Foto: Vidar Skålevik (Norges Dykkeforbund (NDF))

Norges beste i undervannsbilder

Norgesmesterskapet i undervannsfoto er over for i år. Her er vinnerne.

NM i undervannsfoto 2012 ble avholdt fredag 7. september, og nå er vinnerne klare. Hovedvinner, og dermed selve norgesmesteren, ble Vidar Skålevik (34) fra Stavanger Dykkerklubb. Han har vunnet konkurransen tre ganger tidligere.

- Seieren kom etter å ha vært blant de tre beste i alle kategorier, og med flotte bilder av sunnmørsk undervannsnatur, sier Torkel Rønningen i Norges Dykkeforbund.

Skålevik har vinnerbildet i kategorien «Makro uten fisk», som viser en «snodig», orange skapning over noe som kan se ut som armen til en blekksprut.

- Det er en Frynsesnegle, eller Nakensnegle, som sitter oppå en Sjøpølse, sier Skålevik til Side3.

Frynsesneglen er ikke mer enn tre, fire centimeter lang, og sjøpølsa er rundt 20 centimeter. Konkurransen foregikk i Skodjestraumen, hvor dykkerne fikk tre dykk på 90 minutter til å ta bilder til de fem kategoriene i mesterskapet.

- Bildet ble tatt på dykk nummer to, på rundt åtte, ni meters dybde, sier Skålevik.

Fotografen forteller at han måtte vente lenge for at forholdene skulle bli akkurat riktige. Og at det er litt flaks involvert i slike konkurranser.

- Poenget er at alle skal dykke på samme tid under samme forhold. De kaller det «splash in»-konkurranse, en betegelsen på at bildene blir tatt der og da. Så det er litt flaks også, om man finner et godt motiv, forteller norgesmesteren.

Nedenfor finner du alle vinnerbildene, men begrunnelse fra jurymedlem Per Eide.

Promotion med annonselenker

Visste du at testosteron- nivået synker fra 30-års alderen: Dette kosttilskuddet bør mannen din ta

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.