Foto: Rob DiCaterino Wikimedia Commons

Nå kommer iPad 3

Sjekk den skjermen.

Tirsdag formiddag, amerikansk tid, fikk journalister «over dammen» sine invitasjoner til å delta på Apples lansering av noe som de virkelig må se. Og føle.

Denne saken er levert av bloggen Teknolicious.

Det er da med 99,999999999% sikkerhet at det er iPad 3 vi snakker om her. Joshua Topolsky hos The Verge slenger iPad HD-navnet ut der, om du vil fundere på om Apple velger et annet navn. Og det kan den lekre skjermen du ser over ha noe av skylden for. Og det er ikke uten grunn, for skjermen på bildet fra invitasjonen, ser unektelig freshere ut enn den iPaden jeg har hjemme hos meg.

Og samtidig biter jeg meg merke i at den klassiske hjem-knappen som finnes på alle iPhones og iPads til nå, ikke er å se på bildet nedenfor. Selvsagt kan det være at nettbrettet her avbildes fra en annen kant enn der hjem-knappen er, men kanskje Apple kjører multitouch gestures istedetfor hjem-knapp?

LES OGSÅ: Kortbetalinger med mobilen

Til Norge 25. mars?

Apple-eventet går av stabelen i San Fransisco onsdag 7. mars klokken 10.00 lokal tid. Det er klokken 19.00 norsk tid.

Følger Apple samme tidsskjema som med iPad 2 så blir den å finne i amerikanske butikker en drøy uke etter lansering og ytterlige to uker etter det i norske butikker. Altså kan du kanskje få klørne dine i en iPad 3 rundt 25. mars (som var datoen for iPad 2).

LES OGSÅ: Denne mobilen er laget av bambus

Hva kan vi forvente av iPad 3?

Her er spådommene til Teknolicious.com:

Superskjerm?

Det ryktet rundt iPad 3 som gjentas oftest er at den skal få en helt rå skjerm med en oppløsning på 2048×1536 piksler. Eller som Apple vil pitche det som: Retina Display!

De som har sett skjermen til en iPhone 4 eller 4s kan sammenligne oppløsningen på de skjermene med den som er ventet på iPad 3, legg bare til at vi her snakker om en 10-tommers skjerm så da trenger man alle de nevnte pikslene.

Ny prosessor?

iPad har ved de to tidligere lanseringene vært første Apple-produkt ut med nye Apple-prossesorer, iPad 1 fikk A4 og iPad 2 kjører A5. Vi kan derfor forvente at Apple introduserer sine nyeste chip, A6, sammen med iPad 3. Om den blir to- eller fire-kjernet er noe usikkert, men de første fire-kjernede Android-brettene og mobilene er ventet å komme i løpet av våren.

Så har Apple råd til å ikke henge seg på?

Samme form?

Rykteflommen skal også ha det til at formen på nettbrettet blir den samme som iPad 2, dog nevner noen at den kanskje blir hakket tykkere igjen. Den samme formen vil være velkommen for alle som kjøper og produserer ekstrautstyr for nettbrettet. For eksempel Apples populære SmartCover.

I tillegg kan vi nok forvente at Siri blir integrert og kanskje har Apple også noen flere nyvinninger på programvarefronten? Uansett vil nok oppdatering til iOS 5.1 også bli gjort tilgjengelig i anledning lanseringen av iPad 3.

Kanskje 4G?

Noen mener også at iPad 3 får neste generasjons trådløst mobilnett, noe som norske kunder kan få utnyttet enkelte steder i landet, men dette ryktet kan virke å ha dødd litt ut.

LES MER:

Guide: Slik ser du alle typer videofiler på iPad

Googles Dropbox-killer er på vei!

Se hva Spike Lee får til med et billigkamera

Shopping med annonselenker

Green Week: Toppsalgene denne uken

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.