MARY MAGDALEN IN EXTACY: Ekspert hevder hun har funnet originalbildet.
MARY MAGDALEN IN EXTACY: Ekspert hevder hun har funnet originalbildet.

500 år gammelt mysterium kan være løst

Hevder å ha funnet originalbildet.

Kunstneren Caravaggio, født Michelangelo Merisi, er kjent for sin revolusjonerende bruk av kontrasten mellom lyst og mørkt. Han banet vei for andre barokk-kunstnere som Rembrandt og Velazquez.

Maleriet «Mary Magdalen in Extacy» har blitt kopiert flere ganger etter kunstnerens død, og originalen har ikke vært indentifisert.

Unikt og viktig

Bildet av Mary Magadalen skal Carvaggio ha malt like før han ble dømt for mord. Da han var på vei tilbake, for å be om nåde, skal han ha blitt feberssyk  og gikk bort. På reisen skal han ha brakt med seg bildet av Mary Magdalen

Nå hevder verdensledende Caravaggio-ekspert Mina Gregori, ved Universitetet i Firenze, at hun har identifisert en autentisk versjon av bildet.

- Maleriet er fantastisk. Jeg visste at det var ekte i det øyeblikket jeg så det, sier Gregori.

Bildet fant hun blant en privat, europeisk samling. Om dette viser seg å stemme vil det være både unikt, og svært viktig, for vestlig kunsthistorie.

Gregori fant et håndskrevet notat på baksiden av maleriet, som krediterer Caravaggio. I tillegg finnes det er stempel på bildet

Familien som kontaktet Gregorio har ingen intensjon om å selge bildet. Men Gregorio forteller nå at hun legger press på eierne av maleriet, som hun mener er autentisk, med mål om å få plassert bildet i et galleri.

- Dette er et vakkert og revolusjonerende maleri. Det ultimate hadde vært om alle fikk muligheten til å se det.

Italia rundt

Ble Det har tidligere vært spekulert i om en versjon som finnes i Roma, kalt «Klein Magdalene», er originalbildet - noe andre eksperter har hevdet.

Etter Caravaggios død skal bildet ha havnet i Napoli, hvor det ble værende i flere år. Det var her den flamske maleren Louis Finson malte en kopi, som nå henger på utstilling i Roma med Finsons signatur. Hvordan det eventuelt kan ha dukket opp hos den private familien, er et mysterium, skriver Telegraph.


Shopping med annonselenker

Green Week: Toppsalgene denne uken

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.