I en artikkelserie med elleve temaer skal William Follestad (41) gi eksperttips om mote til Side3-leserne. Han er fjerde generasjon Follestad som driver kleskjeden med samme navn. William Follestad sitter her til venstre. Foto: Ole Martin Halvorsen
I en artikkelserie med elleve temaer skal William Follestad (41) gi eksperttips om mote til Side3-leserne. Han er fjerde generasjon Follestad som driver kleskjeden med samme navn. William Follestad sitter her til venstre. Foto: Ole Martin Halvorsen
Follestad

Ytterjakkene du trenger denne vinteren

William Follestad: -Vinteren i Norge er uforutsigbar, og derfor er det viktig med jakker som tåler variert vær. Dette skal selvfølgelig ikke gå utover stil.

Follestad
Stiltips

Av: William Follestad

Vinteren er her, og kulden som følger med har virkelig slått inn. Det betyr at varme og gode ytterjakker kommer til å være moten fremover. 

Når været er på det kaldeste må man selvfølgelig tenke helse, men de siste årene har de varme vinterjakkene fått klassiske snitt og design som gjør de litt mer stilfulle. Det er også gode nyheter at polstrede jakker har vært synlig i motebildet denne høsten. 

Dunjakker har man sett mye av denne sesongen. Det at diverse motehus har brukt polstrede jakker i sine kolleksjoner har gitt jakken et trend-stempel.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Jakke fra Uber - Parkas fra Parajumpers - Dunjakke fra Parajumpers


Jeg synes det er viktig å tenke stil selv om man skal holde seg varm i vinter.  Jakker med tidløse farger og som er enkle og kombinere er et godt valg. Man skal også tenke på lag i vinter, og jeg synes "lag på lag"-stilen kan være med på å gi et skikkelig kult uttrykk.  

Tekniske jakker

William Follestad

 

William Follestad (41) har nærmest fått kunnskap og interesse for mote inn med morsmelken. Han er fjerde generasjon Follestad som driver kleskjeden med samme navn. 

William startet sin karriere i familiebedriften i 2000 som butikksjef for nye Follestad på Strømmen Storsenter. Det var startskuddet for mer trendy Follestad-butikker med større fokus på en yngre kundegruppe. I dag finnes det ti Follestad-butikker på Østlandet og én på Vestlandet. 

I en artikkelserie med elleve temaer skal William denne høsten gi eksperttips til Side3-leserne om hvilke plagg de bør ha i garderoben, hvordan man kombinerer klær og hva som er de ultimate julegavene til en motebevisst mann. 

Tekniske jakker har vært veldig populært de siste årene, og ikke bare på grunn av jakkenes praktiske preg. 

De tekniske jakkene fra Uber og Swims har blitt en stor favoritt blant nordmenn også på grunn av sitt anvendelige design. De er laget for det norske været, med en vann- og vindtett funskjon, og fungerer like godt sammen med formelle plagg som uformelle.

Uber og Swims er begge norske merker som fokuserer på avansert teknologi, funksjonalitet og skarpt skandinavisk design på sine velkjente jakker. 

Uber og Swims er norske merker som har blitt veldig populære. Deres rene og minimalistiske stil, kombinert med teknisk og god funskjonalitet, gjør jakkene deres til favoritter blant nordmenn.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Redox-modellen fra Uber kan du lett dresse opp og ned på grunn av dens avtagbare hette.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Regulator-frakken fra Uber er en frakk fylt med primaloft, og har en veldig stilig krage som man kan style kult. Redox-varianten er en dunblanding, og er derfor varm og god å ha på de kaldeste dagene. Hetten er avtagbar, så dersom du vil dresse den opp er det mulig. 

Tycoon-modellen er ny av året, og er kanskje den mest formelle Uber modellen. Den har et snitt lik en frakk og er uten logoer, noe som gjør den med en gang mer formell i stilen. Den er minimalistisk i stilen, og samtidig veldig funksjonell.

Regulator-frakk fra Uber - Tycoon-frakk fra Uber - Redox-parka fra Uber


Swims sin tekniske jakke går mer mot en sporty look. Jakken baserer seg på samme stil som uberjakkene, og er også en primaloft-type. På grunn av dens design synes jeg den egner seg best for hverdagslig og sporty bruk, men kan være en fin "til og fra jobb"-jakke.  

Jakke fra Swims


Urbane preg og detaljer

Det er ingen hemmelighet at urban gatestil har hatt innflytelse på moteindustrien. Resultatet er plagg med et tøffere og mer "vågalt" design.

Dunvesten fra Save the Duck har orange detaljer som gjør den røff og kul. Den kombineres fint med jeans og genser, men jeg mener det også er kult å bruke vesten inni andre plagg. Bruk gjerne en frakk over vesten for et stilig antrekk.

De orange detaljen på dunvesten fra Save the Duck gjør modellen røffere i stilen. Om du vil gå for en "lag på lag"-stil er vesten et godt valg.

Foto: Ole Martin Halvorsen

NN07 jakkene er kjent for å være urbane i stilen. De store putene på dunjakken gir et røft og kult uttrykk som passer godt til hverdagslig bruk. Parkas-modellen har også detaljer som gjør at den faller i gatestil-kategorien. 

Jakkene er begge av den avslappede typen, og passer fint sammen med klær i samme kategori. Jeg vil også si at en kul stil er å kombinere jakkene med mer formelle plagg. Å blande det pyntede og formelle med det urbane er nemlig en trend diverse motehus har lekt seg med i år.

De store putene på dunjakken fra NN07 gir et røft og kult uttrykk som gjør seg godt til hverdagslig bruk.

Foto: Ole Martin Halvorsen

NN07 er kjent for sin urbane stil. En kombinasjon av en røff jakke og formelle plagg kan gi et veldig stilig antrekk.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Dunjakke fra NN07 - Dunvest fra Save the Duck - Jakke fra NN07


Frakken har også blitt satt i fokus denne sesongen. I dagens frakker ser vi også hvordan gatestil har preget det klassiske.  I høst er frakken røffere enn tidligere sesonger, med utenpåsydde lommer og grov struktur. Det gjør de veldig fleksible, og derfor enkle å dresse opp og ned.

Frakken jeg har på meg er fra det italienske merket 0909. Den er ukonstruert, og det gjør at den føyer seg til kroppen på en fin måte. Den vil følge skuldrene og ryggen din veldig godt, og gi deg en fin silhuett. 

Jeg synes "lag på lag"-trenden gjør seg godt med frakk, og på de kaldeste dagene er det nok også nødvendig med flere lag for å holde varmen.

Foto: Ole Martin Halvorsen

De jakkene du ikke finner i vår nettbutikk vil du finne på Follestads fysiske butikker. Her er en oversikt over hvor i landet vi holder til.

Vi åpnet en ny butikk denne høsten i Kongens Gate 22 i Oslo. Dette er Follestads nye flaggskipbutikk, og her er derfor utvalget stort. I butikken vil du finne vinterjakker av alle typer.

Follestads butikk i Kongens Gate åpnet tidligere i høst, og er kleskjedens nye flaggskipbutikk. Her vil du finne alle produktene som er vist i artikkelen.

Reisetips med annonselenker

Stor guide: Feriehus i Norge og Europa

Reisetips med annonselenker

Stor guide: Feriehus i Norge og Europa

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.