Foto: Rockstar Games

Anmeldelse: «Red Dead Redemption»

«Red Dead Redemption» er et strålende spill, men perfekt er det ikke.

Hvis et forbedret «Grand Theft Auto IV» satt til den ville vesten høres ut som noe for deg, er det bare å løpe til butikken med en gang. Rockstars nyeste, «Red Dead Redemption», er nemlig akkurat det.

Strålende historie

Spillet foregår i USA i 1911, midt under industrialiseringen av landet. Hovedpersonen er cowboyen John Marston, en mann med en mørk forhistorie og som i starten blir tvunget av myndighetene til å ekspedere gamle kjenninger. Her er det med andre ord ikke snakk om en vanlig cowboy-og-indianer-fortelling.

Historien er, Rockstar tro, både komplisert, spennende, engasjerende og lang. I løpet av de rundt 20 timene den varer kommer du blant annet til å oppleve overraskende vendinger, heftige situasjoner, spennende hendelser og møte de kanskje beste figurene i noe spill noensinne.

Fantastiske omgivelser

Innbyggerne i Rockstars spillverden er varierte, interessante og artige. Blant annet møter du på en gal kvakksalver, politimenn som får poteter til å virke smarte og gale militære. Skuespillerne gjør uten unntak en strålende jobb og manuset de har fått utlevert er bunnsolid.

Se alle bildene fra «Red Dead Redemption»:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

3287

Akkurat som «Grand Theft Auto IV» er «Red Dead Redemption» et åpent actionspill, noe som vil si at du når som helst kan reise tilnærmet hvor som helst og gjøre det du vil. Og for noen omgivelser du får utforske! Det varierte og troverdige westernlandskapet er strålende designet og fullt av ting å ta seg til.

Mye å gjøre

Blant annet kan du jakte dyr, spille poker, gjete kuer, duellere og hjelpe enkelte tilfeldig forbipasserende. Det er bestandig noe å finne på, også hjelper det at bare det å være til stede i Rockstars verden er en sann fryd. Lite slår følelsen av ri rundt på natta, titte på månen og se på alt som skjer rundt en. Eller speide utover landskapet ved solnedgang. Eller ri inn i en liten, støvete landsby og observere innbyggerne. Eller... Ja, du forstår tegningen.

I motsetning til i mange andre lignende spill, har de fleste sideoppdragene og aktivitetene noe å si. Etter hvert som du jobber deg gjennom spillet blir du mer berømt, du får tilgang på bedre utstyr også videre.

Se traileren «My name is John Marston» til «Red Dead Redemption»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Sideoppdragene er av høy kvalitet og ofte overraskende lange og omfattende, men de virkelige stjernene er likevel oppdragene som knytter historien sammen. Rockstar viser igjen hvor dyktige de er og tilnærmet samtlige cowboydrømmer går i oppfyllelse. Jeg har ikke lyst til å avsløre noe, men kan si så mye som at det ene nesten overgår det andre. Alt begynner pent og rolig med noen diskret opplæringsoppdrag, før ting virkelig tar av.

Glimrende kamper

På tross av at oppdragene er varierte, skal du i løpet av de aller fleste ta en eller flere skurker av dage. Heldigvis går det, i motsetning til i «Grand Theft Auto IV», på skinner. Utviklerne gir inntrykk av å ha jobbet mye med kampsystemet, Marston søker dekke som om han aldri skulle gjort annet og siktingen fungerer som en drøm. Og hvis ting går litt for hett for seg, kan du bruke den godt implementerte «Dead Eye»-funksjonen til å sakke tiden.

Se «The Women: Sinners, Saints & Survivors» til «Red Dead Redemption»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Motstanderne er for det meste smarte og bidrar til å gjøre kampene interessante, de benytter enkle taktikker og vet hvordan man bruker skytevåpen. Sistnevnte har spesielt mye å si, John Marston er ingen superhelt og tåler ikke mer enn et par skudd.

Enkelte svakheter

Teknisk er «Red Dead Redemption» for det meste utmerket. Grafikken er detaljert, flyter og musikken passer bestandig perfekt. Sammen bidrar de til å skape en skikkelig westernstemning, uansett om du befinner deg langt ute i villmarka eller i en by.

Dessverre er ikke alt helt som det skal være. Gjenstander har en uvane for å forsvinne, hestene i spillet er litt kronglete å styre og John Marston har noen merkelige bevegelser. Mest irriterende er likevel at det er noe dødtid i «Red Dead Redemption». Blant annet blir du ofte tvunget til å se på samme mellomsekvens når du har fanget et dyr, og det blir av og til litt vel mye farting fram og tilbake over lange avstander.

En varm westernanbefaling

Heldigvis er det bare småtteri. Hvis du er sulten på et nytt åpent actionspill eller bare er glad i gode spillopplevelser – kjøp «Red Dead Redemption».

«Red Dead Redemption» har en omfattende flerspillerdel, men grunnet få spillere og tekniske problemer har vi ikke fått testet den.

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.