MANGEMILLIONÆR: 25-år gamle Felix Stephensen vant 35 millioner kroner i verdensmesterskapet i poker i november 2014. Her et bilde fra finalen.
MANGEMILLIONÆR: 25-år gamle Felix Stephensen vant 35 millioner kroner i verdensmesterskapet i poker i november 2014. Her et bilde fra finalen. Foto: John Locher Scanpix

Poker

Felix Stephensen: - 35 millioner kroner er en vanvittig pengesum. Klart det er trivelig å ringe kontofonen

Pokerproffen Felix Stephensen holder bena godt plantet på bakken etter millionpremien.

DUBLIN (Side3): Vi har vel alle lekt med tanken om hva vil ville ha gjort dersom vi stakk av med millionpotten i Lotto. Hva ville du gjort med pengene, hva hadde du kjøpt og hvordan ville det forandret deg, er noen av spørsmålene du kanskje har fundert over.

Les også: En tilfeldighet kan gjøre ham til mangemillionær

En mann som ikke trenger å leke med tanken om millioner på konto, er pokerproffen Felix Stephensen. 25-åringen fra Oslo gjorde nemlig det alle pokerspillere drømmer om, og spilte seg til finalebordet i verdensmesterskapet i poker i 2014. Stephensen imponerte alle og havnet til slutt på en andreplass.

Vips så var kontoen fylt med 35 millioner norske kroner.

- Ikke forandret meg

Pokermillionæren er ikke som alle andre millionærer der han sitter ikledd en Rolling Stones-t-skjorte og spiser thaimat. Stephensen er i Dublin for å delta i norgesmesterskapet i poker og har tatt seg en matpause fra spillingen. Han sier han håper millionutbetalingen fra Las Vegas ikke har endret han for mye.

- Jeg liker å tro at millionene ikke har gjort noe med meg som person. Jeg tar kanskje å spanderer noen ekstra runder i baren, men det er vel det, sier Felix og ler litt, før han lener seg inn og blir mer alvorlig.

- Nei, men pengene gir jo selvfølgelig en utrolig frihet og muligheter til å gjøre som man vil. Nå har det seg jo slik at det jeg vil aller mest er å spille poker og reise, noe jeg får anledning til å gjøre mye. Seieren i Las Vegas har åpnet veldig mange dører for meg og det er jeg takknemlig for, sier Stephensen beskjedent.

INGEN FERRARI: Felix Stephensen har bena godt plantet på jorden etter seieren i Las Vegas. Her fotografert i Dublin under årets norgesmesterskap. Dessverre ble det ingen NM-tittel på pokerproffen.

Oppmerksomheten 25-åringen fikk i forbindelse med mesterskapet i USA gjorde at han sikret seg en sponsoravtale med spillselskapet Betsafe. I etterkant av andreplassen har fokuset vært på større turneringen i utlandet. Foruten Europa, har Stephensen også deltatt i pokerturneringer i Australia og USA.

Les også: Felix Stephensen ble nummer to i VM

Pokerproffen har base i London, men noen millionvilla eller Ferrari har det ikke blitt etter han innkasserte millionsummer i Las Vegas.

- Det eneste jeg har brukt penger på er reising, smiler Felix.

- Og ny iPhone, legger han til kjapt.

- Men har du blitt noe mer lykkelig av millionene?

- Lykkelig og lykkelig. Jeg vet ikke. Pengene hjelper jo i form av frihet, men jeg har alltid hatt det ganske fint. Jeg var veldig fornøyd med livet mitt før verdensmesterskapet også, men det er jo klart at nå kan jeg gjøre og se det jeg vil uten en bekymring. La oss bare si at det er veldig greit å være Felix om dagen, smiler pokerproffen.

- Tenker ikke på penger

35 millioner kroner er ikke hverdagskost, selv for en pokerspiller som er vant til å se store pengesummer skifte hender raskere enn Lucky Luke kan trekke seksløperen. Felix mener at hans avslappede forhold til millionene kan komme av at det enda ikke har gått helt opp for han selv at han kom på andreplass i november.

- Jeg tenker ikke så mye på disse pengene, egentlig. Jeg tror ikke det har helt gått opp for meg at de står på kontoen min. Det er jo egentlig helt spinnvilt. 35 millioner kroner er jo en helt vanvittig pengesum. Det er klart det er trivelig å ringe kontofonen.


Blitt Poker-Felix

Seieren i USA ga Felix mye oppmerksomhet i norsk media. Aldri før hadde en nordmenn kommet så langt i verdensmesterskapet som oslogutten gjorde, og 25-åringen preget overskriftene. TV2 sendte finalen direkte på TV og plutselig var Felix Stephensen blitt «Poker-Felix» og allemannseie. «Poker-Felix» og suksessen i Las Vegas var med på å skape en ny oppmerksomhet rundt kortspillet i Norge. Det mener pokerproffen er på tide.

- Mange er kanskje ikke klar over at Norge har vært en sterk pokernasjon i mange år. Ola Amundsgård og Johnny Lodden er jo to personer som har gjort seg bemerket i utlandet i mange år. Men vi trengte kanskje en slik prestasjon for å sette pokeren skikkelig på kartet i Norge og da var det jo ekstremt hyggelig at det var jeg som klarte det. Så lenge det kommer pokeren til gode, lever jeg godt med merkelappen «Poker-Felix». Det går helt fint.

Les også: - Aldri har pokerinteressen vært større

Men med millioner på bok og mye oppmerksomhet i media, er det fort å møte på mennesker som kun er interessert i å mele sin egen kake.

- Det er jo klart det er blitt litt mer mas, men jeg liker å tro det beste om folk så så langt har jeg ikke opplevd noe negativt. Men det er mange som liker å slå av en prat når de har fått seg noen øl for mye. Det er jo bare hyggelig det, selv om det kan bli litt slitsomt noen ganger, forteller Felix.

Føler presset

Det gikk ikke helt veien for oslogutten under årets norgesmesterskap i Dublin. Stephensen ble tidlig slått ut av hovedturneringen. Han sier til Side3 at han gjerne skulle tatt hjem en NM-tittel.

- Jeg ville veldig gjerne vise meg frem i år og bevise at jeg ikke er noe «one hit wonder». Dessverre gikk det ikke helt veien.

- Føler du noe ekstra press etter andreplassen i verdensmesterskapet?

- Ja, jeg gjør kanskje det. Det blir litt ekstra fokus på meg og folk følger med når jeg spiller. Men jeg føler ikke at de gikk noe særlig utover spillet mitt i år. Men hvem vet, kanskje til neste år, avslutter Stephensen.

Promotion med annonselenker

Derfor er Mitsubishi perfekt for moderne familier

Promotion med annonselenker

Derfor Mitsubishi perfekt for moderne familier

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.