LIBERTINAGE: Pariserklubben Le Mask er blant de eksklusive stedene for libertinere i Paris. Den er kun åpen for par. Bildet er en illustrasjon.

Reiseguide til det frilynte Frankrike

- Du bør være psykisk forberedt på at fantasi fort blir til virkelighet når man åpner denne døren

- Libertinage kaller franskmennene det, en form for å leve ut et fritt sexliv. Det praktiseres gjerne på klubber og i saunaer spesielt tilrettelagt for nettopp dette, forklarer Libertin.no-gründer Erlend Haugen.

- Ja, det finnes så absolutt hemmelige sexnettverk i Norge.

Det fortalte psykolog og sexolog Kristin Spitznogle til Side3 sommeren 2016. Og festene skal ikke være så langt unna hvordan vi kan forestille oss en:

- Man kan godt si at disse festene er kjent for å ha et snev av "Eyes Wide Shut", for de som kjenner filmen. Målgruppen er frilynte libertinere med høye forventninger til erotikk og estetikk, samt betydelige behov for diskresjon.

En libertiner er kanskje et ukjent begrep for mange nordmenn. Wikipedia definerer en libertiner som en person som lever moralsk fritt og uavhengig og som uten hemninger "omfavner personlige nytelser, især seksuelle".

I praksis betyr det ofte single eller par som søker seksuell lek med likesinnede.

Libertinisme er en flere hundre år gammel filosofi. Særlig har den fotfeste i Frankrike. Blant representantene finner vi den ikke ukjente Marki de Sade, som levde livet på 1700-tallet. I dag blir libertinisme assosiert med nihilisme, sadomasochisme og tilhengere av fri kjærlighet.

I Norge er det ikke flust med sexklubber for den eventyrlystne. De som finnes er gjerne "vennenettverk" som møtes i private hjem. Her får ingen innpass før en blir invitert.

I Frankrike, derimot, er man vesentlig mer frilynt.

- Frankrike er Europas mest liberale land når det kommer til uforpliktende sex. Det finnes hundrevis av saunaer og klubber, hvor både single og par møtes for å krydre sexlivet. Gjerne med fremmede, sier Erlend Haugen til Side3.

Han er grunnleggeren av det norske nettverket Libertin.no, og selv bosatt i Frankrike.

Pariserklubben Le Mask er blant de eksklusive stedene, og kun for par.

- Libertinage kaller franskmennene det, en form for å leve ut et fritt sexliv. Det praktiseres gjerne på klubber og i saunaer spesielt tilrettelagt for nettopp dette.

Hit, forklarer Haugen, kommer par for å møte andre par for partnerbytte eller for å finne en ekstra mann eller dame for trekant. Single kommer for både par og andre single. Her går mennesker som bare vil se på, og kjenne på spenningen, og her går mennesker som har lyst til å være i sentrum for begivenhetene og la seg lede inn i sexorgier med fremmede mennesker.

Han advarer om at det kan bli sterk kost.

- Man bør være psykisk forberedt på sterke inntrykk, og være klar over at fantasi fort blir til virkelighet når man først åpner denne døren. Men den enkle filosofien overalt er at "Alt er mulig, men ingenting er obligatorisk", så man kan fint kikke, la seg inspirere og si nei, forteller Erlend Haugen.

Ifølge gründeren varierer møtestedene veldig.

- Noen steder er veldig enkle bestående av en kaffebar, en sauna og noen rom med madrasser. Andre steder er som overdådige spa-anlegg og med temaavdelinger for alle mulige fetisjer.

- Det finnes imidlertid to hovedkategorier. Sauna-konseptene, hvor man får tildelt et håndkle og kler seg naken ved inngang. Og klubb-konseptene, hvor man har klærne på. Inntil man eventuelt tar de av, forteller Haugen.

På klubbene er det sexy påkledning som gjelder.

- I praksis betyr dette skjorte og noe annet enn jeans og joggesko for menn, mens damene gjerne går i undertøy av den raffinerte typen eller en sexy kjole, forklarer han.

Man bør være psykisk forberedt på sterke inntrykk, og være klar over at fantasi fort blir til virkelighet når man først åpner denne døren

Noen steder er åpne for alle, mens andre steder stenger døren for single menn.

- Mange steder har forskjellige dager, med forskjellig praksis. Noen dager kan alle komme inn, inkludert single menn. Mens andre dager er forbeholdt par og single damer, sier Haugen som anbefaler å ta en titt på stedets program før man planlegger visitten.

En rask kikk, på noen utvalgte steder, avslører nemlig at man fort kan ramle opp i ting som for mange kan bli vel heftig.

