Fire filmer fikk 36,6 millioner

Både Bent Hamers «O`Horten» og «Mannen som elsket Yngve» fikk sin del av kaka da 36,6 millioner kroner ble delt ut av Norsk filmfond.

(SIDE2): I alt fire nye spillefilmer får til sammen 36,6 millioner kroner i forhåndsstøtte.

Melankolsk fra Hamer

I en pressemelding heter det at Bent Hamer og BulBul Film får tilskudd etter konsulentvurdering til den melankolske komedien «O`Horten», mens Motlys får tilskudd til ungdomsfilmen «Mannen som elsket Yngve». Sistnevnte historie basert på Tore Renbergs suksessroman.

De to andre, barnefilmen «Titanics ti liv» og den politiske thrilleren «Ulvenatten» fikk tilskudd etter en markedsvurdering.

Snart pensjonist

Denne gangen skal Hamer lage en film om lokfører Odd Hortens besværlige dager og netter på vei fra et yrkesliv til pensjonisttilværelsen.

- Hamer har sitt definitive særtrekk, og det sjarmerende også med denne filmfortellingen er at han fører en stor menneskelig varme inn i de absurde og fremmedgjørende situasjonene. Han har jo vist at han har et eget håndlag med pensjonistenes lett absurde eksistenser i filmer som «Eggs» og «Salmer fra kjøkkenet», sier langfilmkonsulent i filmfondet Nikolaj Frobenius.

Renbergs filmmanus

- Tore Renberg har dramatisert sin egen bok til filmmanuskript, og resultatet er svært vellykket. Han har på mange måter våget å utvikle historien og fortelle den på nytt. Manuset følger selvfølgelig boka, men det er både renset og lagt til – og filmmanuset står derfor sterkt på egne ben, sier drama- og langfilmkonsulent i filmfondet Ivar Køhn.

Jarle skal spilles av Fritt vilt-debutant Rolf Kristian Larsen og Helge av Arthur Berning.

Promotion med annonselenker

Nå gjør du kupp på lykter og lys til bilen

Promotion med annonselenker

Black Friday hos Boozt er i gang!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.