TØFFE BILDER: Seks mannlige og fem kvinnelige alpinkjørere har latt drakten falle til inntekt for seg selv. Resultatet har blitt en kalender med tøffe bilder. Men det skortet ikke på nysgjerrige forbipasserende da bildene ble tatt ...
TØFFE BILDER: Seks mannlige og fem kvinnelige alpinkjørere har latt drakten falle til inntekt for seg selv. Resultatet har blitt en kalender med tøffe bilder. Men det skortet ikke på nysgjerrige forbipasserende da bildene ble tatt ... Foto: Under The Suit

Under The Suit

Alpinkjørere kaster klærne for å holde karrieren i gang

Men å ta bildene bød på noen "ekle" utfordringer.

Om du ikke er helt i toppsjiktet blant idrettsutøverne, er ikke sponsorene like slepphendte med pengene. Det har amerikanske alpinister utenfor A-laget fått kjenne på kroppen.

Les også:  Kunsterotiske Nu Muses vil gjenskape 70-tallets legendariske Pirellikalender

Utøverne på nivå under A-laget må betale sine egne reisekostnader for å delta i konkurransene.

I løpet av sesongen kan det være snakk om over 300.000 kroner i utgifter.

For å kunne holden sporten gående og drømmen levende har seks menn og fem kvinner latt drakten falle og satt utfor bakkene til inntekt for seg selv.

Les også:  Kvinnelag i rugby kaster klærne i ny kalender

Under drakten

For å få råd til å fortsette med sporten fikk C-kjører Brennan Rubie ideen om å lage og selge kalenderen "Under The Suit" hvor alpinistene lar klærne falle.

Håpet er at hver av utøverne skal sitte igjen med rundt 35.000 kroner.

- Det er en haug av penger som vil komme svært godt med for mange av utøverne, sier Rubie til nyhetsbyrået Associated Press.

OL-gullvinner Ted Ligety og Super G-kjører Andrew Weibrech har også hjulpet lagkameratene med kalenderen til tross for at de begge nyter godene som følger med å være på A-laget.

Et bilde publisert av HEAD Ski (@head_ski)

Plaget av "ekle kikkere"

Flere av bildene er tatt i utforbakker, og B-lagkjører Alice McKennis forteller under et pressetreff i Val d'Isere at en av de største utfordringene med kalenderen var nysgjerrige forbipasserende.

- I New Zealand tok vi bilder i et skisenter og det var folk i en løype ved siden av. De kunne se meg. Da Jacqueline Wiles og jeg tok bilder av et hopp i Chile, var det helt klart en del ekle kikkere. En av trenerne som kjørte oss opp og ned stoppet faktisk snøbilen og kjeftet på dem, forteller McKennis.

Kalenderen koster 60 dollar (drøyt 500 kroner) og kan bestilles fra den offisielle nettsiden alpine-aspirations.com.

I tillegg til utforbakkene viser bildene alpinistene i utfoldelse blant annet på fisketur, i treningsstudio og på terrengsykkelen:

Promotion med annonselenker

Derfor er Mitsubishi perfekt for moderne familier

Promotion med annonselenker

Derfor Mitsubishi perfekt for moderne familier

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.