Sexy, rocka og veldig feminin

Varg Veums femme fatale, Sølje Bergman, åpnet garderoben for Side2.

(SIDE2): Skuespiller Sølje Bergman (33) kom hjem fra New York for seks år siden. Da hadde hun bodd i storbyen i fem år, og blant annet medvirket i suksesserien Sopranos.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Jeg dro til New York for å finne meg selv på egenhånd, uten innspill fra andre. Oppholdet gjorde meg sterk og ufravikelig - på godt og vondt. Det er ikke lett å vippe meg av pinnen, og jeg stoler veldig på meg selv, sier Sølje.

Skuespillerskoler
Sølje studerte ved de anerkjente skuespillerskolene Lee Strasberg Theatre and Film Institute og William Esper Studio for Acting.

Etter fem år måtte hun ta stilling til om hun ville bli en fullblods amerikaner på deres premisser, eller returnere til Europa.

- Folk i New York kan være sjeleløse. Der handler det i store trekk om å klatre på karrierestigen, og folk selger sjela si på billigsalg. Jeg klarte ikke det, så jeg valgte å dra hjem, men det var ikke på grunn av hjemlengsel.

Rotløs
For egentlig er Sølje rotløs, og har ingen betenkeligheter med å dra fra alt, til et annet sted. Bortsett fra mann og barn - de måtte få blitt med på lasset nå.

- Ola Nordmann er miljøknyttet, og det er mange som ikke forstår hvordan en bare kan dra fra alt, sier Sølje, som har opplevd å bli møtt med en slags sjalusibeundring fra folk etter at hun kom hjem.

- Mine fiender er også min styrke. Hvis man blir likt av alle blir man middelmådig, smiler hun.

Må ha høye hæler
Sølje liker å gå i høye hæler, og er opptatt av formen på selve hælen. De litt kraftigere er lettere å gå med lenge, men stiletter er fint når man skal pynte seg.

Men Søje synes folk kan la hælene ligge hjemme hvis de ikke kan gå i dem.

- Det hjelper ikke å være stæsja opp når man ikke kan gå. Jeg er en av de som kan det, hvis ikke ville jeg heller ikke gjort det, sier hun.

Lilla
Sølje har gått i lilla i ti år, også da det ikke var på moten, men er glad når fargen er mer tigjengelig i butikkene slik den er nå.

- Som Steinerskolebarn hatet jeg lilla og burgunderrødt, men har likt det siden jeg ble voksen. Beltestakken min fra Telemark har også lilla elementer i seg - jeg ønsket den fargen da fordi ingen andre hadde den.

Om stilen sin
Sølje liker å kle seg rocka og feminint, med trange klær. I utgangspunktet følger hun ikke mote, og ser ikke i moteblader for å få inspirasjon.

- Jeg ville følt meg dum dersom jeg var moteriktig fra topp til tå. Det viktigste er at jeg føler meg vel. En dag kan det være skinnbukser, en annen dag en søt liten kjole, eller pysj.

A-formede kjoler blir feil på Sølje, og hun liker heller ikke slengbukser eller høyt liv i buksene. Men belter i livet og trange klær, det liker hun.

- Jeg levde allerede i tights da det ble mote. Legger man til en trang topp og høye hæler, så er man pyntet med en gang, sier hun.

Her er Søljes ti siste motekjøp:

1. Lilla pumps og svarte skoletter fra Zara

- Jeg har ikke så mye tid til å shoppe, men vet at jeg alltid vil finne noe når jeg går innom Zara. Sist endte jeg opp med disse to parene.

2. Skinnbukser fra Mike & Chris

- Jeg har lett etter skinnbukser helt siden jeg bodde i New York. Så fant jeg endelig disse på vareprøvesalg hos Kaare Lund. Skinnbukser er røft samtidig som det er sexy og kult. Disse er fôret, med fantastisk mykt skinn og er deilige å gå i, og jeg liker knappedetaljene nederst.

3. Halskjede med gullkuler fra Gina Tricot

- Man må bare luke litt rundt så finner man fine ting, også i billigkjedene.

4. Weekendbag kjøpt i Marokko

- Jeg synes fargen på denne weekendbagen er så fin. Jeg fant den på flyplassen i Marokko da jeg var der og spilte inn scener for en ny TV-serie for NRK.

5. Grå ullkardigan fra H&M

- Jeg går alltid for tynt kledd, så jeg synes det er deilig å dra på meg en ullkardigan.

6. Paljettkjole i sølv fra tfnc, kjøpt på Koma

- Jeg var på julebord i fjor to dager før jeg fødte, og hadde på meg denne kjolen. Det blir jo ingen fest uten diskokule!

7. Tre vesker: Zara, Stylesnob og Marokko

- Jeg tenker ikke på merker når jeg handler. Den lilla frysnevesken er fra Zara, clutchen er fra en butikk i Thereses gate, og den svarte med nagler kjøpte jeg i Marokko.

8. Lilla hansker fra Vestkanttorget

- Jeg er veldig glad i hansker, og har en eske full av dem; grønne, hvite, brune, svarte, lilla...

Silje har også flere tøffe kjørehansker, som kommer godt med når hun kjører rundt i sin Alfa Romeo Spider kabriolet fra 1975.

9. Amethystkjede

- Dette er favorittsmykket mitt. Jeg er glad i amethyst fordi det varmes opp når du har det på deg, og steinene holder på varmen. Dette var en gave fra kjæresten min, Stig-Henrik.

10. Ring fra Utopia

- Utopia på Grünerløkka selger 70-talls vintage. Denne ringen var også en gave fra Stig-Henrik.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

1137

Promotion med annonselenker

Derfor er Mitsubishi perfekt for moderne familier

Promotion med annonselenker

Derfor Mitsubishi perfekt for moderne familier

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.