BRA FILM: Actionkomedien «Get the Gringo» fra 2012 er en skjult perle du kan se på Netflix. Her et bilde fra filmen.
BRA FILM: Actionkomedien «Get the Gringo» fra 2012 er en skjult perle du kan se på Netflix. Her et bilde fra filmen. Foto: SF Norge

Film

15 perler på Netflix

Usikker på hvilke filmer du burde se på Netflix i helgen? Slapp av, vi hjelper deg.

Tiden der du brukte timer og dager i videobutikken før du bestemte deg for kveldens underholdning er borte.

Ved hjelp av noen få tastetrykk kan du velge mellom tusenvis av titler på diverse strømmetjenester. Men med et så ekstremt utvalg, kan man fort kaste bort hele kvelden på å lete etter en godbit enn å se en godbit.

Beste filmer på Netflix

Vi har tatt på oss å lete fram noen virkelig perler du kanskje har gått glipp av på Netflix - noen gamle, noen nye og noen du kanskje aldri har hørt om.

Filmer du kanskje ikke har sett og dokumentarene som rett og slett er så gode at du vil se dem flere ganger.

Les også: 13 perler på HBO Nordic

Smala Sussie

Hysterisk svensk film med humor, action og alt annet du kan ønske deg. Filmen kunne like gjerne vært fra norsk bygdeverden.

Dog Day Afternoon

Denne spenningsfilmen kom i 1975 og har Al Pacino i hovedrollen. To bankranere tar de ansatte som gisler. Litt etter litt får folk flest sympati med bankranerne som når ut til publikum.

1898: Last Men in the Philippines

Det spanske imperiets siste dager vises fram i denne storbudsjettfilmen fra nettopp Spania. Visuelt vakker og en veldig interessant historie. Bokstavelig talt.

Memento

Før Christopher Nolan erobret verden med «Dark Knight»-trilogien, «Inception» og «Dunkirk», laget han thrilleren «Memento». Guy Pierce spiller en mann som etterforsker drapet på hans kone. Problemet er bare at han lider av hukommelsestap. Hvem kan han egentlig stole på? En moderne klassiker.

Riphagen

Denne krigsfilmen om en nederlandsk quisling er gripende og sterk. Du kommer fort over at den er på nederlandsk. Og ja, det er en sann historie.

Nobody Speak

Pressefriheten i USA er under angrep, og denne dokumentaren ser nærmere på det.

Icarus

Hvor mye bedre i idrett blir du dersom du doper deg? Dette var utgangspunktet for dokumentarfilmskaper og hobby-syklist Bryan Fogel da han startet på filmprosjektet «Icarus». For å hjelpe han i prosjektet, kontaktet han den russiske forskeren og legen Grigory Rodchenkov.

Det samarbeidet skulle ende i avsløringene i en av de største dopingskandalene i idrettshistorien.

The Invisible Guest

Mange nordmenn går glipp av god film fra utlandet fordi språket ikke er engelsk. Om du ser vekk fra språkbarrieren, er det en helt bråte usette perler der ute.

Én av dem er den spanske thrilleren «Contratiempo», engelsk tittel «The invisible guest».

Den suksessrike forretningsmannen Adrian Doria våkner opp på et hotellrom låst fra innsiden. På rommet ligger også Dorias elskerinne, Laura, drept. Doria er nå anklaget for drap. Han ansetter stjerneadvokaten Virginia Goodman i et håp om å finne ut hva som skjedde den skjebnesvangre kvelden. Det er bare timer før rettsaken starter. Vil de rekke å finne ut av sannheten?

Et must for krimelskere!

Ip Man 1 og 2 (og litt 3)

Om du er som undertegnede og er glad i asiatisk kampsportfilm, men har ikke sett noe nevneverdig siden Ong-Bak i 2003 kan vi glede deg med den kinesiske trilogien om kung fu-mesteren Ip Man som er tilgjengelig på Netflix. Ip Man var mannen som lærte opp Bruce Lee i sin tid. De to første filmene i trilogien holder høy klasse (der nummer to kanskje er bedre enn nummer én). En rekke friheter er tatt rundt legendens liv, men fantastiske kampsport-scener er mer enn nok til å gjøre dette meget fornøyelig.

PS. Vi får bare beklage den elendige traileren. Filmene er bra. Vi lover.

Jakten

Film skal ikke bare underholde, men også provosere. Og sjeldent tror jeg at jeg har blitt så provosert som jeg ble av danske «Jakten».

Mads Mikkelsen er fantastisk i rollen som den mannlige barnehagelærere som blir beskyldt for å ha et upassende forhold til barna. Filmskaper Thomas Vinterberg lot seg visstnok inspirere av den norske og tragiske Bjung-saken da han skrev manus.

En av de aller beste filmene tilgjengelig på Netflix. Punktum.

OldBoy

Etter å ha blitt kidnappet og vært innesperret i 15 år, blir pluselig Oh Dae-Su satt fri uten forklaring. Dae-Su bestemmer seg for å etterforske og finne ut hvem og hvorfor han ble fengslet i så mange år. Det skal nøste opp et hav at mørke hemmeligheter.

PS. «Oldboy» må ikke forveksles med den amerikanske versjonen som også er tilgjengelig på Netflix.

VERDT EN TITT: Den sørkoreanske skuespilleren Min-sik Choi spiller Dae-su Oh, en mann som uten grunn blir holdt fanget på et rom i 15 år. En dag blir han slippet fri. Da starter jakten på hevn.

Zodiac

På slutten av 1960-tallet herjer en seriemorder California. Han tar livet av minst fem personer. I løpet av etterforskningen sender han ertende brev med gåter til politiet og aviser i USA. I David Finchers film «Zodiac» møter vi to personer som lot seg oppsluke i jakten på en seriemorder.

Kraftidioten

Nils Dickman (Stellan Skarsgård) er brøytebilsjåfør og en pliktoppfyllende samfunsborger. Men da hans sønn blir funnet død, aner Nils ugler i mosen. Dessverre er det ingen som tror på den sørgende faren, så Nils tar saken i egne hender.

Hans Petter Moland og Skarsgård fortsatte samarbeidet etter den fantastiske «En ganske snill mann» (2010) med den mørke komedien, «Kraftidioten». Filmen ble kritikerrost over hele verden og er en liten perle. Moland holder for øyeblikket på å spille inn en amerikansk versjon med Liam Neeson i hovedrollen.

Sour Grapes

Om mørke komedier ikke er din kopp med te, hva med et glass med vin? Dokumentarfilmen «Sour Grapes» tar oss inn i en verden med personer med altfor mye penger og dårlig gane handler og omsetter vin for millioner.

Men hvordan går det når en «nobody» kommer inn og lurer folk for millioner på dårlig vin?

Get the gringo

Lettbeint og underholdende action som passer perfekt til lørdagspizzaen. Mel Gibson spiller en amerikansk yrkeskriminell som får et ublidt møte med det mexicanske rettsvesenet da han havner i fengsel sør for den amerikanske grensen.

Her må han lære seg å overleve før han kan koke opp en rømlingsplan.

«Get the Gringo» var filmen som fikk start på Gibsons karriere etter å ha blitt «forvist» fra Hollywood på midten av 2000-tallet.

Promotion med annonselenker

10 kule fordeler for boligkjøpere!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.