Anmeldelse: «Uncharted 3: Drake's Deception»

«Uncharted 3: Drake’s Deception» er nesten god nok grunn til å kjøpe Playstation 3.

Etter at «God of War» gikk ut med et smell, i hvert fall foreløpig, har «Uncharted» tatt over som Sonys største stjerne. Fortellingene om Nathan (Nate) Drake sin verdens-omspennende jakt på diverse skatter har trollbundet PS3-eiere siden originalen ble sluppet i 2007. Over åtte millioner eksemplarer har blitt solgt av de to første spillene og det er fullt fortjent.

Spillenes Indiana Jones

«Uncharted 3: Drake’s Deception», som slippes 2. november, utspiller seg et par år etter forgjengeren. Nate er denne gangen på jakt etter en forsvunnen by som visstnok skal være full av rikdom, og som vanlig er han ikke alene om å ville slo kloa i skattene. En ond og mektig britisk orden ligger hele tiden i helene på Drake og gjør det de kan for å ødelegge.

Fortellingen er perfekt blockbuster-materiale og byr på drama, spenning, overraskelser, kjærlighet, action og gamle kjenninger. Blant annet er Nates mentor Sully med, og du får i løpet av spillet vite mer om deres felles forhistorie. Jeg skal ikke avsløre mer av hva du har i vente, men føler meg trygg på at det kommer til å falle i smak.

HTML EMBED

Strålende blanding

Som i de andre spillene har manusforfatterne, skuespillerne og spillregissørene gjort en god jobb. Figurene er sjarmerende, interessante, troverdige og morsomme, samspillet fungerer som ei kule og mellomsekvensene er av en annen verden. «Uncharted 3» er det flotteste konsollspillet jeg noensinne har sett og jeg satt som klistret til skjermen under hver eneste sekvens, ofte med haka godt plantet på gulvet.

Det som utspiller seg på skjermen er en perfekt miks av mellomsekvenser, interaktive mellomsekvenser og vanlige spillpartier. Temposkiftene sitter som vanlig som et skudd og «Uncharted 3» har et driv ingen andre spill klarer å matche, dette er det nærmeste vi har kommet en interaktiv film.

Variert innhold

Måten utviklerne hos Naughty Dog har brukt kameraet på, er også kraftig inspirert av filmens verden. Kameraet flytter hele tiden på seg, og kameravinklene skiller seg ofte fra det vi har blitt vant til fra tredjepersons actionspill. I tillegg liker utviklerne å eksperimentere med lys, lyd og fokus, alltid med godt resultat.

«Uncharted 3» sender deg verden rundt og du klarer sjelden å gjette hva du har i vente, både med tanke på land, lokasjon og hvilke utfordringer som må løses og hvordan. Alt begynner med et heftig barslagsmål på en brun pub i London, og derifra blir det bare bedre og bedre og går slag i slag. Du må blant annet komme deg helskinnet fra bygninger som faller fra hverandre, heftige jaktsekvenser og storslagne kamper, og utforske strålende designede omgivelser. Underveis må du også løse oppgaver, som alle er akkurat passe krevende og tilfredsstillende å få til.

HTML EMBED

Ustabile omgivelser

Kontrollen er intuitiv og fungerer perfekt, og den oppgraderte grafikken og teknikken har gitt utviklerne nye muligheter. For eksempel er de nye systemene for ild og vann imponerende å se på og har mye å si for spillopplevelsen. Omgivelsene har blitt langt mer dynamiske og byr stadig på hendelser som ofte er umulige å forutse.

I tillegg til en lang enspillerdel (8-10 timer), har utviklerne implementert både en samarbeidsmodus (egne oppdrag) og en tradisjonell flerspillerdel. På grunn av få spillere da vi testet har det ikke vært mulig å vurdere denne delen grundig nok, men det vi har sett er veldig lovende. Med andre ord tyder det meste på at «Uncharted 3» kommer til å leve videre etter at enspillerdelen er over.

Dumme motstandere

Dessverre har ikke utviklerne gjort noe med «Uncharted»-seriens akilleshæl, skuddvekslingene. På tross av at kampene stort sett er storslagne og at du ofte har en rekke angrepsmuligheter, er fiendene såpass dumme at de enkleste taktikkene fungerer like bra. De angriper i flokk og takket være slepphendt håndtering av granater, tar de titt som det er rotta på seg selv.

HTML EMBED

Hett julegavetips

Heldigvis legger ikke de dumme fiendene noen stor demper på opplevelsen, kampene er fortsatt artige og det er bare toppkarakteren som ryker. «Uncharted 3» byr på strålende designede omgivelser, heftige hendelser, flotte omgivelser, glimrende regi og en god historie, og er et spill enhver PS3-eier bør ha vært gjennom.

Promotion med annonselenker

Her er de billigste strømavtalene

Reisetips med annonselenker

Stor guide: Feriehus i Norge og Europa

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.