VITENSKAPELIGE TIPS: Esquire magazine har samlet inn noen vitenskapelige sextips som kan hjelpe deg og din bedre halvdel på soverommet.
VITENSKAPELIGE TIPS: Esquire magazine har samlet inn noen vitenskapelige sextips som kan hjelpe deg og din bedre halvdel på soverommet. Foto: Rex/caiaimage All Over Press

Sex

Ni tips som gjør sexlivet ditt mye bedre

Disse knepene er vitenskapelig verifisert.

Utallige bøker, nettsider og magasiner lover bot og bedring på soverommet dersom du følger deres oppskrift. Om rådene deres fungerer kan ikke Side3 svare på, men det vi vet er at dersom du allikevel skal ta imot fremmede personers råd til bedre lakengymnastikk, hvorfor ikke følge rådene til verdens ledende leger, eksperter og forskere på sex?

Esquire har spurte ni sexeksperter om deres beste tips.

Si at hun ser bra ut

- Det har blitt bevist at kvinner som er trygge på hvordan deres kjønnsorganer ser ut også er mer åpne for forskjellige former for seksuell aktivitet. I tillegg har de en større sannsynlighet for å få orgasme siden de er mer avslappet på grunn av selvsikkerheten. Når en mann utfører oralsex på sin partner burde han være entusiastisk og engasjert - fortell henne hvor pen hun ser ut og hvor godt hun smaker. Ikke behandle oralsexen som en jobb, sier professor Debra Lynne Herbenick ved Kinsey instituttet på Indiana University.

Bruk ørene

- Den eneste forskjellen på en gigolo og en vanlig mann er at gigoloen lytter til kvinnen i senga. Med andre ord: spør henne om hva hun liker. Jeg råder også menn til å ta opp temaet med henne når dere ikke befinner dere på soverommet. Still spørsmål når dere gjør noe annet hyggelig sammen - som å gå en tur eller lignende, råder Helen Fisher, professor ved Department of Anthropology på Rutgers University.

MASSASJE: Sensuell massasje av partneren kan bli en god opplevelse for alle parter, mener professor Carol Cassell.

Berør hele kroppen hennes (med olje)

- Sensuell berøring frigjør hormonet oxytocin som øker kvinners testosteron-nivå og får i gang hennes sexlyst. Den forførende følelsen av olje bli masert rundt på kroppen er en «turn-on» for mer lidenskapelig sex, forteller professor Carol Cassell, tidligere president for Society For The Scientific Study Of Sexuality, Western Region.

Ta med kjøkkenet på soverommet

- Arginin er en av grunnsteinene i Viagra, så menn burde holde seg til matvarer som har høyt innhold av dette stoffet, som for eksempel østers, fisk og andre magre proteiner. Alt som er bra for deg over hofta er bra for deg under hofta også: spinat og bønner, mat med høyt proteininnhold og lavt fettinnhold, samt frukt og grønnsaker med sterke farger som er rike på antioksidanter. Det amerikanske kostholdet er ingen oppskrift på god prestasjon i senga, mener professor Lynn Edlen-Nezin som blant annet har skrevet boken «Great Food, Great Sex».

Bruk tid på å ta av dere klærne

- Det er en grad av manipulering som foregår i det nevrotransmittere frigjøres i kroppen. Ser man for eksempel på et nakenbilde vil det frigjøres en liten, men sterk dose av dopamin og kanskje oxytocin. Dessverre forsvinner effekten av disse stoffene raskt. Bruk derfor lenger tid på å ta av dere klærne - hun vil nyte den forlengede nevrologiske orgasmen hun får da mye mer, forteller terapeut Andrea Kuszewisk.

Ta en dusj

- Det er ikke bevist at det eksisterer en menneskelig lukt som gjør deg uimotståelig, så i mellomtiden får du vaske deg godt (men husk å legg igjen en av dine brukte t-skjorter hos henne. Det vil gjøre at hun tenker på deg når du ikke er der), råder professor Tristram Wyatt ved Department of Zoology på universitet i Oxford.

Skap en stemning - demp belysningen

- For at kvinner skal kunne bli opphisset, må den delen av hjernen som takler stress og angst bli «skrudd av», viser en nevrologisk studie gjort i Nederland. Med andre, om kvinnen ikke klarer å slappe av, vil hun ikke klare å nyte sex. Så demp belysningen, slapp av og del en fantasi. En undersøkelse utført av universitet Harvard viste at dersom du klemmer en kvinne lenger enn i tretti sekunder, øker dette hennes oxytocin-nivåer og ønske om sex, forteller professor Ian Kerner. Han har også skrevet boken «She Comes First: The Thinking Man's Guide To Pleasuring a Woman».

Sexstillingen «Reverse cowgirl»

- Finn sexstillingen som er mest stimulerende for henne. Som oftest betyr det kvinnen på toppen med ansiktet vendt bort fra mannens. Stillingen er kanskje bedre kjent som «reverse cowgirl». I denne posisjonen stimulerer mannens penis «framveggen» av vaginaen hvor g-punktet befinner seg, forteller professor Beverly Whipple. Hun arbeidet tidligere på Rutgers University og har vært med på å skrive boken «The Science of Orgasm».

Slapp av gutter, samleie er ikke alt

- Dersom du tenker «jeg håper det virker, jeg håper det virker», da kommer det garantert ikke til å fungere. Tipset mitt da er å ikke ha penetrerende sex i en måned, men gjør alt annet. Forsøk å unngå at samleie blir målet. I de fleste tilfeller - så fort menn slutter å tenke på problemet, vil «utstyret» fungere som normalt igjen. Det er fullt mulig å stresse seg til «en slapp én», forklarer Emil Wentzell, assisterende professor i antropologi på University of Iowa.


Promotion med annonselenker

Bootsene du kan bruke med dressen

Promotion med annonselenker

Dette er mannen kvinner vil ha!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.