Tesla- og SpaceX-grunnlegger Elon Musk planlegger å sende bilen ut i verdensrommet.

Tesla og SpaceX

Elon Musk vil sende bilen ut i verdensrommet

Elon Musk, mannen bak Tesla og romselskapet SpaceX, har en spesiell plan klar for å skape blest om bedriftene: Han vil sende sin egen bil i bane rundt sola.

Mange trodde Musk spøkte da han la ut nyheten på Twitter. SpaceX skal i løpet av de nærmeste månedene teste sin nye romrakett Falcon Heavy. Sjansen for at noe skal gå galt med det uprøvde designet regnes som relativt stor. Lørdag kunngjorde Musk at den første oppskytingen skal skje i januar.

– Falcon Heavy skytes opp fra Apollo 11s utskytingsplattform på Cape Canaveral. Skyvkraften blir dobbelt så stor som den nest kraftigste raketten som finnes. Dette blir garantert spennende, på den ene måten eller den andre, skrev Musk.

Det var imidlertid hans neste tweet som vakte den største oppsikten:

– Nyttelasten blir min kirsebærrøde Tesla Roadster, som skal spille «Space Oddity». Målet er Mars-bane. Den vil sveve i det ytre rom i en milliard år hvis den ikke sprenges under oppskytningen.

Mange trodde Musk spøkte, og flere tok kontakt med industrimagnaten og SpaceX for å undersøkte om planen var reell eller ikke. Washington Post skriver at selskapet bekrefter at de vil sende Musks Tesla til himmels.

Den profilerte astronomen Phil Plait skriver på nettstedet Syfy at bilen riktignok ikke vil havne på Mars, men bare i nærheten. Den vil gå i såkalt Hohmann-bane, en vid, langsom bane rundt sola mellom jordas omløpsbane og Mars' omløpsbane.

Washington Post påpeker at skeptikerne nok vil se oppskytingen som et stunt for å få blest om Musks to selskaper og fokuset vekk fra deres respektive problemer – SpaceX med de stadige utsettelsene av Falcon Heavy-testen og Teslas vedvarende produksjonsvansker. (©NTB)

Les også: Tesla overrasket alle, avslørte ny Tesla Roadster

Promotion med annonselenker

Bootsene du kan bruke med dressen

Promotion med annonselenker

Derfor er denne bilen perfekt for norske forhold

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.