SKARPSKYTTER: Riyad Jaffar (27) fotografert med sin solide skarpskytterrifle rundt fem mil sør for Mosul i Irak.

The Punisher

Denne maskerte skarpskytteren sender IS-terroristene til helvete én etter én

Riyad Jaffar (27) hylles som hevner.

Soldater og motstandsfolk som kjemper mot IS har funnet ut en ting. Terror fungerer bra mot terrorister:

Det finnes en egen tropp med fryktinngytende hodeskallekrigere i de irakiske spesialstyrkene.

SKREMMENDE SYN: Også terrorister lar seg skremme. Både irakiske og kurdiske soldater bruker skremmemidler for å sette støkk i IS-kjempere.

En skarpskytter i Mosul har spesialisert seg på å skyte jihadister som er i ferd med å gjennomføre brutale henrettelser.

Kurdiske styrker har snekret sammen krigsmaskiner som ser ut til å være hentet ut av en "Mad Max"-film.

Og så har vi råtasser ved fronten som den maskerte skarpskytteren Riyad Jaffar (27).

Les også: Hun ble holdt som sexslave og solgt som «levende kyr» av IS. Nå forteller hun historien sin

HYLLES: Her er hele bildet av Jaffar. Skarpskytteren hylles for sin innsats mot IS-terrorister.

En fotograf fra nyhetsbyrået Associated Press tok et bilde av 27-åringen mens han stod vakt ved et kontrollpunkt nær Qayara, omtrent fem mil sør for Mosul i Irak.

Bildet av Jaffar ble fort plukket opp av amerikansk presse, som hyller ham som en hevner.

«Denne skarpskytteren sender IS-bøllene til helvete en etter en», skriver New York Post, og understreker sitt standpunkt i en video som omtaler henrettelsesmetodene til IS etterfulgt av advarselen «What comes around goes around». En får som en fortjener.

Les også: Slik ble IS skapt

Store krefter har blitt satt inn for å drive IS ut av Mosul de siste ukene. Mosul-offensiven har tiltrukket seg irakere av mange slag - unge som gamle, politifolk og soldater - med ureglementerte uniformer og våpen.

- IS har valget mellom å overgi seg eller dø

De irakiske spesialstyrkene  rykker stadig lenger inn i byen. De siste dagene har de tatt kontroll over tre nye bydeler øst i Mosul, som ble erobret av den ytterliggående islamistgruppa IS i juli 2014, skriver NTB.

Sjiamuslimsk og kurdisk milits har samtidig avskåret fluktmulighetene vestover mot Syria.

- De kan ikke lenger flykte. Nå har de to valg, enten å gi opp eller dø, sier Maan al-Saadi, en av offiserene som leder de irakiske spesialstyrkenes offensiv i Mosul.

Les også: «IS-dust» postet selfie, utslettet av luftangrep


STORE KONTRASTER: Mosul-offensiven tiltrekker seg vidt forskjellige mennesker som vil kjempe mot IS. Til venstre en erfaren spesialsoldat med hodeskallemaske i den irakiske spesialstyrken kjent som «Golden Division». Til høyre sitter 19 år gamle Abdelhakim Hamid, en ganske annen type IS-bekjemper.

STORE KONTRASTER: Mosul-offensiven tiltrekker seg vidt forskjellige mennesker som vil kjempe mot IS. Til venstre en erfaren spesialsoldat med hodeskallemaske i den irakiske spesialstyrken kjent som «Golden Division». Til høyre sitter 19 år gamle Abdelhakim Hamid, en ganske annen type IS-bekjemper.

Stormløp

Stormløpet mot Mosul ble innledet i midten av oktober 2016, men IS har gitt de irakiske styrkene betydelig større motstand enn mange hadde forventet.

Ifølge øverstkommanderende for de irakiske regjeringsstyrkene i området, brigadegeneral Haider Fadhil, har de irakiske soldatene nå kontroll over de tre nabolagene Amn, Qahira og Green Apartments.

Torsdag pågikk det også harde kamper i al-Khadraa-nabolaget.

