KASTER KLÆRNE: Supermodellen Irina Shayk er en av modellen som er med i 2016-utgaven av Sports Illustrated Swimsuit Issue.
KASTER KLÆRNE: Supermodellen Irina Shayk er en av modellen som er med i 2016-utgaven av Sports Illustrated Swimsuit Issue. Foto: Irina Shayk instagram.com/irinashayk

SI Swimsuit

Sports Illustrated Swimsuit Issue: Irina Shayk stiller toppløs

Her er årets bikinimodeller.

Februar er måneden mange unge menn uten internettilgang venter på hele året, da det betyr at den årlige utgaven av det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated Swimsuit Issue er rett rundt hjørnet.

2016-utgaven vil bli å finne i butikkene 16. februar og ifølge nettsiden AOL vil årets utgave by på mange behagelige overraskelser. Selv om hvem som har det ærefulle oppdraget å pryde forsiden holdes strengt hemmelig frem til avdukningen 13. februar, har magasinet allerede sluppet små drypp av årets godbiter. En overraskelse er at en av verdens vakreste kvinner, supermodellen Irina Shayk, velger å kaste toppen i magasinet sammen med modellstjerneskuddet Gigi Hadid. Dette er ikke første gang Shayk viser hud.

Video fra Gigi Hadids fotoshoot.

Ellers dukker også MMA-fighteren Ronda Rousey i bladet kun iført kroppsmaling, som tok rundt 14 timer å påføre. Kroppsmaling på modellene er en tradisjon i magasinet som første gang dukket opp i 1997. Kroppsmaling var også det eneste modell og skuespiller Emily Ratajkowski var påført da hun debuterte for magasinet i 2014.Sports Illustrated har tidligere fått kritikk for å kun benytte seg av tynne og yngre modeller, noe de i år har valgt å gjøre noe med. I årets utgave dukker den formfulle «pluss one»-modellen Ashley Graham opp som en såkalt Sports Illustrated Rookie. Aldersbarrieren blir også brutt med da den 56 år gamle modellen Nicola Griffin dukker opp i en gullbikini i 2016-utgaven.

Confidence is my golden rule. Have you seen my new #SwimSexy campaign with @swimsuitsforall in @SI_Swimsuit?

Et bilde publisert av A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) tirsdag 09. Feb.. 2016 PST


Snart avduking

Som vanlig er det knyttet stor mystikk rundt hvem som får det ærefulle oppdraget av å pryde forsiden til den 52. utgave av magasinet.

Da bikini-utgaven feiret 50-års jubileum i 2014, var det amerikanske Lily Aldridge, danske Nina Agdal og halvt norske Chrissy Teigen på forsiden. I fjor ble forsiden prydet Hannah Davis og nyheten ble sluppet på talkshowet til Jimmy Fallon. I år har magasinet tenkt å gjøre avdukingen selv på gjennom én times program spekket med modeller, klipp fra fotoshoots og intervjuer, skriver magasinet på sine egne hjemmesider. Seere vil også få anledning til å stemme på hvem som skal få bli avbildet i 2017-utgaven av magasinet.

Lang historie

Sports Illustrated Swimsuit Issue har vært en årlig utgivelse siden 20. januar 1964. Å havne på forsiden av magasinet regnes av enkelte som et tegn på å gå fra modell til supermodell, ifølge skribenten Bryan Curtis. Magasinet krediteres dessuten med å ha gjort bikinien til en legitim klesdrakt.

The wait is over! The first #SISwim Rookie of 2016 is... @realbarbarapalvin! Click the link in our bio to get to know Barbara! 👙🌴

Et bilde publisert av Sports Illustrated Swimsuit (@si_swimsuit) mandag 08. Feb.. 2016 PSTDet var redaktør Andre Laguerre som kom på ideen å gi ut et nummer med en vakker kvinne i bikini på forsiden. Målet var å øke salgstallet i de normalt trege vintermånedene. Han ga oppdraget til motereporteren Jule Campbell. Det første nummeret hadde den ukjente frisøren Babette March på forsiden, men siden har modeller som Elle Macpherson, Rachel Hunter, Heidi Klum, Tyra Banks, Marisa Miller og Kate Upton hatt æren.

Campbell ble etter hvert en mektig figur i modellbransjen, og skapte et mediafenomen av utgivelsen ved å trykke bilder av "større og sunnere" kvinner. Hun oppga dessuten hvem modellene var, en uvanlig praksis på den tiden, som gjorde modellene til egne merkevarer. En ny æra med supermodeller var innledet.

Want to win a date with @si_swimsuit model @samanthahoopes_ ? Click the link in our bio to find out how! #siswim #SchickMagnet

Et bilde publisert av Sports Illustrated Swimsuit (@si_swimsuit) mandag 01. Feb.. 2016 PST


Fremdeles er det mestselgende bikininummeret magasinet fra 1989 som markerte 25-årsjubileet. Det er med andre ord knyttet store forventninger til årets utgivelse. Den gang var det den amerikanske modellen Kathy Ireland som stilte i bikini på forsiden. Hun var for øvrig med i Sports Illustrated Swimsuit Edt. 13 ganger på rad.


#TBT to 5 years ago with our beautiful 2009 #SISwimsuit cover model @barrefaeli

Et bilde publisert av Sports Illustrated Swimsuit (@si_swimsuit) torsdag 10. Juli. 2014 PDT


Å trykke et magasin kun med kvinner i bikini møtes av kritikk hvert år. Den feministiske fløyen mener utgivelsen promoterer et konsept hvor kvinner er et produkt som kan forbrukes av menn. Sports Illustrated lager underholdning av kontroversen i utgivelsen 14 dager etter bikininummeret, hvor de trykker klager fra sjokkerte foreldre og bekymrede bibliotekarer.

Sports Illustrated har ikke bare utgitt jubileumsnummet «50 Years of Beautiful», de har også publisert alle coverne fra 1964 og frem til i dag på nettsiden sin, med lenker til alle artiklene som har stått på trykk. Vel verdt å bruke litt tid på.

Promotion med annonselenker

Fritid- og treningsplaggene du trenger

Promotion med annonselenker

Siste sjanse: Opptil 60 prosent rabatt hos Boozt

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.