. Ikke den fysiske volden, men den tilfeldige "kom deg av flyet"-delen", twitret Johnsen i av mai.

Modellen mener at bildetjenesten forskjellsbehandler deres brukere.

- Problemet er at det er en meget selektiv håndhevelse av Instagrams rettningslinjer. Noen Instagram-brukere virker over loven. Andre ikke. Alle brukere skal være like mye verdt, men noen brukere er tydeligvis mer verdt enn andre, sier Johnson til Daily Mail.

Hun legger til:

- Det er mange Instagram-modeller der ute. Jeg tror ikke jeg er blant de mest utfordrende, selv om jeg heller ikke er i andre enden av skalaen. Om du måler frekkhet i en "Spinal Tap"-skala fra 1 til 11, så ligger jeg nok på 8, mener modellen.

Den amerikanske kvinnen viser blant annet til Sports Illustrated Swimsuits Instagram-konto som er kjent for å legge ut bilder av sine modeller.

Johnson trekker frem dette bilde av supermodell Nina Agdal som et eksempel på forskjellsbehandling:

Johnson har over 400.000 følgere på Instagram og rundt 100.000 følgere på Twitter. Hun har vært modell for magasiner som Maxim, samt en rekke nettpublikasjoner. Bikini - og glamour-modellen har i kampen mot sensurering på sosiale medier startet kampanjen #freethecleavage - "løslat kløften". Ideen kom etter en kvinne ble bedt om å forlate et fly fra selskapet Spirited Airlines fordi hun hadde for dyp utringing.

- Jeg følte med henne. Jeg er jo selv kjent for å vise litt kløft. (...). Det er ingenting galt med å vise litt hud. Faktisk er det bare sunt å vise frem kløften, mener Johnson.

Så langt har ikke kampanjen tatt av, men Johnson har i hvert fall fått sin suspenderte Instagram-konto åpnet igjen. Til stor glede for fansen.

PS. Modellens konto har siden denne saken ble publisert, blitt stengt på ny.
Les også:

Promotion med annonselenker

10 kule fordeler for boligkjøpere!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.