AKTFOTOGRAFI: Fotograf David Bellemeres signatur er bruken av naturlig lys i sine portretter. Sammen med grunnleggeren av Treats Magazine vil han omdefinere kunstformen i kalenderen Nu Muses.

Nu Muses

Kunsterotiske Nu Muses vil gjenskape 70-tallets legendariske "The Cal"

- Vi vil ta tilbake nakenhetens og aktfotoets posisjon som en tidløs og elegant kunstform.

Obs! Denne artikkelen inneholder bilder av nakne og naturlige kvinner.

På 70-tallet var Pirellikalenderen - eller bare "The Cal" - en utgivelse forbeholdt dekkprodusentens aller viktigste kunder.

Kalenderens kompromissløse nakenbilder, skyhøye kvalitet, og det faktum at den ikke var mulig å få tak i for folk flest, ga den årlige utgivelsen snart legendestatus. Som naturligvis forsterket kalenderens omdømme.

Les også: Nakne kjendis-modeller i ny Pirelli-kalender

Det ble sett på som en ære og utmerkelse å få være med i kalenderen, og det var kun de aller beste fotografene som ble hyret inn til å fotografere modellene.

Gisele Bündchen, Sophia Loren, Naomi Campbell, Milla Jovovich, Adriana Lima og Laetitia Casta er bare noen av skjønnhetene som har latt seg avdekke av stjernefotografer som Karl Lagerfeld, Terry Richardson, Richard Avedon og Mario Testino.

Den første kalenderen ble utgitt i 1964, og i 2015 kom utgave nummer 50.

Det ble markert med en jubileumsutgivelse hvor forlaget Taschen samlet alle Pirelli-kalenderne i én stor bok. Her fikk man også tidligere uutgitte foto, glimt fra bakom fotoshootene, og bilder som i sin tid ble regnet som for dristige for kalenderen.

Vil gjenskape 70-tallets "The Cal"

Etter jubileumsutgaven skiftet Pirelli retning. Modellene beholdt klærne på og kalenderen endret fokus fra det rent kroppslige til det mer inspirerende.

Dermed er det skapt et tomrom som det kunsterotiske magasinet Treats nå prøver å fylle. Resultatet har blitt kalenderen Nu Muses.

- Nu Muses henter inspirasjon fra 70-tallets Pirellikalender. Vi vil ta tilbake nakenhetens og aktfotoets posisjon som en tidløs og elegant kunstform, opplyser Nu Muses' talsperson Krista Reischl til Side3.

Hvilken sjel er så tom og blind at den ikke kan se at foten er noblere enn skoen, og at huden er vakrere enn plagget? Michelangelo

"Gjennom historien har nakenhet vært anerkjent som den mest høyverdige kunstform, men over tid har det mistet sin posisjon. Nu Muses vil vise nakenhet som en inspirasjon og som et tegn på styrke, hvor kvinner så vel som menn føler seg komfortable og sterke overfor den kvinnelige kropp", heter det i kalenderens presseskriv.

Det er fotograf og grunnlegger av Treats Magazine, Steve Shaw, som sammen med den berømte fotografen David Bellemere står bak Nu Muses.

Bellemeres signatur er bruken av naturlig lys i sine portretter, og verkene hans dukker opp i magasiner som Vogue, Playboy og Marie Claire.

KOSTBAR: Luksusutgaven av Nu Muses koster svimlende 180.000 kroner. Det er bare lagd 20 eksemplarer av denne utgaven.

180.000 kroner for den sjeldneste utgaven

I likhet med "The Cal" blir Nu Muses forbeholdt de få. Kalenderen gis ut i kun 1120 eksemplarer. Den minste og billigste utgaven kommer i 1000 eksemplarer og koster 1000 dollar - om lag 9000 kroner.

Den neste største kommer i 100 utgaver, og koster svimlende 10.000 dollar - altså rundt 90.000 kroner.

Av den største og mest eksklusive varianten finnes det kun 20 utgaver. Hver av disse koster 20.000 dollar - cirka 180.000 kroner.

Størrelsen, kvaliteten og utformingen av de tre utgavene er forskjellige, men innholdet er det samme. 24 bilder av 12 kvinner. Det er ingen kjente personer, isteden har fotografene fokusert på modeller som "representerer skjønnhet fra hele verden", deriblant svenske Sabina Karlsson.

- Jeg ville vise at å være naken er en kunstform, og at å være naken og ha former med lår og hofter er like vakkert som alle andre kroppsformer. Det er din kropp, og du bør være stolt av den. Den er unik, sier Karlsson om sitt bidrag til kalenderen.

Bildene er tatt på Den dominikanske republikk. De tolv modellene er Alejandra Guilmant (Mexico), Anna Wolf (USA), Ariela Oliveira (Brasil), Ebonee Davis (USA), Isabella Boemeke (Brasil), Janine Tugonon (Filipinene), Jessica Clements (USA), Keilani Asmus (Nederland/Indonesia), Nidhi Sunil (India), Rachel Cook (USA), Sabina Karlsson (Svergie) og Vika Levina (Russland).

- Prosessen har åpnet øyne for alle på teamet. Hver gang en forsøker å omdefinere noe, spesielt aktkunst, er det garantert at du finner både lidenskap og smerte på veien. Bit for bit har vi sett hver av brikkene i prosjektet falle på plass, og det er en enorm belønning å se kalenderen ferdigstilt. Vi kan knapt vente med å vise den fram, sier Steve Shaw i en kommentar.

Ventetiden blir ikke lang. Nu Muses avdukes på Art Basel i Miami den 2. desember 2016.

Men det spørs om gjestene får muligheten til å kjøpe kalenderen med seg hjem. Til tross for den absurde prisen, opplyser Krista Reischl at kalenderen allerede nærmer seg utsolgt.

- Det er svært få kalendere, og det vil ikke bli trykket et nytt opplag. Utifra bestillingene til nå ser det ut til at vi kommer til å bli utsolgt innen lanseringsfesten.

Les også: 12 utilslørte bondepiker

Her er en forsmak på bildene i kalenderen:

Promotion med annonselenker

Derfor er Mitsubishi perfekt for moderne familier

Promotion med annonselenker

Derfor Mitsubishi perfekt for moderne familier

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.