- Mange av stedene er åpne også på dagtid. Og er man ny i dette, kan det være en ide å legge besøket til en ettermiddag. Da er det gjerne litt færre mennesker, og litt mindre intens atmosfære, anbefaler Haugen.

Han forteller at det også er populært for par, som bare har til hensikt å være med hverandre.

- Det er helt uproblematisk å finne seg et rom, og deretter låse døren for andre, forteller han.

Ti klubber for libertinere i Frankrike

 

Ifølge Erlend Haugen finnes det møtested for libertinerne nærmest i hver eneste franske by. Her er ti klubber og møtesteder spredt rundt om i Frankrike.

Nice:

Sauna Le Cercle

Stor sauna, i ”tyrkisk bad-stil”. Alle faciliteter , og et mylder av forskjellige rom og avdelinger. Åpent hver dag fra kl 13 på hverdager og kl 14 i helgen. Åpent for alle, alle dager bortsett fra fredag kveld som er forbeholdt par og single damer.

Cannes:

Le Club Absolu

Eksklusiv nattklubb med høy sjampisfaktor. Klubben er åpen fra 20.30 – 0500, torsdag til søndag. Torsdag og søndag åpent for alle – mens fredag og lørdag er forbeholdt par og single damer.

Paris:

Les Chandelles

Av mange regnet som selve referanse-klubben i Paris. Svært eksklusivt – og så nærme ”Eyes wide shut-følelsen” du kan komme. Streng ”inngangspolitikk” gjør det imidlertid ikke mulig for alle å komme inn. Det gjelder både om du er par, dame eller mann.Utseende, og stil – avgjør om du kommer inn i de fløyelsfylte gemakkene. Åpent hver dag fra klokka 15.30.

Le Mask

Eksklusiv klubb, eksklusivt for par som er ute etter sexy stemning – og muligheter for å virkeliggjøre fantasien om partnerbytte. Åpent hver dag fra klokka 14 til 19.30 – og deretter kvelden og utover natten fra klokka 22.30.

Lyon:

Le Sun

2800 kvadratmeter indiskinspirert eventyr – er hva som møter deg på Le Sun. Den spesielle atmosfæren, skaper en magisk stemning i seg selv. Åpent for alle fra kl 13 onsdag til søndag. Fredag kun for par og single damer.

Grenoble:

Les Dunes

Stor elegant sauna-klubb som er åpen for alle, hver dag fra klokka 13.30 og utover ettermiddagen og kvelden. Store badstu, hammam og jacuzzi-områder og mange forskjellige rom over to etasjer.

Marseille:

Le Vahine Club

Stor sauna-klubb utenfor Marseille, med både innendørs og utendørs-områder. Åpent for alle fra klokka 14 hver dag.

Annemasse – Haute Savoie (Geneve):

Le Loving

Mange nordmenn lander i Geneve, når de franske alpene skal besøkes. Le Loving i den ”franske delen” av Geneve – ligger på veien til fjells. Stor sauna, åpen for alle fra tirsdag til søndag fra klokka 14. Fredag eksklusivt for par og damer.

Aix Les Bains – Savoie

Malinka

Liten, intim og hyggelig sauna-klubb, åpent for alle fra torsdag til mandag. Aix Les Bains er kjent for sine varme kilder, og Malinka har en av dem – i tillegg til badstu, hammam forskjellige fetisj-rom, både med og uten lås. Ungt lokalt klientell bidrar til hyggelig stemning.

Cap D'Agde

Sagnomsuste Cap D'Agde, er omtrent like spinnvilt som ryktene vil ha det til. Nudist-landsbyen, utenfor selve Agde – er et avsperret område, med hoteller, leiligheter, barer, nattklubber og en flere kilometer lang sandstrand – for nudister – og libertinere. Selve stranden, er delt opp i soner. Fri sex er selvsagt ikke tillatt i områdene hvor barn og familier ferdes. Men, du skal ikke lete lenge for å finne den delen av stranda hvor ”alt er lov”. Her kan du se, bli sett – og eventuelt ta del i leken sammen med andre.Langs stranden i Cap D'Agde og inne i landsbyen, finnes det også en rekke etablissementer for libertinere. Både saunaer, basseng-klubber, nattklubber og barer hvor par og single møtes for å ha sex - dagen lang og nærmest døgnet rundt. Cap D'Adge er definitivt ikke noe for nybegynnere. Med all nakenheten absolutt overalt, og "fri sex midt i trynet" – kan det bli vel svett på hete sommerdager.

Promotion med annonselenker

Crazy deals: 5 kupp du gjør på salget

Promotion med annonselenker

Derfor er denne bilen perfekt for norske forhold

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.