Foto: Skjermdump Youtube

De fem rareste tingene som har falt ned fra himmelen

Dette er ikke fugler, men edderkopper.

Er det en fugl? Er det et fly? Nei, det er ei ku! Og her er fire andre mest usannsynlige tingene som faktisk har falt ned fra himmelen.

Ei ku

Du redder en haug sjømenn fra havet etter at du har funnet dem hengende over vrakrestene fra skipet sitt, og spør dem hva som har skjedd. De svarer at båten deres ble senket av ei ku som falt fra himmelen. Hva gjør du? Jo, du låser dem inne og sikter dem for forsikringssvindel. Det gjorde i hvert fall japanske myndigheter med noen stakkars fiskere som fortalte denne noe usannsynlige historien i 2007.

Men etter at mannskapet hadde sittet noen uker i spjelet, ble de japanske myndighetene kontaktet av småflaue representanter fra det russiske luftvåpenet. De fortalte en kuriøs historie om noen russiske piloter som hadde oppdaget ei ensom ku på streif ved flyplassen idet lasteflyet deres var på vei hjem fra Sibir.

Flyverne tok med seg kua, men ikke lenge etter avgang slo kua seg vrang og gikk amok inne i flyet. Mannskapet ble livredde, og som alle vet, kan frykt og russisk handlekraft føre til ganske absurde ting. Det stakkars dyret ble nemlig kastet ut av flyet i 30 000 fots høyde, og landet av alle steder rett i båten til de stakkars japanske fiskerne. Snakk om fiske(u)lykke!

En hai

Det må ha vært årets høydepunkt for banekontrol-løren på San Juan Hills Golf Clubda han i oktober 2012 plutselig fant en levende leopardhai på banen ved det 12. hullet. Og for én gangs skyld fikk ikke en tornado skylden. Merker på haien tydet på at en fugl hadde satt klørne i ryg-gen på den og flydd av gårde.

KU FRA OVEN: Hva hadde du gjort dersom en ku kom dalene ned fra oven? Kuen på bildet er bare til illustrasjon og har, etter hva vi vet aldri, dalt ned fra himmelen.
KU FRA OVEN: Hva hadde du gjort dersom en ku kom dalene ned fra oven? Kuen på bildet er bare til illustrasjon og har, etter hva vi vet aldri, dalt ned fra himmelen.

Det er grunn til å tro at en vandrefalk eller en fiskeørn hadde fanget opp stakkaren fra sjøen, for deretter å innse at haien var for tung, og dermed sluppet den over golfbanen. Utrolig nok overlevde haien både fallet og golfkøllene, og noen glade dyreelskere kjørte haien tilbake til havet, frisk som en, eh, fisk.

Dritt

I 2008 fikk en bestemor fra Calgary, Marian Liknes, store klumper med frossen dritt gjennom taket på huset sitt. En analyse av skiten viste at det besto av – hold deg fast – dovann, antibac, menneskelig avføring og sæd.

Forklaringen kom fra oven.

Det har seg slik at avføringstanker på flytoalett er forseglet med en O-ring, der man dytter inn en slange når man skal tømme tanken. Men her var det et fly som hadde byttet mye mellom å fly i varmt og kaldt vær, noe som gjorde at O-ringen hadde utvidet og trukket seg sammen gjentatte ganger, og dette forårsaket lekkasje – og dermed luftbåren bæsj.

Et lik

Sjansene for at dette skal skje, er astronomisk små, men så skjedde det altså likevel. Den 25. sep-tember 1978 satt amerikanske Mary Fuller i en parkert bil i San Diego sammen med sitt nyfødte barn, da et aldri så lite lik plutselig dalte ned fra himmelen – og rett i frontruta hennes. Hun og barnet fikk ingen alvorlige skader, men siden hun ikke sto parkert ved en høy bygning eller under en bro, var fallet et mysterium. Det Fuller ikke visste, var at den verste flyulykken i Californias historie nettopp hadde funnet sted i luften over henne.

Et rutefly hadde kollidert med et propellfly, og alle de 144 menneskene i ulykken omkom. Det var selvfølgelig et av disse ofrene som traff Fullers bil. Temmelig tragisk, selvsagt, men hvis man skal forsøke å se saken fra den lyse siden, så var det tross alt ikke et halvt fly hun fikk gjennom frontruta...

FLYVEHAI: En hai av typen leopardhai ble tatt av vinden og havnet på en golfbane i USA.
FLYVEHAI: En hai av typen leopardhai ble tatt av vinden og havnet på en golfbane i USA.

Edderkopper

Okei, Australia har kanskje de jævligste edderkoppene i verden, men de fleste av dem gjemmer seg under bakken eller i et mørkt hjørne. I Brasil, derimot, faller de fra himmelen – i tusentall!

Tidligere i år filmet en kar ved navn Erick Reis bryllupet til en kompis i San Antonio da Pla-tina, en by 400 km vest for São Paulo, da det plutselig begynte å hølje ned med edderkopper. Han la ut filmen på YouTube og fikk over to millioner treff på bare en uke.

Ifølge Marta Fischer, biolog ved Parana’s Pontifical Catholic University, er edderkopper litt som fallskjermjegere. De flyvende edderkoppene i den aktuelle videoen er av typen Anelosimus eximius, og er på størrelse med en ert. Vanligvis henger edderkoppene i trær og spinner et spindelvev for å fange insekter, men hvis det blåser opp noe voldsomt, kan vinden rive med seg tusenvis av spindelvev, og dermed også edderkoppene.

Når vinden avtar, vil edderkoppen skilles fra spindelvevet, og dermed vil de kunne falle fra himmelen i form av et regnskyll som kan skremme vannet av de fleste. Og vil du ut og fange noen av dem, er det bare å gå en tur ut. Ta med (edder)kopp!

HTML EMBED

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.