- Deilig å være grusom

Som truckfører Kurt blir Atle Antonsen så grusom at han finner det terapeutisk. Se klipp.

(SIDE2:) - Det beste med Kurt er at alle undertekster blir løftet opp og sagt rett ut, sier Atle Antonsen, truckfører Kurt personlig. Det vil si, det er han ikke. «Kurt blir grusom» er animasjonsfilm, men kikker du nøye etter, kan du se et par fakter fra Antonsen i den velkjente Erlend Loe/Kim Hiorthøy-figuren.

- Får ut alt med Kurt
- Å spille Kurt er veldig terapeutisk. Du kan si at når jeg kommer hjem har jeg fått tatt ut alle hormonene, ler Antonsen.

For de som ikke kjenner Kurt, så er han altså verdens beste truckfører. Hans kone heter Anne-Lise (Kristin Skogheim) og er arkitekt. De har tre barn, hvorav tykke Helena er den eldste. Hun spilles av Pernille Sørensen.

Problemene til Kurt starter den dagen Dr. Petter (Jon Øigarden) flytter inn i nabolaget og innbiller Kurt at det er finere å være doktor enn truckfører. Selvtilliten får seg en kraftig knekk, og Kurt blir ganske grusom.

Uten forbehold.

SE KURT I AKSJON HER (artikkelen fortsetter under videovinduet)

Bunnløs aksjonsradius
- Han tar ut hatet sitt på en bunnløs måte, sier Antonsen og mener at derfor er høstens store animasjonsfilm en film vel så mye for voksne som barn. Regissør Rasmus Sivertsen sier også at det har vært jobbet svært mye for å beholde Erlend Loes humor på flere nivå.

- Erlend Loe har vært med på konsulent, spesielt på dialogen som jo er så spesiell for ham, sier Sivertsen til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Alle skuespillerne i de store rollene er også komikere, foruten Kurts sønn, Bud, som er Aksel Hennie.

- Det er en utrolig morsom gjeng å jobbe med. de har en komisk timing i kroppen. Og dette er jo veldig karikerte figurer, sier Sivertsen.

- Et hatobjekt
Atle Antonsens siste animasjonsjobb var å legge den norske stemmen til Homer Simpson, noe som gjorde ham til et utsatt objekt ifølge ham selv.

- Det eksisterte jo et grunnleggende hat mot en norsk versjon. Fallet er dessuten mye større og det eneste vi kunne gjøre var å lage en best mulig versjon for dem som var så små at de ville ha det på norsk, sier Antonsen,

Kurt er annerledes.

- Her er du med fra starten når det bare er tegnede figurer og rett etter at manuset er ferdig. Du skaper karakteren derfra. Du legger en helt annen energi i det, sier han.

I disse dager er det pust, tråkk og løping som legges på finpussen av filmen. Men vi må nok vente helt til 31. oktober før «Kurt blir grusom» på kinoene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.