HTML EMBED

Innfrir Katniss denne gangen?

«The Hunger Games: Catching Fire» er klar for norske kinoer.

The Hunger Games: Catching Fire, USA, 2013. Regi: Francis Lawrence. Med: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Philip Seymour Hoffman, Elizabeth Banks, Sam Claflin, Jena Malone, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Willow Shields, Donald Sutherland, Amanda Plummer, Toby Jones, Jeffrey Wright, Alan Ritchson, Paula Malcomson, Lenny Kravitz

Aldersgrense: 11 år - frarådes ungdom under 11 år

BRUK DENNE Terningkast 5 terning
BRUK DENNE Terningkast 5 terning

Endelig er det tid for film to i serien om Dødslekene. Katniss har blitt en nasjonalhelt etter å ha vunnet lekene året før, og hun og Peeta blir sendt ut på en seiersturné.

Men president Snow og lederskapet i Capitol liker ikke Katniss’ påfunn som sørget for at både hun og Peeta vant. De truer henne til å oppføre seg som de ønsker, og Katniss prøver hardt å være lydig.

Det blir imidlertid vanskelig når hun ser hvordan tilstanden er i de andre distriktene. Og da innbyggerne i Panem setter henne som en frigjører og opposisjonsleder, skjønner presidenten at han må ta affære. Han bestemmer seg for å gjøre en vri på de 75. Dødslekene.

The Hunger Games Catching Fire Opp i flammer
The Hunger Games Catching Fire Opp i flammer

«The Hunger Games: Catching Fire» er enda mørkere og dystrere enn første film i serien. Vi møter et rike i ekstrem fattigdom - men i stor kontrast til den overdådige hovedstaden Capitol. Denne gangen får vi bli bedre kjent med problemene i Panem, og referansene til vår egen verden er tydelige.

I første film er hovedfokus på Dødslekene og spillet som foregår i arenaen. I denne filmen får Dødslekene en langt mindre plass, men er selvsagt fremdeles en viktig del av handlingen. Heldigvis kommer det også et par nye vrier på lekene, så filmen ikke føles som en kopi av første film.

Tvert imot - dette er en veldig fin videreføring av historien. Vi tas med flere skritt videre, samtidig som karakterene utvikler seg.

Hunger Games, Elisabeth Banks
Hunger Games, Elisabeth Banks

Jennifer Lawrence viser seg sin Oscar-statuett verdig i rollen som Katniss. Hun spiller en ung kvinne som er delt mellom det nære forholdet til familien og behovet for å hjelpe mennesker i nød. Når hun midt oppi det hele må kjempe for livet, blir det en krevende rolle - som Lawrence mestrer.

Også de andre karakterene har mer å spille på enn i første film. Ting er ikke fullt så overflatisk som det kunne virke som, og karakterer som Effie og Haymitch får vise flere sider av seg selv.

Vi presenteres også for flere nye karakterer, som er både festlige og interessante. Det skal bli en fryd å følge dem videre i de to siste filmene.

Det er mange samfunnsrelaterte temaer, men i bunn og grunn skal dette tross alt være en underholdningsfilm. Og den underholder i massevis! Filmen er nesten 2,5 time lang, men tiden går nesten for fort.

«The Hunger Games»-serien er ikke klisjéfulle ungdomsfilmer som bare passer for et ungt publikum. Publikum i alle aldre vil kunne la seg underholde av filmene, og det er vel verdt å ta seg en kinotur å se «The Hunger Games: Catching Fire».

Man bør imidlertid ha sett første film i serien først, da det er flere tråder som hentes direkte fra denne.

Hunger Games, Elisabeth Banks
Hunger Games, Elisabeth Banks

Promotion med annonselenker

Få DAB-testvinneren montert mens du er på reise

Promotion med annonselenker

Få DAB-testvinneren montert mens du er på reise

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.