Anmeldelse: «Left 4 Dead 2»

«Left 4 Dead 2» tar deg med på sørstatsturen fra helvete.

Samarbeidsskytespillet «Left 4 Dead» var en av 2008s store overraskelser. «Half-Life»-skaperen Valves hobbyprosjekt var og er kjempemorsomt, ble en snakkis og sikret seg en plass blant flerspillerstorhetene.

Mer innhold

Nå, omtrent ett år at originalen ble sluppet, er oppfølgeren her. «Left 4 Dead 2» til PC og Xbox 360 byr på fem nye kampanjer, en rekke nye våpen, fiender og to nye spillmoduser. Samtlige gjør en allerede strålende spillopplevelse enda bedre, hvis du likte eneren og har lyst på mer er det egentlig bare å dra til butikken med en gang.

Spillet foregår parallelt med originalen og går ut på det samme. USA har blitt rammet av et virus som forvandler mennesker til zombier, og du tar kontroll over en av en gruppe på fire veldig forskjellige ikkeinfiserte personer. Målet er å komme seg unna med livet i behold.

Dyktige stemningsskapere

Kampanjene forgår denne gangen på ulike steder i sørstatene i USA og er som vanlig delt opp i mindre brett. Blant annet skal du kjempe deg gjennom et tivoli, et sumpområde og et kjøpesenter, og fiendene er bestandig mange og stemningen nifs.

Valve viser igjen at de tilhører bransjens beste når det gjelder å skape en bestemt stemning. Det gode designet og den glimrende grafikken, lyden og automatiske regien sørger for at du og de du spiller med aldri føler seg trygge.

Se gameplay fra «Left 4 Dead 2»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Hele tiden i forandring

«Left 4 Dead 2» tilpasser seg nemlig etter hvordan dere spiller og to spillomganger er aldri helt like. For eksempel kan en blokkert vei være åpen en annen gang, et tidligere trygt område være livsfarlig og tilgangen på ammunisjon variere etter hvor dyktige dere er. Takket være den dynamiske regien byr spillet hele tiden på noe nytt, selv om det bare tar rundt fem timer å spille gjennom kampanjene kommer selve spillet til å vare mye lenger.

Zombiene er like farlige som i eneren og du må kjempe mot en rekke nye typer. I tillegg til de vi kjenner fra originalen, møter du blant annet brannsikre zombier, zombieklovner, «Jockeys» som hopper på deg og drar deg mot nærmeste felle eller gruppe fiender, og «Chargers» som liker å knuse ting.

Mer variasjon

Heldigvis har du og laget ditt mer å svare med denne gangen. I tillegg til å kunne oppgradere våpnene med blant annet lasersikte og eksplosiv ammunisjon, kan zombiene nå få smake bly skutt ut av en AK-47 og få seg en skikkelig på tryne, for å nevne noe. Valve har implementert diverse håndvåpen som stekepanne og motorsag, og takket være en oppdatert grafikk- og fysikkmotor er resultatet akkurat så blodig og brutalt som det skal være.

Både de nye fiendetypene og våpnene bidrar til å gjøre «Left 4 Dead 2» til en mer variert og underholdende opplevelse enn eneren, vel å merke hvis du spiller sammen med andre. Klarer du ikke å samle tre spillere trer maskinen inn, og da går mesteparten av tiden med på å irritere seg over alle dens håpløse påfunn.

Glimrende samarbeid

Får du derimot samlet fullt lag bestående av de riktige spillerne, er «Left 4 Dead 2» fantastisk. Dere er virkelig avhengige av hverandre og det er skikkelig tilfredsstillende å få til noe sammen, vanskelighetsgraden er tidvis så høy at en eneste feil ofte skiller flopp fra suksess.

I tillegg til de glimrende modusene fra originalen, byr «Left 4 Dead 2» på to nye og begge er underholdende. «Realism» prøver å gjøre spillet mer realistisk og utfordrende og kombineres med de andre modusene, mens «Scavenge» er noe eget. Dere spiller fire mot fire og det ene laget skal holde liv i en generator, mens det andre prøver å stoppe dem.

Litt kjent

Dessverre er ikke alt tipp topp med «Left 4 Dead 2», men det er ikke langt unna. På tross av det nye innholdet føles spillet veldig kjent, jeg kunne godt tenkt meg at Valve hadde brukt litt lengre tid, eksperimentert mer og introdusert et par større nyheter.

Likevel, så lenge du spiller sammen med andre er «Left 4 Dead 2» kjempemorsomt. Og takket være at spillet hele tiden forandrer seg, byr det bestandig på nye opplevelser og du får nye historier å fortelle.

Promotion med annonselenker

Visste du at testosteron- nivået synker fra 30-års alderen: Dette kosttilskuddet bør mannen din ta

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.