GJENNOMSNITTLIG PENISSTØRRELSE: Ny forskning fra Storbritannia slår fast at en penis er gjennomsnittlig 13,12 centimeter i erigert tilstand.
Foto: Sinar 2 (Colourbox/Illustrasjonfoto) GJENNOMSNITTLIG PENISSTØRRELSE: Ny forskning fra Storbritannia slår fast at en penis er gjennomsnittlig 13,12 centimeter i erigert tilstand.

Penis

Så, hvor stor ER egentlig en normal penis?

Ny undersøkelse slår fast 13,12 centimeter.

Det er få ting som over tid engasjerer mer enn størrelsen på mannens manndom. Den tilsynelatende verdensomspennende konsensus er at jo større jo bedre.

Noe som naturligvis er brysomt for menn som frykter de har for lite stille opp med. 

Men hvor stor er altså egentlig en gjennomsnittlig penis? En ny undersøkelse publisert i det britiske tidskriftet Journal of Urology fokuserer på nettopp på dette.

Her skriver forskerne at gjennomsnittslengden på en erigert penis er 13,12 centimeter, mens på en uerigert penis er gjennomsnittet 9,16 centimeter. Tykkelse er også noe som oftest trekkes frem som viktig av diverse sexspalter. Her var gjennomsnittet 11,66 centimeter i omkrets for en erigert penis. Slapp var det 9,31 centimeter.

Dypere forskning

Nå tenker du kanskje "hvorfor gidder forskere å kaste bort tid på å måle menns peniser. Er ikke det gjort mange, mange ganger tidligere?".

Ifølge Daily Mail er målet med undersøkelsen å hjelpe menn som lider av Body Dysmorphic Disorder, en psykisk lidelse der personer har store problemer rundt eget selvbilde.

Forskerne håper at undersøkelsen kan hjelpe menn som sliter med bekymringer rundt størrelsen på penis.

- Mange menn har opplevd å bli mobbet av sexpartneren for lengden på penis. Det er mange menn som sliter og vi håper at undersøkelsen kan hjelpe ved å vise hva som er normal, sier David Veale fra Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience ved King's College London til Daily Mail.

15.000 menn målt

Veale er en av hovedforfatterne bak undersøkelsen. Han forteller at forskerne har gått igjennom 17 forskjellige studier og målt over 15.000 menn i forbindelsen med undersøkelsen.

Ved hjelp av grafer ønsker man å kunne vise menn som sliter med selvbildet rundt egen penis, forskjellen mellom hva de tror er normalen og hva som egentlig er normalen.


Omdiskutert

Det evige spørsmålet om penisstørrelse har interessert menn (og kvinner) i uminnelige tider og det finnes rikelig med undersøkelser og tallmateriale til å stadfeste hva som er innenfor normalen:

En gjennomsnittlig erigert penis er mellom 12,9 og 15 centimeter lang, målt fra roten til tuppen på oversiden av ståpenis, ifølge Wikipedias temmelig omfattende artikkel på emnet.

Spørsmål om størrelse er også et av de vanligste spørsmålene Side3s sexspaltist Ann Mari Olsen får.

Om lurer på hvordan du kan måle din egen penis, har bloggen Underlivet noen gode tips.

Shopping med annonselenker

Sikre deg 17. mai-dressen på salg

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.