Emily Ratajkowski: - Jeg blir diskriminert fordi jeg er «for sexy» og fordi puppene mine er for store

Modellen Emily Ratajkowski mener hun går glipp av filmroller på grunn av sitt sexy utseende. Se video.

Modell og skuespiller Emily Ratajkowski (26) forteller i et intervju med Harper's Bazaar Australia at hun føler seg diskriminert fordi hun opplever at hennes store bryster og sexy utseende er til hinder for skuespillerkarrieren hennes.

Les også: Emily Ratajkowski: - Du kan se på nakenbildene mine med god samvittighet

Ratajkowski ble for alvor kjent etter at hun danset rundt i musikkvideoen til Robin Thickes "Blurred Lines" i 2013. Hun har siden hatt roller i filmer som "Gone Girl" med Ben Affleck, "Entourage" og "We Are Your Friends".

Ratajkowski mener imidlertid hun har gått glipp av roller på grunn av sitt ytre.

- "Å, hun er for sexy", har jeg fått høre. Det er en "anti-kvinne-ting" at folk ikke vil jobbe med meg fordi puppene mine er for store, sier modellen til magasinet.

Emily Ratajkowski synes kvinnekroppen bør feires.

- Hva er galt med puppene mine? Pupper er en vakker, feminin ting som trenger å bli feiret, sier modellen, og fortsetter:

- Jeg mener, hvem bryr seg? De er flotte store, de er flotte små. Hvorfor skal størrelsen være et tema?

Emily Ratajkowski ser på seg selv som feminist, men får ofte kritikk for å fokusere for mye på kropp.

- Min kropp, mitt valg, repliserer modellen.

I en kronikk for Glamour i begynnelsen av september 2016 tok Ratajkowski et oppgjør med sine kritikere, som ofte stempler henne som en "oppmerksomhetshore".

Temaet for kronikken er at hun mener at det eksisterer en dobbeltmoral som tillater menn å gjøre eller si ting som kvinner ikke kan gjøre eller si uten å få nedsettende kommentarer som respons.

- Jeg innså etterpå at jeg hadde blitt kalt oppmerksomhetshore så ofte at jeg nesten hadde blitt vant til det. Vår kultur har en dobbeltmoral som sitter så dypt at mange kvinner har bygd opp et automatisk forsvar – å forsøke å ligge et skritt foran kritikerne ved å sørge for at vi har "ekte" grunner for alt vi sier eller gjør, skriver Ratajkowski.

Hun mener at denne kjønnsdiskriminerende dobbeltmoralen som oftest serveres fra menn, men påpeker at også kvinner bidrar på dette feltet.

- Tenk over hvor mange ganger du har hørt en kvinne si om en annen kvinne «Å, hun gjør det bare for å få oppmerksomhet», poengterer den londonfødte 25-åringen.

Hun mener at når kvinner gjør seg klare for en tur ut på byen, passer de på at det ikke ser ut som de har prøvd for hardt i klesveien, mens menn ikke trenger å være redd for at de skal oppfattes som oppmerksomhetssøkende.

- Sannheten er at begge kjønn ønsker å bli lagt merke til. Likevel ser vi på mannens ønske om oppmerksomhet som et naturlig instinkt, mens vi gir en kvinne merkelappen «narsissist», skriver Emily Ratajkowski i Glamour.

I kronikken trekker hun også fram et eksempel som kan være til ettertanke for mange av oss.

Mens Mick Jagger i en alder av 73 år fortsatt opptrer med åpen skjorte og gjør seksuelle bevegelser på scenen, noe de fleste anser som naturlig for en musiker, får 58 år gamle Madonna kritikk for å opptre på lignende vis og må tåle beskrivelser som «et vrak» og «desperat», påpeker Ratajkowski.

- I en ideell feministverden blir ikke kvinner trykket ned for sine menneskelige, instinktive behov for oppmerksomhet. Vi blir ikke pålagt byrden med å forklare hver eneste handling. Vi blir ikke tvunget til å unnskylde at vi ønsker oppmerksomhet. Vi skylder ingen en forklaring, konkluderer hun.

Promotion med annonselenker

10 kule fordeler for boligkjøpere!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.