«The Cooks» er en av flere hundre bilder av bayerske skjønnheter foreviget av fotografen at Ellen von Unwerth.
«The Cooks» er en av flere hundre bilder av bayerske skjønnheter foreviget av fotografen at Ellen von Unwerth. Foto: Ellen von Unwerth

Ellen von Unwerth

Ellen von Unwerth hyller tyske skjønnheter i boken Heimat

Boken koster opp mot 16.000 kroner stykket.

Fotograf Ellen von Unwerth hyller tyske og bondske skjønnheter i den nye kunstboken "Heimat".

Her reiser fotografen "heimat" til landlige Bayern i Tyskland for å fotografere sine landskvinner i all sin prakt.

HYLLEST: Boken "Heimat" er en 454 sider hyllest til bayersk kultur og sterke kvinner signert den kjente fotografen Ellen von Unwerth.

Det er imidlertid ikke bare de vakre kvinnene som kan gi hakeslepp. Prisen beløper seg til mellom 7000 og 16.000 kroner per bildebok.

6000 kr (750 euro) er prisen for standarboken. Det vil si 454 sider i hardcover (33x44 cm) i et opplag på 1500 bøker.

For 16.000 kr (1750 euro) får en bedre printkvalitet og ikke minst en mer sjelden vare med bare 100 bøker i opplaget. Ellers er utgivelsen lik.

Det følger imidlertid et signert fotografi med, i størrelsen 45x35 cm.

Unwerth forteller dessuten at det tok to år å fullføre bokprosjektet.

Unwerths heltinner er glade i den tradisjonelle drakten dirndl - som er særlig utbredt i området - men er ikke fremmede for å avsløre enda litt til ...


SVULMER AV EROTIKK:

SVULMER AV EROTIKK: "Heimat" sies å svulme av "frisk og provoserende erotikk, ispedd vidd og kjærlighet til stolt og vakker region".

Forfatterne Mark Schulz og Harland Miller står for teksten i "Heimat". Boken er tilgjengelig på forlaget Taschen, og sies å svulme av "frisk og provoserende erotikk, ispedd vidd og kjærlighet til stolt og vakker region".

Motivene til Ellen von Unwerth kretser ofte rundt svært sexy kvinner i dristige situasjoner. Hun forteller at spørsmålet hun får oftest er hvordan det er for henne, som kvinne, å ta bildene, og hvordan det skiller seg fra når en mann holder kameraet.

- Det vet jeg ikke, jeg er ikke en mann. Jeg antar jeg har en mer intim følelse for det, og det er mer som leking mellom jenter.

TØRST: Dette bildet har fått tittelen "Delight from the source".

- Hvor intuitivt er det for deg å finne den riktige balansen mellom å være morsom og provoserende?

- I en bok, spesielt, må ting være litt overdrevet og provoserende. Ellers blir det som å se gjennom et moteblad. Så du presser litt på, velger de riktige bildene, respekterer alltid jentene og alltid med et glimt i øyet.

- Hvordan valgte du ut modellene til "Heimat"?

- For et prosjekt som dette er det viktig med jenter med mye personlighet og sensualitet og som liker å ha det gøy. De må også være rampete, uten å være vulgære. Og det er viktig at kan te seg foran kameraet, litt som en skuespiller.

- I Bayern er klærne i stor grad myntet på yppige kvinner, med dirndl og store utringninger, så jeg lette etter jenter med mye kurver.


STERKE KVINNER: Dette bildet har tittelen

STERKE KVINNER: Dette bildet har tittelen "We can do it!".

I motsetning til hva mange kan tro, går folk fremdeles kledd i tradisjonelle dirndl og lederhosen i området.

Unwerth forklarer at budskapet i boken er å vise en livsstil som en dag kan forsvinne. Og å overdrive budskapet i en verden full av fantasi og med mektige, sterke, rebelske, sensuelle og svært glamorøse kvinner.

Shopping med annonselenker

Sikre deg 17. mai-dressen på salg

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.