William Follestad er fjerde generasjon Follestad som driver den velkjente kleskjeden med samme navn. I en artikkelserie med elleve temaer skal han gi eksperttips om mote til Side3-leserne. William er her i midten. Foto: Ole Martin Halvorsen
William Follestad er fjerde generasjon Follestad som driver den velkjente kleskjeden med samme navn. I en artikkelserie med elleve temaer skal han gi eksperttips om mote til Side3-leserne. William er her i midten. Foto: Ole Martin Halvorsen
Follestad

Genserne du går inn i den kalde sesongen med

William Follestad: -Lag på lag er kult, og et av de viktigste lagene er genseren.

Follestad
Stiltips

Av: William Follestad

På vinteren er lag på lag en stil som de fleste bruker. Sett bort ifra at det er nødvendig å kle seg godt når været er på det kaldeste, så gir lag på lag også et veldig tøft uttrykk. 

Genseren er et essensielt plagg, og et av de viktigste lagene du bruker i vinter. Hvordan du velger å style genseren kommer an på anledningen og hvilken stil du vil gå for.

Du har selvfølgelig de klassiske og tidløse genserne som går igjen hvert år, men du har også sesongens gensere som skal se litt brukt ut. Jeg synes det er kult at årets gensere har et «vintage» preg over seg. 

Å mikse den klassiske college-genseren med en skjorte er en kul versjon av preppy-stilen. Skjorten gjør seg godt inni en zip-turtle også.

Foto: Ole Martin Halvorsen

William Follestad

 

William Follestad (41) har nærmest fått kunnskap og interesse for mote inn med morsmelken. Han er fjerde generasjon Follestad som driver kleskjeden med samme navn. 

William startet sin karriere i familiebedriften i 2000 som butikksjef for nye Follestad på Strømmen Storsenter. Det var startskuddet for mer trendy Follestad-butikker med større fokus på en yngre kundegruppe. I dag finnes det ti Follestad-butikker på Østlandet og én på Vestlandet. 

I en artikkelserie med elleve temaer skal William denne høsten gi eksperttips til Side3-leserne om hvilke plagg de bør ha i garderoben, hvordan man kombinerer klær og hva som er de ultimate julegavene til en motebevisst mann. 

Zip-gensere

Zip-genseren er et populært plagg denne sesongen, og det er kanskje mye på grunn av at «lag på lag»-stilen kommer godt frem når man bruker genseren.

Zip-genseren fra Morris kommer i lammeull og er derfor tykkere enn de mer vanlige merinoull-genserne. Selve genseren i seg selv er litt casual, og da synes jeg det er kult å kombinere det med en pyntet skjorte. Den brune fargen i genseren går veldig fint med en dyp grønnfarge. Derfor synes jeg at skjorten og chinosen skal være i denne fargen. Da får du et komplett antrekk som matcher sesongen.

Zip-genseren fra Morris kommer i orange også. Jeg synes det er fint å få frem litt farger om vinteren, men når man skal gå for sterke farger er det viktig at plagget er av god kvalitet, og det er genseren fra Morris. Den orange fargen ser veldig fin ut med en blå skjorte.

Zip-turtlene fra Morris er klassikere. De har du helst helt åpne i halsen. Bruk sjorter som kompletterer fargene til genserne.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Genser fra NN07 - Orange genser fra Morris - Brun genser fra Morris


Ullgenseren fra NN07 kan du både dresse opp og ned. Med en flanellskjorte og -bukse er du litt mer pyntet enn hvis du kombinerer genseren med en t-skjorte og har zipen åpen. Den kommer i en blåfarge som gjør den veldig lett å bruke. Kombinert med en denimskjorte som Daniel har her får du en urban stil.

Ullgenseren fra NN07 kan du enkelt gjøre formell eller avslappet ettersom hva du kombinerer den med.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Genseren fra Oscar Jacobsen med hel-zip kommer i en mørk blåfarge. Den er en populær genser nettopp på grunn av den kan justeres i begge ender. Om du har glidelåsen litt opp nederst på genseren er du trendy. Den kan fint brukes inni en blazer om du vil være litt mer pyntet.

Genser fra Oscar Jacobsen


Kvaliteten er det som gjør genseren

Om du skal være litt ekstra pyntet synes jeg du skal gå for V-genseren fra La Fileria. Den er av 100 % kashmir, noe som gir en bløtere og komfortabel følelse, samtidig som den ser eksklusiv ut. Den er fin å kombinere med en hvit skjorte og blå jeans.

Ullgenseren fra Cavour med rund hals og ullvesten fra Morris Herritage er også gensere som er enkle å få formelle. Genseren fra Cavour kommer i en dyp grønnfarge som gjør seg godt til vinteren. Til vesten har du gjerne en skjorte inni og en blazer utenpå, som er en stilig og pyntet variant av «lag på lag»-stilen. 

Vesten er et populært plagg i år. Med en skjorte inni og en blazer utenpå får du et veldig stilig antrekk.

Foto: Ole Martin Halvorsen

V-hals fra Lacrosse - Genser fra Cavour - Ullvest fra Morris Herritage


V-genseren fra La Fileria gir en eksklusiv følelse. Den er fin om du har lyst til å piffe opp antrekket ditt.

Foto: Ole Martin Halvorsen

For en litt mer tøff look bruker du den brune genseren med krage fra Morris Herritage. Ha de to øverste knappene åpne og løft kragen for å gi antrekket en røffere vibbe. Med en skjorte inni får du et uttrykk som jeg synes er kult. 

Å bruke en tynn turtle neck med en blazer er en annen måte å tone ned et antrekk, og du går mot en litt mer «edgy» look. Denne mellomblå turtle necken som jeg har på meg er fra Morris, og er i en tynn merinoull-kvalitet. 

For en stilig og tøff look bruker du en krage-genser med en skjorte inni, eller en tynn merinoull-turtle med en fin blazer.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Piké-genser fra Morris Herritage - Blå turtle neck fra Morris - Svart turtle neck fra Morris


Jeg synes du gjerne kan kombinere avslappede gensere med formelle aspekter for et trendy og urbant antrekk. Den grå college-genseren med Morris-logo går mot det ungdommelige. Det er en avslappet genser som er sporty i stilen, og med en skjorte på innsiden leker du deg med skjortens pyntede stil. 

Kashmir-hettegenseren fra Morris Herritage går også under kategorien avslappet. Man forbinder ikke hettegenseren med skjorten, og derfor er det ekstra kult å kombinere plaggene. For å gjøre antrekket komplett bruker du hettegenseren med en frakk, og lar hetten være utenpå frakken.

Bruk avslappede plagg med pyntede for en urban og trendy stil. Hettegenseren vil se veldig tøff ut med en frakk utenpå.

Foto: Ole Martin Halvorsen

College-genser fra Morris - Hettegenser fra Morris Herritage


De plaggene du ikke finner i vår nettbutikk vil du finne på Follestads fysiske butikker. Her er en oversikt over hvor i landet vi holder til.

Vi åpnet en ny butikk denne høsten i Kongens Gate 22 i Oslo. Dette er Follestads nye flaggskipbutikk, og her er derfor utvalget stort. I butikken vil du finne alle varianter av gensere.

Follestads butikk i Kongens Gate åpnet tidligere i høst, og er kleskjedens nye flaggskipbutikk. Her vil du finne alle produktene som er vist i artikkelen.

Reisetips med annonselenker

Stor guide: Feriehus i Norge og Europa

Reisetips med annonselenker

Stor guide: Feriehus i Norge og Europa

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.