Foto: Skjermdump youtube

I denne situasjonen bør du holde munn

Angrep er ikke det beste forsvar.

I begynnelsen av februar kunne Side3 fortelle om 18 år gamle Penelope Soto som imponerte få med sin oppførsel i rettssalen, da hun sto tiltalt for å være i besittelse av reseptbelagte stoffer.

Dommeren var mild mot den 18 år gamle jenta, ettersom dette var første gang hun var blitt arrestert.

En kausjon på 5000 dollar var alt, og hun var fri som fuglen.

Helt til hun skrudde på sjarmen.

Dommeren doblet først kausjonen, før Soto ga dommeren fingeren og sa «fuck you». Det endte med 30 dager i fengsel.

Men frøken Soto er ikke den eneste personen som har imponert med sin opptreden i en rettssal. Her er et knippe historier fra det virkelige «Ally McBeal».

Tissemann

17 år gamle Corey Webb var i retten tiltalt for å ha skutt mot en betjent under et rømningsforsøk fra en ungdomsanstalt.

Webb hadde gjentatte ganger fått refs av dommeren for å mumle og prate utydelig gjennom rettssaken, og dommerens inntrykk av den unge mannen ble neppe bedre da de skulle gå til lunsjpause.

For i stedet for å bruke pausen på toalettet, valgte Webb å spasere bort til en søppelbøtte og slå lens.

Om det var for å minimalisere griseriet vites ikke, men dommeren Kerry Russell lot Webb gjøre seg ferdig før han ga den tiltalte en lekse.

– Jeg vet ikke hvordan du ble oppdratt, men det å tisse i en søppelbøtte i en rettssal er upassende oppførsel. Dette er den andre samtalen vi har. Det vil ikke bli en tredje.

Etter lunsjpausen erklærte Webb seg skyldig. Han ble dømt til 50 års fengsel.

Uskyldig!

Hva gjør du etter du har ytret dødstrusler mot jøder, truet politifolk med bank, for så å bli kastet av et fullt fly på flyplassen i Miami?

Du hevder selvfølgelig du er uskyldig.

Det var i hvert fall det Mansor Muhammad Asad prøvde seg på etter å ha blitt tiltalt for trusler mot en offentlig tjenestemann, motsatt seg arrestasjon og offentlige forstyrrelser.

Asad hevdet at han var uskyldig, men erklærte seg skyldig og ble idømt en bot på 27 500 dollar og en prøvetid på tre år. I tillegg har han blitt svartelistet av samtlige flyselskaper i USA.

Asads kone på sin side mente at ektemannen var blitt blinket ut av myndighetene «fordi han er muslim og araber».

Morder

«Angrep er det beste forsvar» er det noe som heter, men det kan hende Juan Rodriguez benyttet seg litt for mye av det gamle ordtaket da han var tiltalt for drapsforsøk i 2010.

I stedet for å fremstå som en angrende synder, skriker Rodriguez at han skal ta livet av dommeren dersom hun ikke lar ham gå fri.

«Overraskende» nok faller ikke dommeren for Rodriguez sjarmoffensiv, og resultatet blir fengsling uten mulighet for kausjon.

Kan han gjøre det?

Denne ligner litt på frøken Sotos reaksjon, bare at den er litt mer «festlig».

Brian Noval er tiltalt for vold og angrep med et dødelig våpen, og får 60 dager i fengsel, samt ingen mulighet for kausjon.

Noval er ikke veldig fornøyd med dommen til dommer John Hurley, og kaller han en «kuk» på vei ut av høringen.

Dommer Hurley på sin side er ikke veldig fornøyd med Noval språkbruk og kaller han tilbake for å få en forklaring.

Novel beklager språkbruken og forteller at han er forvirret ettersom anklagene har endret seg siden gårsdagen. Dommeren aksepterer unnskyldningen, men opprettholder 60-dagers dommen, noe Novel fortsatt ikke er særlig fornøyd med og spør om han kan trekke «kuken» og unnskyldningen tilbake.

Hurley ser ikke humoren og utvider dommen til 120 dager i fengsel uten mulighet for kausjon.

Til slutt blir Novel ført bort og man kan høre han mumler «jeg visste ikke at han (dommeren) kunne gjøre sånt».

Jo da, det kan han.

Au, au, au

Denne videoen passer kanskje ikke helt inn i forhold til klippene over, men den er så festlig at vi kunne ikke la være.

Etter å ha blitt tappet lett på hodet av en annen kvinne i rettssalen, faller en kvinne om som en skadeskutt bjørn.

Luiz Suáres ville vært stolt.

Judge Judy

En gang i tiden da jeg jobbet som frilans (les, «arbeidsledig», journ.anm.), var min største «guilty pleasure» å se på TV midt på dagen.

Arbeidsledige og studenter vet hva jeg prater om.

De første ukene er alle TV-programmene skikkelig ræva, men etter hvert kommer du inn i en boble som er vanskelig å komme seg ut av. «Dr. Phil», «Oprah», «Hundeviskeren», ja, dere skjønner hva det går i.

Heldigvis kommer det et og annet gullkorn på TV-skjermen, og et av disse «gullkornene» er «Judge Judy». Serien har blant annet blitt nominert til elleve Emmy-priser.

Premisset for serien er kort fortalt at under gjennomsnittlige intelligente amerikanere kommer til dommer Judy med mindre rettslige tvister. Judy hører på dem før hun avgir rettskraftige dommer.

Konseptet gjør at vanlige amerikanere får leve ut drømmen som advokater i en TV-serie for en dag.

Humor.

Det er for mange fantastiske episoder å ta av, men her er noen utdrag.

Ikke som på film

Denne unge mannen er ikke i en rettsak, vi ser det. Men han har nettopp vært i en, noe han tydeligvis ikke syntes noe om. Så når han prøver å rømme fra tinghuset og er omringet av vakter, går han selvfølgelig for filmløsningen: hoppe ut gjennom vinduet.

Dessverre er ikke virkeligheten som på film, så de skuddsikre vinduene rikker seg ikke en centimeter. Rømlingen kan ikke gjøre annet enn å gi opp.

Graver etter gull

Denne er også tynn, men kommer med fordi vi vil avslutte med noe lett.

«Lett» er også nesa til dama i bakgrunnen etter hun er ferdig med dagens arbeid.

Shopping med annonselenker

Green Week: Toppsalgene denne uken

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.