Anmeldelse: «Goldeneye 007: Reloaded»

«Goldeneye 007: Reloaded» er en midt på treet hyllest til Nintendo 64-klassikeren.

Skytespillet «Goldeneye» fra 1997 er ett av de mest kjente spillene til Nintendos fabelaktige Nintendo 64. I tillegg til å være noe så sjeldent som et fantastisk bra filmspill, viste det at førstepersonsskytespill hvor du fritt kan se deg rundt også fungerte på konsoll.

Nytolkning

«Goldeneye 007: Reloaded» er en moderne tolkning av den gamle klassikeren, utviklet av giganten Activision. Enkelte av de mest kjente hendelsene har blitt bevart og du reiser stort sett til de samme stedene som før, men både brettdesignet, figurene, våpenutvalget og historien har blitt endret eller justert. For eksempel ser James Bond ut som Daniel Craig og ikke Pierce Brosnan.

Selv om brettene er nye, klarer de som oftest å gjenskape atmosfæren og stemningen fra originalen. Det er for eksempel fortsatt nervepirrende å skulle snike seg inn på demningen i starten, og den kjente tanksjakten gjennom Moskvas gater er både eksplosiv og artig.

Back to the 90s

Dessverre klarer spillet også å lokke fram følelsen av at vi fortsatt befinner oss i 1997. Fiendene er alt annet enn intelligente, brettdesignet er enkelt og spillmekanikkene litt simple. Du skal stort sett rett frem og kommer veldig langt med bare å løpe rundt og skyte. Utviklerne har prøvd å variere litt ved å la deg blant annet snike deg rundt, men takket være superheltgodt syn ser fiendene deg nesten med en gang.

I tillegg til en tålelig lang og innholdsrik enspillerdel (bestående av en kampanje og frittstående enkeltoppdrag), byr «Goldeneye 007: Reloaded» også på en omfattende flerspillerdel. Du har en lang rekke moduser å velge mellom, du kan spille både over nett og lokalt (opptil fire stykker) og flerspillerkartene er godt lagt opp. Denne delen av spillet er uten tvil morsomst og spillets store stjerne.

Midt på treet

Enspillerdelen har også sine øyeblikk og jeg hadde det akkurat passe gøy da jeg spilte gjennom spillet. Dessverre holder ikke det i en sjanger hvor konkurransen er såpass hard, for å utmerke seg som førsteperonsskytespill må alt være tipp-topp og moderne.

«Goldeneye 007: Reloaded» har ingen fundamentale feil og det er fullt mulig å få noen timer med moro ut av det, men det finnes veldig mange spill der ute som er mer verdt pengene dine. Hvis du er av den nostalgiske typen eller har lyst på nye runder med James Bond-flerspiller, er «Goldeneye 007: Reloaded» verdt en titt. Andre kan trygt hoppe over dette.

Promotion med annonselenker

Her er de billigste strømavtalene

Reisetips med annonselenker

Stor guide: Feriehus i Norge og Europa

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.