Foto: Justin Sullivan Getty Images

- iPhone 5 på vei med 4G

Appleprodusent skal være på jakt etter 20.000 ekstra arbeidere.

Den kinesiske produsenten Foxconn har fått ordre på å produsere den neste iPhone for Apple, og på grunn av streik ved fabrikken skal selskapet være på jakt etter 20.000 nye arbeidere, skriver den kineskiske avisen Shanxi China News, ifølge Ekstra Bladet.

Informasjonen er den siste i en lang rekke om den såkalte iPhone 5. Side3 har fulgte tett med på temperaturen på ryktebørsen i det siste. Her er noen av de tingene vi har skrevet om:

I tillegg til informasjonen fra Shanxi China News, skriver den danske avisen at økonomidirektør Joe Euteneuer i det amerikanske teleselskapet Sprint på en investorkonferanse nylig antydet at Apple vil utruste neste iPhone med hurtigmobilnettverket 4G LTE.

Også Taiwanske DigiTimes hevdet tidligere i mars at den neste iPhone vil bli utstyrt med 4G. Ryktene er troverdige ettersom dette er en av utbedringene i den nye iPad-en. Og at 4G tross alt gir mer mening i en telefon, ettersom den oftest er med til områder uten WiFi.

Ifølge Daring Fireball er det utfordringer med batterilevetid og stramme designkrav som så langt har hindret Apple å inkludere 4G i smarttelefonen.

Det andre store ryktet rundt neste iPhone går på skjermen. Alle telefonene fra Apple har frem til og med iPhone 4S hatt en skjerm på 3,5 tommer. Om vi skal tro den sørkoreanse avisen Maeil Business Newspaper, blir det endring på det.

Ifølge avisen skal Apple har bestilt såkalte retinaskjermer på 4,6 tommer fra sine leverandører i Sør-Korea, skriver blant andre nyhetsbyrået Reuters og den britiske avisen Daily Mail.

Både LG og Samsung, to av de største selskapene i Sør-Korea, leverer skjermer til Apple. Ingen av selskapene ønsker å kommentere påstandene overfor Reuters.

Dersom ryktet skulle stemme, vil det gi iPhone en skjerm på størrelse med Samsungs Galaxy S2, men fremdeles mindre enn den digre 5,3 tommers skjermen til Galaxy Note. Ryktet om at Apples neste iPhone vil få større skjerm har gått lenge, sammen med påstander om en tynnere, lettere og raskere telefon.

Taiwanske DigiTimes hevder også at den neste iPhone vil bli utstyrt med hurtigmobilnettverket 4G. Ikke en helt utenkelig idé ettersom dette er en av utbedringene i den nye iPad-en. Og at 4G tross alt gir mer mening i en telefon, ettersom den oftest er med til områder uten WiFi. Ifølge Daring Fireball er det utfordringer med batterilevetid og stramme designkrav som så langt har hindret Apple å inkludere 4G i smarttelefonen.

Maeil Business Newspaper skriver også at telefonen er planlagt lansert innen andre kvartal 2012.

Rykter er selvsagt bare rykter, og Charlie Sorrel i bloggen Cult of Mac stiller spørsmål ved om en større skjerm egentlig er hva Apple ønsker. Et av fortrinnene Apple har overfor for eksempel nevnte Galaxy, er nettopp at iPhone er annerledes, lett å bruke og har alle de appene en kan tenke seg.

- Jeg tror Apple sannsynligvis kommer til å beholde dagens størrelse på skjermen, om ikke annet fordi alle appene i App Store er designet for en 3,5 tommers skjerm, uttaler Sorrel.

Interessert i iPhone og iPad? Da kan vi anbefale disse:

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.