William Follestad (41) startet sin karriere i familiebedriften i 2000 som butikksjef for nye Follestad på Strømmen Storsenter. Det var startskuddet for mer trendy Follestad-butikker med større fokus på en yngre målgruppe. Han står her til høyre. Foto: Ole Martin Halvorsen
William Follestad (41) startet sin karriere i familiebedriften i 2000 som butikksjef for nye Follestad på Strømmen Storsenter. Det var startskuddet for mer trendy Follestad-butikker med større fokus på en yngre målgruppe. Han står her til høyre. Foto: Ole Martin Halvorsen
Follestad

Dette er måten du kler deg på julebordet og nyttårsaften

William Follestad: -Til julebord skal dressjakken på, men på nyttårsaften tar du frem smokingen.

Follestad
Stiltips

Av: William Follestad

Julefestsesongen er her, og det er på tide å ta frem finstasen. Du skal sikkert på diverse julebord i løpet av desember, og nyttårsaften er obligatorisk. Da er det varianter av dress og smoking som gjelder.

På julebordet synes jeg du kan variere på hvor formell du er kledd ettersom hva slags julebord du er på. Når du skal på julebord med jobben skal du vise deg fra en pyntet side, men på julebord med guttene kan du leke deg litt med dress-konseptet. 

Det er forskjellige varianter av dressen som gjelder på julebordet.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Du skal heller ikke holde tilbake på årets største festdag. Til nyttårsaften kan du endelig finne frem smokingen igjen. Det er få plagg som man føler seg så pyntet i som smokingen, og det hører nyttårsaften med å være litt ekstra forfengelig.


Julebord

Enten du skal på julebord med jobben eller kompisene dine, så gjør en skikkelig dressjakke seg fint til anledningen. Hvordan du velger å kombinere den kommer an på hva slags julebord det er snakk om, men at du skal gå for et antrekk med et pyntet preg er det ikke noe spørsmål om.

Det er varianter av dressen som gjelder på julebord.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Robins antrekk.

Slips fra Amand Christensen - Dress fra Morris Herritage - Skjorte fra Eton - Sko fra Sanders


William Follestad

 

William Follestad (41) har nærmest fått kunnskap og interesse for mote inn med morsmelken. Han er fjerde generasjon Follestad som driver kleskjeden med samme navn. 

William startet sin karriere i familiebedriften i 2000 som butikksjef for nye Follestad på Strømmen Storsenter. Det var startskuddet for mer trendy Follestad-butikker med større fokus på en yngre kundegruppe. I dag finnes det ti Follestad-butikker på Østlandet og én på Vestlandet. 

I en artikkelserie med elleve temaer skal William denne høsten gi eksperttips til Side3-leserne om hvilke plagg de bør ha i garderoben, hvordan man kombinerer klær og hva som er de ultimate julegavene til en motebevisst mann. 

Å gå i et helt dressantrekk er en sikker vinner, og kanskje det mest vanlige på julebord med et formelt preg. «Three piece»-dressen fra Morris Herritage kommer i en ekstra fin Loro Piana ullkvalitet. Det vil si at dressen har en litt blankere «finish» som gjør seg godt til festlige anledninger. Blått på blått synes jeg er en fin kombinasjon, så velg et blått slips til denne dressen. En hvit skjorte skaper kontraster, og denne fra Eton er av høy kvalitet. Vesten* gir antrekket en «lag på lag»-vri, og med mørke sko er du klar for julebordet. 

En annen variant av dressen er flanelldressen. En grå flanelldress kombinert med et slips og en klassisk hvit skjorte gir en veldig kul stil. Det som er fint med dresser i flanell er det høstlige uttrykket som de gir. Dressen er ikke like formell i stilen som den marineblå "three piece"-dressen, men den er fortsatt pyntet. Dressjakken og buksene kan også brukes hver for seg, så å gå for en flanelldress er en fin måte å kjøpe seg to plagg. Jeg synes likevel at det er ekstra tøft å bruke hele dressen sammen. 

Blått på blått er en fin kombinasjon. Med en hvit skjorte skaper du fine kontraster.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Jakken og buksene kan fint brukes hver for seg, men å bruke de sammen gir et veldig kult uttrykk.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Daniels antrekk

Slips fra Corneliani - Dress fra Morris Herritage - Skjorte fra Barba Napoli - Sko fra Magnanni


Jeg har en litt mindre formell look. Det er et pent antrekk, og har pyntede aspekter ved seg, men den mønstrede skjorten og flanellbuksene er med på å tone det ned.  Sammen er plaggene fine å bruke til situasjoner hvor man ikke trenger å være så pyntet. Julebord med guttene er et perfekt eksempel på en slik anledning. Hvis du også har planer om julebrunch eller middag, fungerer et slikt antrekk godt til den typen festligheter og.

