HAR TJENT FETT: Aksel Lund Svindal har tjent store penger på aksjer de siste årene. Bare på Bank Norwegian skal han ha tjent 50 millioner kroner.
HAR TJENT FETT: Aksel Lund Svindal har tjent store penger på aksjer de siste årene. Bare på Bank Norwegian skal han ha tjent 50 millioner kroner. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Aksel Lund Svindal har tjent 50 mill. på Bank Norwegian

En av Norges største idrettshelter har slitt med skader, men utenfor skisporet har det vært suksess.

Alpintstjernen Aksel Lund Svindal har slitt med skader i kneet og akillessenen de siste tre sesongene.

Aksel Lund Svindal har slitt med skader de tre siste sesongene.

Perioden utenfor skisporet har han brukt til å gjøre flere investeringer, skriver Dagens Næringsliv (krever abonnement).

Ifølge aksjonærregisteret sitter Lund Svindal på aksjer til en verdi av oppunder 60 millioner kroner bare i selskaper notert på Oslo Børs, skriver avisen.

I kjærligheten har skistjernen også hatt hell og nylig viste han frem sin nye kjæreste på Instagram.

Les også: Gratulerer, Gitte Lill Paulsen og Aksel Lund Svindal!

Solgte aksjer

I tillegg har han en større aksjepost i Bank Norwegian sammen med sin far, der hans andel trolig er rundt 20 millioner kroner. Han har også en rekke investeringer i selskaper som ikke er børsnotert.

Mot slutten av fjoråret, da klesselskapet Atulus ble stiftet, solgte skistjernen ut det han forteller er rundt halvparten av aksjene sine i Bank Norwegian. Et salg som trolig har en verdi på cirka 35 millioner kroner i gevinst.

Les også: Sesongen over for Lund Svindal

- Kan ta større risiko

Inkludert tidligere salg har Bank Norwegian-investeringen gitt Lund Svindal nærmere 50 millioner kroner i gevinst, skriver Dagens Næringsliv. 

Lund Svindal har vunnet både OL- og VM-gull i alpint.

Noe av gevinsten har nå gått til sin egen klessatsing, skriver avisen.

– Når du får den type avkastning som har vært eventyrlig, kan man tillate seg mer risiko på andre ting. Dersom det er ting jeg ser som både er gøy og jeg kan lære mye av, så kan jeg sette av deler av avkastningen, ikke hele selvsagt, til «skolepenger». Jeg hadde ikke budsjettert med at det skulle bli så bra, sier Lund Svindal til Dagens Næringsliv.

Har du sett denne videoen?

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.