Førsteinntrykk betyr alt

Nettbrukere har gjort seg opp en mening om en ny nettside i løpet av 50 millisekunder.

Det er ingen overraskelse at design i mange tilfeller kan være et avgjørende element for hvorvidt en nettside blir en suksess eller ikke. Det som derimot har overrasket forskerne er hvor fort en nettbruker gjør seg opp en mening, skriver Nature.com.

Forskere fra Canada utførte grundige studier for hvor fort nettbrukere oppgjør seg en mening om nettsider, og hvordan dette førsteinntrykket påvirker oppfatningen om en side over tid.

- Mine kollegaer trodde det ville være umulig å virkelig se noe på mindre enn 500 millisekunder, sier Gitte Lindgaard fra Carleton University, som har publisert resultatene fra forskningen.

Forskningen viste derimot at en nettbruker kunne skaffe seg et førsteinntrykk med langvarig effekt på bare 50 milliskeunder – 1/20 av et sekund.

- Med mindre førsteinntrykket er positivt, kan det hende at besøkende forsvinner bort fra siden din før de forstår at du tilbyr mer enn konkurrentene, advarer Lindgaard.

Han henviser til at mesteparten av trafikken en nettside får kommer fra søkemotorer. Når du får opp en liste fra for eksempel Google blir det som regel til at en klikker på den første og i løpet av veldig kort tid avgjør om du liker siden og vil se mer på den, eller om du går tilbake til søkeresultatene og tester neste treff.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.