Med en mønstret skjorte viser du stil. Denne skjorten er fra den italienske skjorteleverandøren Orian som er kjent for friske mønstre og farger.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Williams antrekk

Blazer fra Morris Herritage - Skjorte fra Orian - Sko fra Sanders - Bukse fra Frislid


Nyttårsaften

Om det er en kveld man virkelig skal gå inn for å pynte seg så synes jeg det er nyttårsaften. Det er ikke så ofte man får brukt smokingen, så når man først har sjansen skal man gripe den.

Smokingen tar du frem på nyttårsaften. Det er få plagg man føler seg så pyntet i som dette plagget.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Forslag for å matche Robins antrekk.

Sløyfe fra Amanda Christensen - Smoking fra Morris Herritage - Skjorte fra Eton - Loafers fra Sanders


En sikker vinner er den såkalte «midnight blue»-smokingen fra Frislid*. Frislid er en god norsk aktør, og smokingen finner du i vår fysiske butikk i Kongens Gate. Morris Herritage har en tilsvarende flott marineblå smoking som finnes både på nett og i alle våre butikker.

Marineblå er en farge som passer så og si alle, og med en hvit skjorte fra Eton er du klar for en skikkelig feiring. Amanda Christensen er et dansk merke som baserer seg på slips, sløyfer og handkerchiefs. Merket er kjent for god kvalitet og stilig design, og deres sløyfe fungerer som prikken over i-en på antrekket.

En marineblå smoking er aldri feil. Kombiner den med en klassisk hvit skjorte for et fint nyttårsantrekk.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Om du vil imponere på stilfronten synes jeg du skal gå for en jakke av typen speilfløyel. En speilfløyelsjakke gir en litt mer festlig følelse enn den vanlige smokingjakken, noe som gjør den perfekt til nyttårsaften. Jakken er fra Oscar Jacobsen, som er kjent for sitt klassiske design og snitt på klærne sine.  Kombinerer du jakken med en svart bukse og en hvit skjorte kommer du til å være blant de stiligste på festen. Fullfør antrekket med et svart slips og noen kule lakksko.

Williams antrekk

Slips fra Amanda Christensen - Smokingjakke fra Oscar Jacobsen - Skjorte fra Eton - Lakksko fra Magnanni - Bukse fra Oscar Jacobsen


Speilfløyelsjakker vil løfte nyttårsantrekket ditt til et nytt nivå. En modell i svart er en sikker vinner, men med den mørkelilla vil du definitivt imponere.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Dersom du føler for å være litt vågal synes jeg du skal velge en jakke i en farge som gjør at du skiller deg ut fra mengden. Speilfløyelsjakken fra Oscar Jacobsen i en mørkelilla farge er nettopp en slik jakke. Om du bruker den sammen med sort kommer du til å imponere. Gi antrekket en enda mer festlig følelse med en sløyfe og tøffe lakksko til.

Daniels antrekk

Sløyfe fra Amanda Christensen - Smokingjakke fra Oscar Jacobsen - Skjorte fra Eton - Bukse fra Oscar Jacobsen - Lakksko fra Magnanni


De plaggene du ikke finner i vår nettbutikk vil du finne på Follestads fysiske butikker. Her er en oversikt over hvor i landet vi holder til.

Vi åpnet en ny butikk denne høsten i Kongens Gate 22 i Oslo. Dette er Follestads nye flaggskipbutikk, og her er derfor utvalget stort. I butikken vil du finne dresser, blazere og smokinger av alle typer.

Follestads butikk i Kongens Gate åpnet tidligere i høst, og er kleskjedens nye flaggskipbutikk. Her vil du finne alle produktene som er vist i artikkelen.

*Vesten får du kun i vår flaggskipbutikk i Kongens Gate 22.

*Dressen fra Frislid finner du i vår flaggskipbutikk i Kongens Gate 22.

Reisetips med annonselenker

Stor guide: Feriehus i Norge og Europa

Reisetips med annonselenker

Stor guide: Feriehus i Norge og Europa

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.