Fakta om Mosul-offensiven

 
  • Mosul ligger i den oljerike Nineve-provinsen nord i Irak og er landets nest største by.
  • Det irakiske militæret og allierte styrker innledet en offensiv mot Mosul 17. oktober.
  • Byen har vært kontrollert av IS i to år.
  • IS hevder selv at de har om lag 7.000 væpnede menn i byen. Ifølge USA er det mer sannsynlig at det er snakk om mellom 3.000 og 5.000 krigere.
  • Det antas at det er mellom 1,2 og 1,5 millioner innbyggere tilbake i byen.
  • Ifølge FN har 68.000 sivile flyktet fra byen siden offensiven ble innledet.
  • I verste fall kan så mange som 1 million mennesker flykte fra Mosul, og FN og flere hjelpeorganisasjoner har påpekt faren for en humanitær katastrofe.

Kilde: NTB

Bombet bruer

De irakiske styrkene får flystøtte fra den USA-ledede koalisjonen, som nå har bombet alle de store bruene over elva Tigris som deler Mosul i to. Dermed har de også fratatt IS-soldatene fluktmulighetene denne veien.

De ødelagte bruene gjør det imidlertid også stadig vanskelige for sivile å flykte fra Mosul, og stadig flere havner i kryssild.

– Den irakiske frammarsjen sør og sørøst for byen har nå skutt fart og vi ser på dette som en virkelig flott utvikling, sier en talsmann for den USA-ledede koalisjonen, oberst John Dorrian.

Les også: Hevntørstig 60-åring gikk amok, drepte syv IS-krigere

- Det største hinderet for oss er sivilbefolkningen

Irakiske regjeringsstyrker må gå varsomt fram i Mosul som følge av bombefeller, angrep fra IS og av hensyn til sivilbefolkningen.

– Det største hinderet for oss er sivilbefolkningen. Deres nærvær sinker oss, sier øverstkommanderende for de irakiske spesialstyrkene i Mosul, generalmajor Sami al-Aridi.

Noen få hundre sivile dukket søndag 20. november opp ved fronten øst i Mosul, blant dem mange kvinner og barn, noen med kofferter og andre eiendeler i hendene, andre med hvite flagg.

Irakiske myndigheter sendte samtidig seks lastebiler med nødhjelp inn i nabolagene regjeringsstyrkene har tatt kontroll over de siste ukene, noe som førte til kaos da innbyggerne klatret opp på lastebilene og begynte å forsyne seg selv.


FLYKTER: Sivile flykter fra de harde kampene i Mosul. Øverstkommanderende for de irakiske spesialstyrkene i Mosul, generalmajor Sami al-Aridi, sier sivilbefolkningen er det største hinderet for soldatene som ønsker å gå hardere til verks mot IS.

FLYKTER: Sivile flykter fra de harde kampene i Mosul. Øverstkommanderende for de irakiske spesialstyrkene i Mosul, generalmajor Sami al-Aridi, sier sivilbefolkningen er det største hinderet for soldatene som ønsker å gå hardere til verks mot IS.

Sivile flykter

Flere tusen sivile irakere har flyktet fra byen Tal Afar nær Mosul, der sjiamilits rykker fram mot IS-opprørere. Flukten bekymrer hjelpeorganisasjoner.

Rundt 3000 familier har forlatt Tal Afar. Om lag halvparten er på vei sørvestover, mot Syria, og den andre halvparten nordover, nær kurdiskkontrollerte områder, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Tal Afar er mer eller mindre tomt nå, sier en tjenestemann.

Irakerne flykter inn i opprørskontrollert område hvor hjelpeorganisasjoner ikke kan nå fram med nødhjelp.

Tal Afar ligger mellom Mosul og Raqqa. Flertallet av innbyggerne i byen var før IS inntok byen i 2014 i stor grad etniske turkmenere, noen av dem sjiamuslimer, mens andre var sunnimuslimer. Flerparten av dem som flykter nå er sunnimuslimer. Sjiamuslimene flyktet fra byen i 2014.

Shopping med annonselenker

Siste sjanse: 60% rabatt på merkeklær

Promotion med annonselenker

De 10 hotteste merkene for menn nå

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.